Skrev Norseman-historie – fullførte på under 10 timer

Lars Christian Vold regelrett knuste Norseman-rekorden, og fullførte det ekstreme triathlon-løpet på under 10 timer.

Lars Christian Vold var helt utmattet etter det som anses å være verdens tyngste thriatlon.

REKORDMANN: Lars Christian Vold vant Norseman 2017.

3,8 kilometer svømming. 180 kilometer på sykkel. Så en full maraton på 42,2 kilometer. Norske Lars Christian Vold fullførte Norseman på utrolige 9 timer, 52 minutter og tre sekunder

– Jeg er bare så glad. Og utslitt. Livet er herlig, sier han liggende på bakken på Gaustatoppen.

Den forrige rekorden ble satt i fjor, og var på 10.22.37.

Vold ble fulgt opp den siste lille stigningen av støtteapparat og kjæreste. De kastet seg om halsen på både seierherren og hverandre, før 25-åringen nærmest kollapset på bakken – med et smil om munnen og tårer i øynene.

– Rekorden er ikke bare slått. Den er knust. Borte og tatt for alltid, utbrøt den engelske kommentatoren.

Første seier

Vold er en erfaren triathlon-utøver og har deltatt i en rekke ekstremløp over hele verden. Dette var den sjuende gangen han deltok i Norseman, og han har en andreplass fra 2014 – men hadde aldri vunnet før.

Det har Allan Hovda gjort – i 2014 og 2015. Lørdag ble han nummer to, også han bedre enn den forrige rekorden, med tiden 10.05.35.

– Det er en utrolig prestasjon av Lars Christian. Jeg hadde som mål å klare det på under 10 timer, men det gikk ikke. Det han gjør er imponerende, slo Hovda fast.

Rundt 250 deltakere satte i gang lørdag morgen klokken 05.00. Da startet det som kalles verdens mest ekstreme triatlon på Ironman-distanse med svømming i Hardangerfjorden. Etter nesten fire kilometer setter de seg på sykkelsetet i Eidfjord. Turen går over Hardangervidda og videre til Austbygde. Så løpes det altså en maraton på 42,2 kilometer.

– Tøft

Anne Nevin stakk av med seieren i kvinneklassen med tiden 12.04,18. Også det rekord.

– Jeg løp en stund, men så måtte jeg gå. Det var tøft, sier Nevin etter målgang.

Hun trodde ikke hun kunne klare det da to kilometer gjensto.

– Det var ekstremt for meg. Jeg tenkte jeg kom til å si at jeg aldri skulle gjøre dette igjen, men jeg kommer nok til å gjøre det, sier hun og ler.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal