NRK Meny
Normal

Denne skotten ble norgesmester i langrenn

Skotske Andrew Musgrave kan nå titulere seg som norsk mester i langrenn – etter å ha tatt gull i fredagens NM-lagsprint sammen med Martin Johnsrud Sundby.

Intervju med Andrew Musgrave. Han ble norgesmester på lagsprinten sammen med Martin Johnsrud Sundby. Reporter: Morten Stenberg.

Skotske Andrew Musgrave ble norgesmester

– Dette var kjempegøy. Det var artig å gå i dag, med stor stemning og mye publikum. Det var stort å vinne NM-gull, det kan jeg trygt si, forteller skotten til NRK.no på perfekt norsk.

23 år gamle Musgrave har bodd og trent i Norge i mange år, men i verdenscupen konkurrerer han for Skottland. Hans beste plassering internasjonalt er en 18.-plass fra sprinten under vinterens prøve-OL i Sotsji.

LES OGSÅ: Syk Northug dropper NM

I fjor ble han nummer to på 15 km, men som utlending fikk han ikke sølvet. Men nå var det lagsprint, og da er tittelen og medaljen offisiell.

– Det største

– Har du drømt om dette lenge?

– Ja, det har jeg gjort siden jeg kom til Norge for fire år siden. Det er et mål for alle som kommer og går renn i Norge. Det er det største man kan å bli norgesmester, sier en meget sprudlende skotte.

– Ikke minst når man går med Martin?

– Ja, han er en skikkelig bra kar, og det var bare gøy å gå med ham i dag

Oslo-dominans

Sølvet gikk til Kjelsås ved Stian Hallen og Eirik Brandsdal, mens brødrene Øyvind og Anders Gløersen sikret bronse til Rustad.

I kvinneklassen gikk gullet til Heming, som stilte med Ragnhild Haga og Tuva Toftdahl. Britt Ingunn Nydal og Celine Brun-Lie sørget for sølv til Njård, mens søstrene Astrid og Silje Øyre Slind gikk Oppdal inn til bronse.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias