Skofterud dropper 3-mila

Vibeke Skofterud har meldt forfall til lørdagens 30 kilometer fellesstart i klassisk stil i OL.

Vibeke Skofterud
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Hun erstattes av Marthe Kristoffersen.

Vibeke Skofterud krysser mållinjen etter 10 km langrenn fristil

Vibeke Skofterud krysser mållinjen etter 10 km langrenn fristil i Whistler.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

29 år gamle Skofterud gikk en flott førsteetappe for Norge da kvinnene tok OL-gull torsdag.

- Skofterud har i en periode slitt med smerter i ryggen, og etter en test fredag formiddag valgte hun i samråd med det medisinske støtteapparatet i langrenn å stå over 30-kilometeren.

- Vi vil ikke ta noen sjanser med Vibekes ryggplager, og hun står over for å hindre en mulig forverring, sier Hans Petter Stokke, som er medisinsk ansvarlig for langrenn i OL.

Gull nummer 4

Marit Bjørgen har tatt tre gull så langt i OL. Den første kom på sprint, den andre på 15 km jaktstart, før hun gikk siste etappe på stafetten som Norge vant.

Lørdag har 29-åringen muligheten til å ta sitt fjerde OL-gull i Vancouver. Svaret får vi etter 30 kilometer, kvinnenes siste OL-øvelse.

Rennet starter kl. 2045 lørdag norsk tid.

Seiersseremoni: Fra v: Bjørgen, Størmer Steira, Johaug og Skofterud

Seiersseremoni: Fra v: Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Siste nytt

 • Hovland fire slag bak i Dubai

  Viktor Hovland åpnet Dubai Desert Classic med en runde ett slag under par i vanskelige spilleforhold. Han er på delt 18.-plass etter de første 18 hullene, og er fire slag bak ledende Thomas Pieters. Turneringen i Dubai inngår i europatouren og varer til søndag. Forrige uke slet Hovland i sin sesongdebut. Da klarte han ikke cuten i Abu Dhabi. (NTB)

  Viktor Hovland spiller turnering i Dubai
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Sørloth til kvartfinale

  Klubben til Alexander Sørloth, Trabzonspor, er videre til kvartfinale i den Tyrkiske cupen etter straffesparkkonkurranse. I det første oppgjøret mot Denizlispor vant klubben til Sørloth 2-0, men fikk det langt tøffere torsdag. Denizlispor skaffet seg en tidlig 2-0 ledelse, men i andreomgang fikk nordmannen muligheten fra straffemerket. Den reddet keeper og det stod 2-0 til Denizlispor etter full tid. Dermed måtte kampen avgjøres på straffesparkkonkurranse, og der var Trabzonspor best. Sørloth spilte hele kampen, men tok ikke en av de avgjørende straffene.

  Alexander Sørloth spilte hele kampen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal