Skjønner hvis publikum dropper eliteserien: – Jeg hadde ikke dratt

LILLESTRØM (NRK): Flere av eliteseriens kapteiner forstår at sofaen lokker mer enn iskalde tribuner. Men i nord ønsker Tromsø-trener Simo Valakari den tidlige seriestarten velkommen.

Åråsen stadion er preget av vinter, snø og kulde 1 mars.

BRRRR: Slik så det ut i spillertunnelen på Åråsen mandag, da mesterfinalen og Lillestrøm og Rosenborg egentlig skulle ha vært spilt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lørdag sparkes eliteserien i gang når nyopprykkede Ranheim tar imot Brann hjemme i Trondheim. Det skjer samme dag som femmila i kollen, og under to uker etter ilden slukket etter vinter-OL i Pyeongchang.

Mandag var det fem minusgrader på Åråsen stadion, og snøen lå over gressmatta over mens lagenes kapteiner og trenere møttes for «kick off» før eliteserien starter neste uke. Det er for tidlig, mener blant andre Odd-kaptein Steffen Hagen.

– Jeg synes ikke det er riktig. Vi kunne ha ventet med de to første rundene, og begynt når tredje runde er satt opp (2. april). Vi må stikke fingeren i jorda og se hvor vi bor. I Norge må vi spille fotball når det er mulig å spille på banene, sier Hagen til NRK og legger til:

– Jeg skjønner at veien er kort til sofaen.

– Det er bare å kle seg godt

Selv på Sør Arena, Norges sørligste eliteseriebane, er kunstgresset dekket av snø. Start-kaptein Simon Larsen mener flesteparten av kapteinene ønsker å starte eliteserien senere.

– Jeg skulle gjerne ha startet senere, og spilt mer fotball på sommeren, når det kan spilles fotball. Det sier nok de fleste kapteinene, sier Larsen til NRK.

Simon Larsen

START-KAPTEIN: Simon Larsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Hadde du sett kamp selv?

– Jeg spilte selv på lørdag, borte mot Vålerenga. Det var kaldt å spille. Men hvis du er supporter er det bare å kle seg godt og nyte at fotballen er i gang igjen, svarer Start-kapteinen.

– Det er ikke sjans i havet, svarer Moldes Ruben Gabrielsen på samme spørsmål.

NFF vil forlenge sesongen

Kapteinene møter motbør hos Tromsø-trener Simo Valakari. Hans menn tapte 1–4 mot Bodø/Glimt i søndagens generalprøve, og den finske trenerstjernen vil gjerne ha i gang serien så fort som mulig.

Simo Valakari

TIL-TRENER: Simo Valakari.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg starter heller sesongen tidligere, så får vi en lengre sesong. For meg er det viktig å spille kamper som betyr noe. Treningskamper i forsesongen er ikke det samme. Vi må spille kamper som betyr noe for å bli bedre, sier TIL-treneren til NRK.

NFF opplyser at den tidlige sesongstarten kommer fordi de ønsker å forlenge sesongen, etter ønske fra klubbene.

– Det er lett å forstå at flere klubber er bekymret, når du ser hvordan det ser ut på flere baner. Men vi gjør dette for å henge med internasjonalt, og gjøre vinterpausen så kort som mulig, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Tribunen på Sparebanken Sør Arena

Sør Arena i Kristiansand få dager før seriestart.

Foto: Ann Helen Gjerde / NRK

Sportsnyheter

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides

Da Karsten Warholm innså hva han hadde fått til i OL-finalen, hylte han ut og rev i stykker drakten sin. Hekkeløperen sikret OL-gull med en tid så rask at eksperten kaller den «umulig».

Siste nytt

 • Filip fikk trøbbel

  Filip Ingebrigtsen løp i det aller første kvalifiseringsheatet på 1500 meter natt til tirsdag, og fikk det svært tøft. Han ble til slutt nummer 10 i heatet, og må nå vente på om han mirakuløst greier å gå videre på tid når alle heatene er ferdigløpt. Favoritten Timothy Cheruiyot løp i samme heat, og vant. Jakob Ingebrigtsen løper litt senere.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Kan Warholm slå Håker?

  Klokka 05.20 i natt skal Karsten Warholm springe finale på 400 meter hekk.

  I 1972 var «halve Norge» på beina klokka 05.00 for å sjå Erik Håker, som leia storslalåm etter første omgang under OL i Sapporo. Kanskje kan det bli endå fleire som står like tidleg opp for å sjå Warholm i kamp om OL-gull.

  Også Jakob og Filip Ingebrigtsen skal i aksjon i natt. Her er høgdepunkta.

  Karsten Warholm
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Juventus-kaptein forlenger

  Italias stopperkjempe Giorgio Chiellini (36) forlenger en allerede lang og merittert Juventus-karriere til sommeren 2023.

  Storklubben opplyste om Chiellinis nye avtale mandag kveld. Veteranen har spilt for Juventus siden 2005. Han har spilt 535 kamper og scoret 36 mål.

  På papiret har han vært klubbløs i en måned, men en forlengelse var ventet å komme før den nye sesongen.

  Tidligere i sommer var Chiellini en nøkkelspiller på Italias vei til EM-tittelen.

  Bonucci Chiellini
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal