Skofterud legger opp: – Jeg har fått leve ut drømmen

Vibeke Skofterud har bestemt seg for å sette et endelig punktum for langrennskarrieren.

vibeke

KROPPEN SA STOPP: Fremover skal Vibeke Skofterud bruke skikunnskapen sin på å gjøre andre gode.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det har sakte, men sikkert gått opp for meg at det ikke har vært mulig å fortsett karrieren i skisporet på et nivå jeg ønsker. Derfor er det slutt nå, skriver Vibeke Skofterud på sin blogg.

Skofterud har ikke vært på landslaget de siste sesongene, men har prøvd å satse med privatlag for blant annet å gå langløp.

– Det går opp og ned

Hun har også holdt døren på gløtt for å prøve å komme tilbake i verdenscupen, men nå er det altså definitivt over.

– Jeg legger konkurranseskiene på hylla. En epoke av livet er over og jeg trer inn i en ny med stor spenning, nyskjerrighet og et snev av usikkerhet, skriver hun, og utdyper:

– Det har vært like enkelt som det har vært vanskelig å gi slipp på det som har vært livet mitt i 20 år. Det å konstant jobbe etter utvikling, marginer, detaljer. Målrettet jobbing for å nå drømmene mine. Det har vært fantastisk men det har også til tider vært vanskelig. Som alt annet her i livet. Det går opp og ned. Man feiler, lærer og går videre.

35-åringen fra Slitu gikk ut av landslaget etter sesongen 2013/2014 og var inntil i sommer tilknyttet privatlaget Team Santander.

Skader og sykdom gjorde imidlertid at hun ikke gikk skirenn forrige vinter.

– Kroppen har sagt klart ifra over lengre tid, og nå var det på tide å si skikkelig stopp. Jeg har fått levd ut drømmen, konkurrert med verdens beste, skapt venner for livet og fått være med på verdens mest suksessrike landslag. Det har kostet, men det har vært et sant privilegium, forklarer Skofterud.

DEU SKI NORDISCH

Skofterud har vunnet flere gull i stafett. Her sammen med Marit Bjørgen, Hilde Pedersen og Kristin Størmer Steira.

Foto: DIETHER ENDLICHER / Ap

Vil hjelpe andre

Slitu-jenta kan se tilbake på OL-gull i stafett (Vancouver 2010), VM-titler i samme gren (Oberstdorf 2005 og Oslo 2011) og seier i Vasaloppet (2012) som karrieremessige høydepunkt.

Fremover skal Skofterud blant annet bruke sin skikunnskap til å gjøre andre gode.

– Nå blir det fullt fokus på å kjøre egne skikurs og foredrag. Jeg ønsker å dele den unike erfaringen jeg har fått lov til å opparbeide meg gjennom 20 år, og få andre til å oppleve gleden av å spenne på seg skiene.

– Jeg har fått levd ut min drøm, nå skal jeg bidra til at andre får oppfylt sin, sier Vibeke Skofterud.

Siste nytt

 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal