NRK Meny
Normal

Skrev Norseman-historie – fullførte på under 10 timer

Lars Christian Vold regelrett knuste Norseman-rekorden, og fullførte det ekstreme triathlon-løpet på under 10 timer.

Lars Christian Vold var helt utmattet etter det som anses å være verdens tyngste thriatlon.

REKORDMANN: Lars Christian Vold vant Norseman 2017.

3,8 kilometer svømming. 180 kilometer på sykkel. Så en full maraton på 42,2 kilometer. Norske Lars Christian Vold fullførte Norseman på utrolige 9 timer, 52 minutter og tre sekunder

– Jeg er bare så glad. Og utslitt. Livet er herlig, sier han liggende på bakken på Gaustatoppen.

Den forrige rekorden ble satt i fjor, og var på 10.22.37.

Vold ble fulgt opp den siste lille stigningen av støtteapparat og kjæreste. De kastet seg om halsen på både seierherren og hverandre, før 25-åringen nærmest kollapset på bakken – med et smil om munnen og tårer i øynene.

– Rekorden er ikke bare slått. Den er knust. Borte og tatt for alltid, utbrøt den engelske kommentatoren.

Første seier

Vold er en erfaren triathlon-utøver og har deltatt i en rekke ekstremløp over hele verden. Dette var den sjuende gangen han deltok i Norseman, og han har en andreplass fra 2014 – men hadde aldri vunnet før.

Det har Allan Hovda gjort – i 2014 og 2015. Lørdag ble han nummer to, også han bedre enn den forrige rekorden, med tiden 10.05.35.

– Det er en utrolig prestasjon av Lars Christian. Jeg hadde som mål å klare det på under 10 timer, men det gikk ikke. Det han gjør er imponerende, slo Hovda fast.

Rundt 250 deltakere satte i gang lørdag morgen klokken 05.00. Da startet det som kalles verdens mest ekstreme triatlon på Ironman-distanse med svømming i Hardangerfjorden. Etter nesten fire kilometer setter de seg på sykkelsetet i Eidfjord. Turen går over Hardangervidda og videre til Austbygde. Så løpes det altså en maraton på 42,2 kilometer.

– Tøft

Anne Nevin stakk av med seieren i kvinneklassen med tiden 12.04,18. Også det rekord.

– Jeg løp en stund, men så måtte jeg gå. Det var tøft, sier Nevin etter målgang.

Hun trodde ikke hun kunne klare det da to kilometer gjensto.

– Det var ekstremt for meg. Jeg tenkte jeg kom til å si at jeg aldri skulle gjøre dette igjen, men jeg kommer nok til å gjøre det, sier hun og ler.

Siste nytt

 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP
 • Weng tangerte Bjørgen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant den avsluttende fellesstarten, men Heidi Weng vant Toppidrettsveka sammenlagt for fjerde gang på rad. Weng tangerte Marit Bjørgen som mestvinnende i Toppidrettsveka da hun lørdag vant for femte gang.

  Heidi Weng
  Foto: Carina Olset / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: NM-veka og Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: NM-kveld