Hopp til innhold

Skofterud dropper 3-mila

Vibeke Skofterud har meldt forfall til lørdagens 30 kilometer fellesstart i klassisk stil i OL.

Vibeke Skofterud
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hun erstattes av Marthe Kristoffersen.

Vibeke Skofterud krysser mållinjen etter 10 km langrenn fristil

Vibeke Skofterud krysser mållinjen etter 10 km langrenn fristil i Whistler.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

29 år gamle Skofterud gikk en flott førsteetappe for Norge da kvinnene tok OL-gull torsdag.

- Skofterud har i en periode slitt med smerter i ryggen, og etter en test fredag formiddag valgte hun i samråd med det medisinske støtteapparatet i langrenn å stå over 30-kilometeren.

- Vi vil ikke ta noen sjanser med Vibekes ryggplager, og hun står over for å hindre en mulig forverring, sier Hans Petter Stokke, som er medisinsk ansvarlig for langrenn i OL.

Gull nummer 4

Marit Bjørgen har tatt tre gull så langt i OL. Den første kom på sprint, den andre på 15 km jaktstart, før hun gikk siste etappe på stafetten som Norge vant.

Lørdag har 29-åringen muligheten til å ta sitt fjerde OL-gull i Vancouver. Svaret får vi etter 30 kilometer, kvinnenes siste OL-øvelse.

Rennet starter kl. 2045 lørdag norsk tid.

Seiersseremoni: Fra v: Bjørgen, Størmer Steira, Johaug og Skofterud

Seiersseremoni: Fra v: Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Siste nytt

 • Duplantis tok verdensrekord på hjemmebane

  Armand Duplantis leverte varene så til de grader på hjemmebane i Stockholm. Svensk-amerikaneren leverte et stavhopp på 6,16 meter, og tok dermed verdensrekord i stavhopp.

  Det er svensken som hadde den forrige verdensrekorden, med 6,15.

  Duplantis har også rekorden innendørs på 6,20. Den satte han under VM i Beograd.

  Han konkurrerte med blant annet to nordmenn. Pål Haugen Lillefosse havnet på fjerdeplass, mens Sondre Guttormsen endte på syvendeplass, og havnet sist i konkurransen.

  Førstnevnte roser Duplantis.

  – Det er helt vilt når han gjør det så lett som det der, sier Lillefosse til NRK

  Diamond League - Stockholm
 • Brann ydmyket FFK i cupen

  Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0.

  Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill.

  Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

  Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid. Først på straffespark, og deretter var han kald da han gjorde utgangspunktet til Fredrikstad enda vanskeligere tre minutter før pause. (NTB)

   NM-kampen i fotball mellom Brann og Fredrikstad
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Nordås slet seg til åttendeplass

  Narve Gilje Nordås fikk det tøft tidlig på 3000 meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm, og endte til slutt på en åttendeplass med tiden 7:44.28. Det er et knapt sekund bak hans beste tid denne sesongen.

  – Det er akkurat som det mangler et eller annet, den siste brikken av puslespillet vi må få på plass. Hvordan vi skal få til det, vet jeg ikke. Men vi får jobbe med det. Det er kjipt, sier Nordås.

  Dominic Lobalu vant etter en tett spurt med Jacob Kiplimo. Cornelius Kemboi ble numemr tre. Lobalu vant på tiden 7:29.48, et tempo Nordås håper å henge med på når mesterskapene står for tur.

  – Vi får bare se og håpe man klarer å komme i bedre form enn det her. Det kan fort gå i denne farten i mesterskapet, så da må man kunne henge med.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste