Skrekktakling i 5.-divisjon sjokkerer

En brutal takling i kampen mellom Akershus-klubbene Aurskog-Høland FK 2 og Aurskog/Finstadbru (AFSK) opprører Fotball-Norge.

Det som har fått folk til å reagere er AFSK-spiller Ayoub Blomberg (24) som meide ned motspiller Marius Kolstad (15) under onsdagens kamp i 5. divisjon.

 • Se video lenger ned i saken.

Blomberg formelig hoppet inn i beina på 15-åringen med strake bein. Kolstad ble liggende og vri seg i smerte, mens rasende motspillere protesterte og medspillere så oppgitt ut.

– Sjokkerende

Eddie Olav Dysterud, som dømte onsdagens kamp, forteller til Nettavisen at han aldri var i tvil om å gi rødt kort.

Blomberg må antagelig vente seg flere kampers karantere etter den stygge taklingen.

Taklinga har fått oppmerksomhet blant flere sportsprofiler på sosiale medier.

– Sjokkerende overfall i norsk 5. divisjon. Ikke pent! skriver blant andre fotballskribent og tidligere sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Regner med en del kampers utestengelse

NRK har foreløpig ikke fått tak i Aurskog-Høland-trener Gjermund Ottesen, men til Nettavisen sier han at Blomberg bør få mange kampers utestengelse for overfallet.

– Jeg regner med at han får en del kamper - det bør han få, sier Ottesen.

Treneren fryktet det i verste fall kunne være skade på korsbåndet, men etter en undersøkelse av fysioterapeut torsdag ser det ut til at 15-åringen er kommet fra hendelsen uten alvorlige skader, skriver VG.

– Jeg har det bra, for så vidt, men vondt. Jeg håper på det beste og at det ordner seg, sier han til avisen.

Se hendelsen etter 4:20. Foto: Steinar Pedersen/YouTube

Beklager hendelsen

Torsdag har motstanderlaget Aurskog/Finstadbru valgt å sende ut en pressemelding hvor de beklager hendelsen på det sterkeste.

«Denne type handlinger strider mot klubbens verdier og hvordan vi ønsker at våre spillere skal fremstå. Vi er forberedt på at dette vil føre til en lengre karantene for vår spiller og vil godta den straffen NFF mener er nødvendig for en slik hendelse», skriver de blant annet.

«Samtidig som vi tar avstand fra slike hendelser, har vi også en spiller og et menneske i vår klubb som angrer veldig og er lei seg for gårsdagens hendelse. Vi som klubb skal støtte vår spiller slik at også han kommer tilbake til banen igjen når straffen er ferdig sonet», skriver klubben videre.

Siste nytt

 • Killi tilbake på ski

  Friskistjernen Johanne Killi (24) er tilbake på ski og stiller i verdenscuppremieren i big air i Sveits fredag.

  Killi ødela et leddbånd i kneet i januar og mistet resten av sesongen.

  – Kneet føles veldig bra, like sterkt og stabilt som før operasjonen. Motivasjonen og skigleden har gått opp og ned i det siste. Det er mye tanker som surrer, spesielt inn i en OL-sesong. Jeg er veldig spent på verdenscupåpningen, sier hun i en pressemelding.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Bayern-sjefen testet positivt

  Bayern München-trener Julian Nagelsmann måtte stå over onsdagens 4-0-seier over Benfica på grunn av influensasymptomer. Senere fikk han påvist koronasmitte.

  Det opplyser Bayern torsdag. Ifølge den tyske storklubben testet Nagelsmann positivt selv om han er fullvaksinert mot koronaviruset.

  34-åringen ledet ikke Bayern-laget i mesterligakampen mot Benfica i Lisboa. Det ble oppgitt at han slet med en influensalignende infeksjon.

  Julian Nagelsmann
  Foto: POOL / Reuters
 • Norge klatrer

  Ståle Solbakkens menn fortsetter å klatre på verdensrangeringen fra Fifa etter gode resultater i VM-kvalifiseringen. Fotballandslaget er nummer 37 på oktober-oversikten, melder NTB. Det er to plasser bedre enn sist. Forrige måned var Norge inne i topp 40 for første gang på snaut seks år.

  Topp ti på rankingen: 1) Belgia, 2) Brasil, 3) Frankrike, 4) Italia, 5) England, 6) Argentina, 7) Spania, 8) Portugal, 9) Mexico, 10) Danmark.

  Qxc_nUvSGFY
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal