Olsbu sa unnskyld til lagkameratene: – Det er katastrofe

Mixed stafetten ble aldri spennende for Norge. De norske kvinnene skjøt seg vekk på standplass og måtte ut i tre strafferunder.

Marte Olsbu skyter to runder

STRAFFERUNDE: Bom, bom, bom, bom og bom. Marte Olsbu måtte ut i to strafferunder etter første skyting, selv etter å ha brukt tre ekstraskudd.

Foto: Skjermdump / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Du får deg en skikkelig på trynet, sa NRKs skiskytingsekspert Halvard Hanevold.

Det ble en helsvart dag for de norske skiskytterne på mixed stafetten i Kontiolahti.

Med tre strafferunder etter fire skytinger ble det aldri spennende for Norges del.

Marte Olsbu og Tiril Eckhoff skjøt seg vekk på standplass, men Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen gikk Norge inn til en respektabel 5.-plass etter god skyting.

Det norske laget var over minuttet bak Frankrike som vant.

– Ubegripelig

Det var Olsbu og Eckhoff som ødela mulighetene for en plass på pallen med elendig skyting.

Allerede på første liggende måtte Marte Olsbu ut i to strafferunder. Hele fem bom ble det på hennes første liggende skyting. Etterpå beklaget hun til lagkameratene.

– Det er katastrofe. Det er det verste som kan skje. Jeg bommer, men jeg vet ikke hvordan man bommer. Det var litt utfordrende med vinden her. Jeg stilte siktet til høyre og følte det blåste til venstre, men skuddene ble ned til høyre, forteller Olsbu til NRK.

Norge lå sist, på en 24.-plass, etter første skyting og løpet ble fullstendig ødelagt.

– Hva er dette for noe, da? Dette er ubegripelig. Dette var det dårligste på år og dag, kommenterte Andreas Stabrun Smith etter Olsbus liggende skyting.

– Det er rett og slett dårlig skyting hele veien. Det er hennes store svakhet på liggende. Hun bommer til høyre og venstre. Jeg trodde hun skulle være trygg i dag, hun gjorde en god innskyting, forklarte NRKs skiskytingsekspert Ola Lunde.

– Må analysere

Tiril Eckhoff hentet litt igjen på forspranget, men på stående skyting bommet hun fire ganger og måtte ut i en strafferunde.

– Da må de analysere hva som er grunnen til det. Om de må gjøre noe med stilling, med avtrekkeren eller med innføringen. Kanskje man er litt for sen i innføringen. Det er viktig å være nøye på sånt gjennom sesongen. Selv nå på slutten av sesongen, sa Hanevold.

Johannes Thingnes Bø ble sendt ut med et håpløst utgangspunkt på en syvendeplass, over minuttet opp til pallen. Nordmannen skjøt to fulle hus og gikk bra i sporet. Det ble et håp om en respektabel plassering.

Emil Hegle Svendsen leverte en god sisteetappe skjøt to nye fulle hus.

– En meget god etappe av Hegle Svendsen, kommenterte Hanevold.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn