Skøytelandslaget utsetter reise

Skøytelandslagets planlagte USA/Canada-reise har blitt utsatt.

Håvard Bøkko og trener Peter Mueller

Håvard Bøkko og trener Peter Mueller

Foto: Richardsen / Scanpix

Det norske skøytelandslaget skulle etter planen reise til Salt Lake City tirsdag, men de venter nå til torsdag før de setter seg på flyet over Atlanteren.

Reiseruten har også blitt endret slik at de nå reiser direkte til Calgary hvor det er verdenscup fra 4. til 6. desember, i stede for å reise via et treningsopphold i Salt Lake City.

Sportsjef i skøyteforbundet, Øystein Haugen, bekrefter overfor NRK at den planlagte reisen til USA og Calgary som skulle gått i morgen allerede er utsatt. Han hevder at det er medisinske årsaker som er grunnen til at planene har blitt endret.

Selv om Haugen ikke vil innrømme det har trolig også bråket rundt trener Peter Mueller vært en medvirkende årsak til at reisen har blitt utsatt.

Styret Norges Skøyteforbund skal i dag klokken 13.30 ha et styremøte hvor de vil avgjøre den videre skjebnen til Mueller.

Les: - Mueller får sparken mandag

Les: - Bør få fortsette

Personalsak

Norges skøyteforbund åpnet forrige uke en personalsak mot amerikaneren på grunn av uttalelser av svært grov seksuell karakter mot Maren Haugli under en fellesmiddag i Berlin 31. oktober.

Les: - Jeg kom med noen bemerkninger

Skøytestyret har brukt helgen til å innhente juridiske betraktninger rundt Müller-saken og i dag faller altså dommen.

Pressekonferanse cirka klokken 16 kan du se direkte på NRKsport.no.

Se: Pressekonferanse fra Skøyteforbundet ca. kl 17.00

Nett-TV: Eriksen om Mueller

Video nsps_upload_2009_11_22_16_28_47_992.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Nett-TV: Søndrål og Koss om Bøkko og Mueller

Video nsps_upload_2009_11_22_16_56_12_997.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • NM-planen for kvinnene er klar

  Åtte lag fra 1. divisjon spiller kvalifisering i slutten av denne måneden, mens 12 lag går rett inn i første runde av fotball-NM for kvinner. Det opplyser Norges Fotballforbund på sitt nettsted.

  NM for menn måtte avlyses som følge av koronapandemien.

  NM-finale fotball kvinner LSK kvinner - Vålerenga (5-1)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Jumbo-Visma-sjef kastet ut av Tdf

  Jumbo-Visma-lagets sportsdirektør Merijn Zeeman skal ha oppført seg truende mot en UCI-ansatt og får ikke lenger jobbe i akkrediterte soner i Tour de France.

  Det melder TV 2, som viser til opplysninger fra Tour-arrangøren ASO. Zeeman er sjef for blant annet sammenlagtleder Primoz Roglic og norske Amund Grøndahl Jansen.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Petit-tesson / AP
 • Breddefotballen må vente til 2021

  Seriefotballen for bredden utsettes til neste år. Det bekrefter Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding. Regjeringen har ikke åpnet for normal trening for alle enda, og på det grunnlaget avlyses seriespill i breddefotballen for seniorer.

  – Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier fotballpresident Terje Svendsen, og fortsetter:

  – For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander. Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet.

  Det betyr at forbundet kansellerer sesongen for 2. divisjon for kvinner og Norsk Tipping-ligaen for menn.

  Vold i fotballen
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal