Skofterud trente på seg nyresvikt - innlagt på intensivavdelingen

Vibeke Skofteruds armer hovnet plutselig opp til det hun kaller «lårstørrelse» etter hennes første treningssamling med Team Centric.

Vibeke Skofterud

– Huden glinset og var sprekkeferdig, skriver Vibeke Skofterud, som dro rett til legen da armene hennes hovnet kraftig opp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Enten var jeg fryktelig dårlig trent eller så ble jeg hardt straffet for et offensivt og motivert hode som liker å sprenge grenser. Uansett angrer litt nå her jeg ligger på intensiven med full overvåkning, skriver Vibeke Skofterud på sin personlige blogg.

I forrige uke var den tidligere landslagsløperen på sin første treningssamling med Team Centric.

– Huden glinset og var sprekkferdig

vibeke

Skofterud ga seg på landslaget i vinter og satser nå på langløp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skofterud er blitt lagvenninne med blant andre milslukerne Anders og Jørgen Aukland, og de tok henne med på litt uvante treningsøkter.

34-åringen satser nemlig på langløp nå, noe som krever litt annerledes trening. Dette fikk Skofterud virkelig kjenne på kroppen etter samlingen.

– Jeg fikk hvertfall ryddet i mine egne overbevisninger om hva som er mulig og uttrykket sprenge grenser fikk definitivt en ny betydning, skriver Skofterud.

Etter noen økter begynte nemlig armene hennes å hovne kraftig opp.

– Jeg er ikke kjent til for å være den mest ivrige på og rense sår og være redd for flis i finger’n, men jeg ble ganske bekymret da armene mine ble til lårstørrelse nærmest over natta.

– Huden glinset og var sprekkeferdig. Jeg dro til min gode venn og lege Erik – som alltid stiller opp uansett og han anbefalte blodprøver på Drammen sykehus. Dro ned og siden har jeg ligget her under full overvåkning på intensivavdelingen. Diagnosen er jeg er rammet av rabdomyolyse, skriver Skofterud.

– Trent på meg nyresvikt

Rabdomyolyse er ifølge Norsk Helseinformatikk en sykdom som skyldes akutt ødeleggelse av store mengder muskelceller, noe som kan komme av forskjellige årsaker.

Akutt nyresvikt er en vanlig komplikasjon.

– I praksis har jeg nesten trent på meg nyresvikt. Hurra for det!, skriver Skofterud ironisk.

Skiløperen understreker at hun allerede føler seg bedre.

– Nå er jeg på bedringens vei, og som alltid kommer jeg fryktelig tilbake.

Skofterud har hatt to tunge sesonger i skisporet og fikk som forventet ikke plass på landslaget denne sesongen.

Hun vil likevel fortsatt satse på langrenn. I første omgang på langløp, men hun har også uttalt at hun ikke helt har slått fra seg drømmen om å gjøre comeback i mesterskap for Norge.

Siste nytt

 • Tielemans perle då Leicester vann

  Youri Tielemans stod for kampens øyeblikk, då han sendte Leicester i føringa før kvarteret var spela mot Brentford.

  Etter eit frispark blir ballen klarert ut på 16-meteren. Der står belgiaren og ventar på ballen. På volley dundra han ballen i nermaste hjørne, og sørga for at Leicester tok med seg leiinga inn til pause.

  Ei utlikning frå Mathias Jørgensen etter ein corner skapte glede blant heimefansen, men den var kortvarig. For eit drygt kvarter før slutt sørga James Maddison for at Leicester vann 2–1.

  Tielemans
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters
 • Antonio matchvinnar i London-derby

  West Ham cruisar vidare i Premier League. Michail Antonio skåra søndag kampens einaste mål då dei slo London-rival Tottenham 1-0.

  Dermed klatrar West Ham forbi nettopp Tottenham og opp på ein 4.-plass i serien. Tottenham har på sin side falt ned på 6.-plass.

  Antonio
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Sterk norsk duo i Magdeburg-seier

  Duoen Christian O'Sullivan og Magnus Gullerud spelte begge sentrale roller då Magdeburg slo Kiel 29–27 i den tyske Bundesligaen i handball søndag.

  Borte mot den regjerande seriemeisteren skåra nordmenna ti av dei 29 måla, som bidrog til ein sterk tomålssiger.

  Harald Reinkind hadde fire nettkjenningar for Kiel, medan Sander Sagosen ikkje var med i troppen etter å ha blitt smitte av korona tidlegare i veka.

  YUOPmp5CNLo
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal