Denne skotten ble norgesmester i langrenn

Skotske Andrew Musgrave kan nå titulere seg som norsk mester i langrenn – etter å ha tatt gull i fredagens NM-lagsprint sammen med Martin Johnsrud Sundby.

Intervju med Andrew Musgrave. Han ble norgesmester på lagsprinten sammen med Martin Johnsrud Sundby. Reporter: Morten Stenberg.

Skotske Andrew Musgrave ble norgesmester

– Dette var kjempegøy. Det var artig å gå i dag, med stor stemning og mye publikum. Det var stort å vinne NM-gull, det kan jeg trygt si, forteller skotten til NRK.no på perfekt norsk.

23 år gamle Musgrave har bodd og trent i Norge i mange år, men i verdenscupen konkurrerer han for Skottland. Hans beste plassering internasjonalt er en 18.-plass fra sprinten under vinterens prøve-OL i Sotsji.

LES OGSÅ: Syk Northug dropper NM

I fjor ble han nummer to på 15 km, men som utlending fikk han ikke sølvet. Men nå var det lagsprint, og da er tittelen og medaljen offisiell.

– Det største

– Har du drømt om dette lenge?

– Ja, det har jeg gjort siden jeg kom til Norge for fire år siden. Det er et mål for alle som kommer og går renn i Norge. Det er det største man kan å bli norgesmester, sier en meget sprudlende skotte.

– Ikke minst når man går med Martin?

– Ja, han er en skikkelig bra kar, og det var bare gøy å gå med ham i dag

Oslo-dominans

Sølvet gikk til Kjelsås ved Stian Hallen og Eirik Brandsdal, mens brødrene Øyvind og Anders Gløersen sikret bronse til Rustad.

I kvinneklassen gikk gullet til Heming, som stilte med Ragnhild Haga og Tuva Toftdahl. Britt Ingunn Nydal og Celine Brun-Lie sørget for sølv til Njård, mens søstrene Astrid og Silje Øyre Slind gikk Oppdal inn til bronse.

Siste nytt

 • Johansen spilte da Fulham avanserte

  Landslagskaptein Stefan Johansen var tilbake på Fulhams midtbane, da de vant 2-0 mot Sheffield Wednesday og sikret avansement i ligacupen.

  Johansen har slitt med spilletid for Fulham i Premier League, men spilte hele kampen mot Sheffield Wednesday.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Paul Childs / AP
 • Vipers enkelt videre i håndball-NM

  Vipers hadde ingen problemer med å ta seg til fjerde runde i håndball-NM. De regjerende mesterne vant 39-15 mot Randesund. Larvik er derimot ute etter 24-27-tap for Gjerpen. Flint Tønsberg og Sola avanserte også til fjerde runde.

  EHF Champions League: RK Krim Mercator – Vipers (26-27)
  Foto: Borut Zivulovic / NTB
 • De Boer blir trener for Nederland

  Frank de Boer blir ny trener for Nederlands fotballandslag. Han har skrevet under en toårskontrakt og skal være trener til over VM-sluttspillet i 2022.

  50-åringen erstatter Ronald Koeman, som sluttet i landslagsjobben for å ta over Barcelona.

  Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal