Skøyter på NRK i fire år til

NRK har sikret seg TV-rettighetene til skøyteløp i fire år til, fram til våren 2015. Allerede i vinter kan du se fellesstart og lagsprint i sendingene fra verdenscupen.

Skøyteløp på Frogner stadion

NRK skal fortsatt vise skøyteløp på TV, men da må sporten fornye seg og gjøre seg mer interessant

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Ja, ISU har lovet å jobbe for fornyelse av skøytesporten, sier NRKs sportsredaktør Rune Haug.

Foran forrige sesong sa Haug at NRK vurderte å kutte ut skøyter på TV .

- Skøytesporten må fornye seg og gjøre seg mer TV-vennlig hvis vi skal fortsette å satse på det, sa Haug den gangen. Han trakk sammenlikninger med skiskyting og langrenn, og mente at skeøytesporten ikke i samme grad har klart å fornye og modernisere seg.

Rune Haug

Sportsredaktør Rune Haug er glad for at ISU viser vilje til å fornye skøytesporten

Foto: NRK

Nå har NRK fått så gode signaler på at ISU vil etterkomme ønsket, at NRK har forlenget skøyte-avtalen.

- Det er riktig at vi sa fra til ISU om vår bekymring i fjor. Etter det har både nederlandsk TV og internasjonale sponsorer uttrykt sin misnøye med dalende internasjonal interesse og lite nytenking innen sporten. Jeg er glad for at ISU nå tar signalene på alvor og lover handling, sier Rune Haug i dag.

Allerede kommende sesong skal det arrangeres fellesstart i tre av verdenscup-stevnene, og lagsprint skal også prøves ut.

Disse nye øvelsene skal prøves i kommende sesong:

- Det blir spennende å følge prosessen og se hva slags nye forslag som nå etter hvert blir testet ut i praksis, hva som fungerer og hva som ikke fungerer, sier Haug.

Hvilke endringer mener du skøytesporten bør gjøre? Eller er den tradisjonelle varianten god nok? Diskuter i kommentarfeltet!

Siste nytt

 • Zucca med mål og to assist

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers tok imot Colorado Avalanche tirsdag, og scoret også for laget på straffekonkurranse. Zuccarello satte det første målet i straffekonkurransen. Resultatet ble til slutt 3-2.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Ruud kjempet i land seieren

  Casper Ruud (19) måtte virkelig slite for seireren over colombianske Alejandro Gonzales i 1. runde av challengerturneringen i Calgary tirsdag. Det ble 3-6, 7-5, 7-6 (7-3) i tenniskampen.

  Casper Ruud
  Foto: DANIEL BOCKWOLDT / AFP
 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Da vinden snudde