Skotsk fotball 2019/2020

 • Dalglish: – Må fullføre serien

  Sir Kenny Daglish, som både har spilt for Liverpool og trent klubben, skriver i sin spalte i den skotske avisen The Sunday Post at man må gjøre alt for å få fullført de hjemlige seriene i England og Skottland.  – Det ville ikke være fair om sesongen ble stoppet og satt på null. Alle med et hjerte for fotball, vil være enig i at det ikke vil være riktig, skriver 69-åringen.

  Liverpool leder Premier League suverent og kan ta sin første ligatittel på 30 år. I Skottland har en annen klubb Dalglish har spilt for og trent, Celtic, et klart forsprang.

  Kenny Dalglish har tidligere spilt for og trent Liverpool
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Elyounoussi avviser skadebekymring

  Mohamed Elyounoussi melder seg klar til kamp når Celtic møter Livingston i den skotske eliteserien onsdag.

  Østfoldingen sto over søndagens cupsemifinale mot St. Johnstone, og i etterkant sa Celtic-trener Neil Lennon at landslagsprofilen hadde pådratt seg en strekk i låret.

  Nå friskmelder hovedpersonen seg selv overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

  Scottish League Cup - Semi Final - Celtic v Hibernian
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Ajer usikker til Celtic-kamp

  Kristoffer Ajer kan ifølge Celtic-trener Neil Lennon gå glipp av onsdagens ligamøte med Livingston som følge av en skade.

  I et intervju med Scottish Sun røper Lennon at den norske landslagsprofilen hadde lårtrøbbel i etterkant av søndagens seier mot St. Johnstone i den skotske cupen.

  – Vi venter for å se hvordan det går med Ajer, han var litt øm i låret, sier Celtic-sjefen til avisen.

  Scottish Premiership - Celtic v Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal