NRK Meny
Normal

Denne skotten ble norgesmester i langrenn

Skotske Andrew Musgrave kan nå titulere seg som norsk mester i langrenn – etter å ha tatt gull i fredagens NM-lagsprint sammen med Martin Johnsrud Sundby.

Intervju med Andrew Musgrave. Han ble norgesmester på lagsprinten sammen med Martin Johnsrud Sundby. Reporter: Morten Stenberg.

Skotske Andrew Musgrave ble norgesmester

– Dette var kjempegøy. Det var artig å gå i dag, med stor stemning og mye publikum. Det var stort å vinne NM-gull, det kan jeg trygt si, forteller skotten til NRK.no på perfekt norsk.

23 år gamle Musgrave har bodd og trent i Norge i mange år, men i verdenscupen konkurrerer han for Skottland. Hans beste plassering internasjonalt er en 18.-plass fra sprinten under vinterens prøve-OL i Sotsji.

LES OGSÅ: Syk Northug dropper NM

I fjor ble han nummer to på 15 km, men som utlending fikk han ikke sølvet. Men nå var det lagsprint, og da er tittelen og medaljen offisiell.

– Det største

– Har du drømt om dette lenge?

– Ja, det har jeg gjort siden jeg kom til Norge for fire år siden. Det er et mål for alle som kommer og går renn i Norge. Det er det største man kan å bli norgesmester, sier en meget sprudlende skotte.

– Ikke minst når man går med Martin?

– Ja, han er en skikkelig bra kar, og det var bare gøy å gå med ham i dag

Oslo-dominans

Sølvet gikk til Kjelsås ved Stian Hallen og Eirik Brandsdal, mens brødrene Øyvind og Anders Gløersen sikret bronse til Rustad.

I kvinneklassen gikk gullet til Heming, som stilte med Ragnhild Haga og Tuva Toftdahl. Britt Ingunn Nydal og Celine Brun-Lie sørget for sølv til Njård, mens søstrene Astrid og Silje Øyre Slind gikk Oppdal inn til bronse.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal