Publikumssvikt i NM-finalen

Dyre billettpriser må ta skylda for dårlige publikumstall på NM-finalen mellom Vålerenga og Stavanger Oilers, mener flere av de som hadde tatt veien til Jordal amfi.

Publikumssvikt på Jordal
Foto: Anders Engeland / NRK

Det var ikke så mye lyd i Jordal amfi i går kveld, den første NM-finalen til tross. Bare 2330 hadde møtt opp for å se den første av finalekampene mellom Vålerenga og Stavanger Oilers. Trond Sangren var av en dem. Han tror billetprisene på 230 kroner for voksne og 150 for barn må ta skylda for halvtom hall.

- Det hemmer nok en del folk fra å gå på alle sluttspillkampene, og billettprisene har nok en del med å gjøre at det var langtfra fullt. Dessuten er det jo tross alt inntil sju kamper, i tillegg til at det har vært både kvartfinaler og semifinaler tidligere. Det tærer på økonomien.

Michael Klemetsen var heller ikke spesielt begestreit for det det kostet på Jordal i går.

- Jeg har ikke vært så ofte på hockeykamper, og har ikke så mye å sammenlikne med. Men det er klart at 230 kroner er en relativ stiv pris, sier Klemetsen.

Fem kroner på fire år

Men Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær synes ikke det er dyrt.

- Billettene kostet fem kroner mindre for fire år siden. Og en prisøkning på fem kroner på fire år er ikke ille, sier Kjær.

Siste nytt

 • Nærmar seg fullt hus på Ullevaal

  Tysdag kveld var det selt 21.000 billettar til EM-kvalifiseringskampen mot Sverige på Ullevaal. Det kan bety fulle tribuner med litt over 26.000 på kampen 26. mars.

  Sist det var fullt på ein landskamp på Ullevaal, var mot Tyskland i 2016.

  Publikum på Ullevaal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og siste kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Alle sju kampene endte med borteseier.

  Semifinalene: Vålerenga – Frisk Asker, Storhamar – Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal