- Her avgjør Contador Tour de France

Danske Michael Kyllingen Rasmussen er ikke i tvil om hvem som vinner Tour de France, og har også sett seg ut etappene som blir avgjørende.

Contador med Rasmussen innfelt.

Alberto Contador på trening opp til Galibier 14. juni. Michael Rasmussen tror bakken opp til Galibier kan bli avgjørende for sammenlagtseieren.

Foto: Jean-Pierre Clatot / AFP/Scanpix

- Contador er den suverent beste, og det kommer han til å vise klart og tydelig på de fire etappene som går i mål på en fjelltopp, sier Michael Rasmussen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Han er ikke i tvil om at Touren i 2011 kommer til å bli avgjort på etappene som ender på Luz Ardidien, Plateau de Beille, Galibier og Alpe d'Huez.

Se løypeprofilene på etappene nederst i saken.

- Det er veldig sjelden at Touren har avslutning på fire fjelltopper som er utenfor kategori. Derfor kommer tempoetappen mot slutten til å bli en ørliten parentes i rittet i år. Avgjørelsen kommer til å ha falt lenge før den etappen, mener Rasmussen.

Den danske syklisten, som faktisk klarte å kjøre fra Contador i Touren i 2007, før han ble kastet ut av rittet, sier at Contador er vår tids absolutt beste etapperytter.

Rasmussen klassifiserer han på høyde med Jacques Anquetil, Bernhard Hinault, Eddy Merckx, Lance Armstrong og Miguel Indurain.

Kan bli evig toer

- Det er bare å slutte og snakke om at Andy Schleck kan ta opp kampen med ham, og det er ingen grunn til å nevne ryttere som Ivan Basso, Bradley Wiggins, Robert Gesink eller hva de nå heter alle sammen, sier Rasmussen.

For Andy Schleck kan det bety at han kommer til å bli en evig toer, akkurat som tyskeren Jan Ullrich. Han vant riktignok Touren i 1997, men er likevel mest kjent for sine fem andre plasser i rittet. Samme skjebne kan ramme Schleck.

-I fjor var det ganske jevnt og tett i teten, men det kom av at Contador kjørte under vanlig nivå. Jeg har liten grunn til å tro at det kommer til å skje i år, sier dansken.

Løypeprofil 12. etappe

Løypeprofil 12. etappe

Løypeprofil 12. etappe

Foto: letour.fr

Løypeprofil 14. etappe

Løypeprofil 14. etappe

Løypeprofil 14. etappe

Foto: letour.fr

Løypeprofil 18. etappe

Løypeprofil 18. etappe

Løypeprofil 18. etappe

Foto: letour.fr

Løypeprofil 19. etappe

Løypeprofil 19. etappe

Løypeprofil 19. etappe

Foto: letour.fr

Siste nytt

 • Kaller OL et selvmordsoppdrag

  Kritikken fortsetter å hagle mot sommerens OL i Tokyo. En av Japans mektigste forretningsmenn mener det er for risikabelt å arrangere lekene under en pandemi.

  Motstanden mot OL har i lang tid vært høy i Japan. Nå kaster også direktøren for netthandelgiganten Rakuten seg inn i debatten.

  I et intervju med CNN stempler Hiroshi Mikitani det som et selvmordsoppdrag å arrangere olympiske leker samtidig som vertslandet sliter med en fjerde koronabølge.

  – Risikoen er altfor stor. Jeg er motstander av å ha OL i Tokyo, sier han.

  Med bare ti uker igjen til den planlagte åpningsseremonien er det unntakstilstand i flere japanske regioner.

  Mikitani påpeker i CNN-intervjuet at det ikke er for sent å avlyse OL.

  – Alt er mulig, sier han. (NTB)

  OL-ringer, Tokyo
  Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP
 • Klarte ikke «cuten»

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir ikke helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på første hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen endte på seks slag under par. Etter to runder var Ventura to slag unna. Dermed blir det nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP
 • Til oppsamlingsheat i OL-jakten

  Roduoen Hanna Inntjore og Marianne Madsen må gjennom en runde til i håpet om en finaleplass i OL-kvalifiseringen. De var sjanseløse i lørdagens forsøksheat.

  Den norske toerbåten lå bakerst ved alle tidspasseringer. I mål klokket den inn til en fjerdeplass på 7.44.47.

  Danmark var raskest i heatet med 7.14.17. Kun vinneren tok seg direkte til mandagens finale i sveitsiske Luzern. Øvrige båter må ut i oppsamlingsheat.

  Det er et trangt nåløye om de siste OL-plassene. De to beste båtene i finalen kvalifiserer seg til sommerlekene i Tokyo. Norge har båter på startstreken i flere andre klasser lørdag. (NTB)

  Ro-VM 2018
  Foto: Tore Meek / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal