Skofterud trente på seg nyresvikt - innlagt på intensivavdelingen

Vibeke Skofteruds armer hovnet plutselig opp til det hun kaller «lårstørrelse» etter hennes første treningssamling med Team Centric.

Vibeke Skofterud

– Huden glinset og var sprekkeferdig, skriver Vibeke Skofterud, som dro rett til legen da armene hennes hovnet kraftig opp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Enten var jeg fryktelig dårlig trent eller så ble jeg hardt straffet for et offensivt og motivert hode som liker å sprenge grenser. Uansett angrer litt nå her jeg ligger på intensiven med full overvåkning, skriver Vibeke Skofterud på sin personlige blogg.

I forrige uke var den tidligere landslagsløperen på sin første treningssamling med Team Centric.

– Huden glinset og var sprekkferdig

vibeke

Skofterud ga seg på landslaget i vinter og satser nå på langløp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skofterud er blitt lagvenninne med blant andre milslukerne Anders og Jørgen Aukland, og de tok henne med på litt uvante treningsøkter.

34-åringen satser nemlig på langløp nå, noe som krever litt annerledes trening. Dette fikk Skofterud virkelig kjenne på kroppen etter samlingen.

– Jeg fikk hvertfall ryddet i mine egne overbevisninger om hva som er mulig og uttrykket sprenge grenser fikk definitivt en ny betydning, skriver Skofterud.

Etter noen økter begynte nemlig armene hennes å hovne kraftig opp.

– Jeg er ikke kjent til for å være den mest ivrige på og rense sår og være redd for flis i finger’n, men jeg ble ganske bekymret da armene mine ble til lårstørrelse nærmest over natta.

– Huden glinset og var sprekkeferdig. Jeg dro til min gode venn og lege Erik – som alltid stiller opp uansett og han anbefalte blodprøver på Drammen sykehus. Dro ned og siden har jeg ligget her under full overvåkning på intensivavdelingen. Diagnosen er jeg er rammet av rabdomyolyse, skriver Skofterud.

– Trent på meg nyresvikt

Rabdomyolyse er ifølge Norsk Helseinformatikk en sykdom som skyldes akutt ødeleggelse av store mengder muskelceller, noe som kan komme av forskjellige årsaker.

Akutt nyresvikt er en vanlig komplikasjon.

– I praksis har jeg nesten trent på meg nyresvikt. Hurra for det!, skriver Skofterud ironisk.

Skiløperen understreker at hun allerede føler seg bedre.

– Nå er jeg på bedringens vei, og som alltid kommer jeg fryktelig tilbake.

Skofterud har hatt to tunge sesonger i skisporet og fikk som forventet ikke plass på landslaget denne sesongen.

Hun vil likevel fortsatt satse på langrenn. I første omgang på langløp, men hun har også uttalt at hun ikke helt har slått fra seg drømmen om å gjøre comeback i mesterskap for Norge.

Siste nytt

 • Mesterlig comeback av Hovland

  Ting så mørkt ut for Viktor Hovland da han gikk tre over par på de 10 første hullene av PGA-tourens Workday Charity Open i Ohio.

  Nordmannen avsluttet runden sin fantastisk og gikk de siste åtte hullene seks under par. Dermed endte han på 69 slag, og er foreløpig tre slag bak ledende Adam Hadwin.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Ruud ute av oppvisningsturnering

  Russiske Andrej Rublev ble for sterk for Casper Ruud, og med tre tap går ikke nordmannen videre til semifinale i oppvisningsturneringen Thiems 7. Ruud spilte en god kamp torsdag, men russeren vant etter 6-2, 3-6, 10-4 i sett.

  Davis Cup 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Stenger fotballtribunene igjen

  Bulgaria stenger fotballtribunene etter at antall koronasmittede har økt i landet den siste tiden. Det skjer én måned etter at helsemyndighetene åpnet for tilskuere på stadion, så lenge de holdt avstand og bare én tredel av stadion var i bruk.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL NORGE BULGARIA 1 - 0
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal