Hopp til innhold

Kritiserer banemesteren etter at skøytekometen falt: – Alle burde få like forhold

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Allan Dahl Johansson (19) OL-drøm endte i andre sving. Nå kritiserer lagkameraten banemester Mark Messer for å lage urettferdig is.

Pyeongchang Olympics Speed Skating Men

FALT: Allerede i andre sving var OL på 1500 meter over for Allan Dahl Johansson.

Foto: Vadim Ghirda / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt krise rett og slett. Det er fall i den andre svingen. For et antiklimaks, utbrøt NRKs skøytekommentator Carl Andreas Wold da Johansson gikk i bakken.

19-åringen gikk offensivt ut fra start, og gikk det remmer og tøy kunne bære, men allerede i andre sving falt skøytekometen.

– Han har et upresist nedsett rett og slett. Han er litt slurvete, og setter den med feil vinkel, forklarte NRKs skøyteekspert Even Wetten.

Kritiserer banemesteren

To par senere var det Sverre Lunde Pedersen sin tur. I den samme svingen som Johansson falt fikk også Pedersen et feilskjær som ødela løpet.

Sindre Henriksen, som ble beste norske på en syvendeplass, mener forholdene ødela.

– Det har vært litt sprø is med den samme banemesteren før. Jo mer mot slutten det går, jo mer sprø blir den, forklarte han.

Med en sprø is blir den raskere sporete ettersom løperne går den opp.

SSKATING-OLY-2018-PYEONGCHANG

KRITISK: Sindre Henriksen mener isen i Pyeongchang ga urettferdige forhold.

Foto: JUNG YEON-JE / AFP

Ga fordel til de som startet tidlig

For nordmennene ble det direkte ødeleggende i og med at de gikk i de tre siste parene på dagens 1500-meter. Henriksen mener det ga fordel til de som startet tidlig.

– Det er såpass mye større fordel å gå tidligere enn det er å gå helt mot slutten. Alle går på en måte på samme forhold, men det blir ikke helt slik. Når isen er såpass sprø burde de legge inn en ekstra preparering slik at alle får like forhold.

NRK ble nektet intervju med Mark Messer av OL-arrangøren i kveld.

– Det er ingen tvil om at isen var fryktelig oppgått mot slutten. Sverre tråkket i et spor, så det hadde nok ikke skjedd om han hadde gått i et tidligere par, mente landslagstrener Sondre Skarli.

Mener han kunne tatt sølv

– 44.6, kanskje, sa en ordknapp Allan Dahl Johansson til NRK om hvor fort han kunne gått om han hadde holdt seg på beina.

Det ville i så fall holdt til en sølvmedalje. Det er Even Wetten enig i.

– Han har vært like god som Kim Min-seok som tok bronsen her. Jeg tror han hadde blandet seg inn, og tatt en medalje om han hadde stått på beina, sa Wetten etter at medaljene var delt ut.

Johansson har tatt skøyteverdenen med storm denne sesongen. Før jul satt han ny juniorverdensrekord på 1500 meter i Calgary, og meldte seg på medaljekampen på distansen under lekene i Pyeongchang.

Bronsemedaljen gikk noe overraskende til sørkoreanske Kim Min-seok. Nederlandske Kjeld Nuis tok gullmedaljen, og landsmannen Patrick Roest tok sølv.

Siste nytt

  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen forteller at hun legger opp.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal