Skøyter på NRK i fire år til

NRK har sikret seg TV-rettighetene til skøyteløp i fire år til, fram til våren 2015. Allerede i vinter kan du se fellesstart og lagsprint i sendingene fra verdenscupen.

Skøyteløp på Frogner stadion

NRK skal fortsatt vise skøyteløp på TV, men da må sporten fornye seg og gjøre seg mer interessant

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Ja, ISU har lovet å jobbe for fornyelse av skøytesporten, sier NRKs sportsredaktør Rune Haug.

Foran forrige sesong sa Haug at NRK vurderte å kutte ut skøyter på TV .

- Skøytesporten må fornye seg og gjøre seg mer TV-vennlig hvis vi skal fortsette å satse på det, sa Haug den gangen. Han trakk sammenlikninger med skiskyting og langrenn, og mente at skeøytesporten ikke i samme grad har klart å fornye og modernisere seg.

Rune Haug

Sportsredaktør Rune Haug er glad for at ISU viser vilje til å fornye skøytesporten

Foto: NRK

Nå har NRK fått så gode signaler på at ISU vil etterkomme ønsket, at NRK har forlenget skøyte-avtalen.

- Det er riktig at vi sa fra til ISU om vår bekymring i fjor. Etter det har både nederlandsk TV og internasjonale sponsorer uttrykt sin misnøye med dalende internasjonal interesse og lite nytenking innen sporten. Jeg er glad for at ISU nå tar signalene på alvor og lover handling, sier Rune Haug i dag.

Allerede kommende sesong skal det arrangeres fellesstart i tre av verdenscup-stevnene, og lagsprint skal også prøves ut.

Disse nye øvelsene skal prøves i kommende sesong:

- Det blir spennende å følge prosessen og se hva slags nye forslag som nå etter hvert blir testet ut i praksis, hva som fungerer og hva som ikke fungerer, sier Haug.

Hvilke endringer mener du skøytesporten bør gjøre? Eller er den tradisjonelle varianten god nok? Diskuter i kommentarfeltet!

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal