Hopp til innhold

Skjønner hvis publikum dropper eliteserien: – Jeg hadde ikke dratt

LILLESTRØM (NRK): Flere av eliteseriens kapteiner forstår at sofaen lokker mer enn iskalde tribuner. Men i nord ønsker Tromsø-trener Simo Valakari den tidlige seriestarten velkommen.

Åråsen stadion er preget av vinter, snø og kulde 1 mars.

BRRRR: Slik så det ut i spillertunnelen på Åråsen mandag, da mesterfinalen og Lillestrøm og Rosenborg egentlig skulle ha vært spilt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lørdag sparkes eliteserien i gang når nyopprykkede Ranheim tar imot Brann hjemme i Trondheim. Det skjer samme dag som femmila i kollen, og under to uker etter ilden slukket etter vinter-OL i Pyeongchang.

Mandag var det fem minusgrader på Åråsen stadion, og snøen lå over gressmatta over mens lagenes kapteiner og trenere møttes for «kick off» før eliteserien starter neste uke. Det er for tidlig, mener blant andre Odd-kaptein Steffen Hagen.

– Jeg synes ikke det er riktig. Vi kunne ha ventet med de to første rundene, og begynt når tredje runde er satt opp (2. april). Vi må stikke fingeren i jorda og se hvor vi bor. I Norge må vi spille fotball når det er mulig å spille på banene, sier Hagen til NRK og legger til:

– Jeg skjønner at veien er kort til sofaen.

– Det er bare å kle seg godt

Selv på Sør Arena, Norges sørligste eliteseriebane, er kunstgresset dekket av snø. Start-kaptein Simon Larsen mener flesteparten av kapteinene ønsker å starte eliteserien senere.

– Jeg skulle gjerne ha startet senere, og spilt mer fotball på sommeren, når det kan spilles fotball. Det sier nok de fleste kapteinene, sier Larsen til NRK.

Simon Larsen

START-KAPTEIN: Simon Larsen.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Hadde du sett kamp selv?

– Jeg spilte selv på lørdag, borte mot Vålerenga. Det var kaldt å spille. Men hvis du er supporter er det bare å kle seg godt og nyte at fotballen er i gang igjen, svarer Start-kapteinen.

– Det er ikke sjans i havet, svarer Moldes Ruben Gabrielsen på samme spørsmål.

NFF vil forlenge sesongen

Kapteinene møter motbør hos Tromsø-trener Simo Valakari. Hans menn tapte 1–4 mot Bodø/Glimt i søndagens generalprøve, og den finske trenerstjernen vil gjerne ha i gang serien så fort som mulig.

Simo Valakari

TIL-TRENER: Simo Valakari.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg starter heller sesongen tidligere, så får vi en lengre sesong. For meg er det viktig å spille kamper som betyr noe. Treningskamper i forsesongen er ikke det samme. Vi må spille kamper som betyr noe for å bli bedre, sier TIL-treneren til NRK.

NFF opplyser at den tidlige sesongstarten kommer fordi de ønsker å forlenge sesongen, etter ønske fra klubbene.

– Det er lett å forstå at flere klubber er bekymret, når du ser hvordan det ser ut på flere baner. Men vi gjør dette for å henge med internasjonalt, og gjøre vinterpausen så kort som mulig, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Tribunen på Sparebanken Sør Arena

Sør Arena i Kristiansand få dager før seriestart.

Foto: Ann Helen Gjerde / NRK

Siste nytt

 • Zuccarello-assist da Minnesota Wild tapte

  Minnesota Wild hadde tidvis føringen i NHL-kampen mot Arizona Coyotes mandag, men tapte 2-3. Mats Zuccarello hadde én målgivende pasning.

  Kampen ble spilt i Mullett Arena i Tempe i Arizona.

  Da klokka viste 3.39 i andre periode, scoret Kirill Kaprizov kampens første mål for Wild. Pasningen kom fra Zucarrello, og også Calen Addison kunne notere seg en assist. Etter 9.26 i samme periode utliknet Jakob Chychrun for hjemmelaget.

  Jonas Brodin ga bortelaget ledelsen med en scoring etter 1.40 i siste periode, før Jakob Chychrun utliknet etter 9.35. Med snaut sju minutter igjen satte Jack McBain inn seiersmålet for Coyetes.

  Mats Zuccarello står nå med 49 målpoeng på 47 kamper, fordelt på 19 mål og 30 assists. (NTB)

  Wild Coyotes Hockey
  Foto: Rick Scuteri / AP
 • Atsu funnet i livet – fraktet til sykehus

  Den tidligere Premier League-spilleren Christian Atsu er funnet i livet og fraktet til sykehus.

  Det skriver den britiske avisen The Guardian.

  Ghaneseren har pådratt seg en skade i høyrefoten og skal ha hatt problemer med å puste.

  Hatayspor, klubben Atsu spiller for, befinner seg i Hatay, et av områdene som er verst rammet av jordskjelvet.

  Fotballprofilen ble matchvinner da Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

  Vingen har tidligere spilt for Newcastle, Chelsea og Everton i Premier League

  Christian Atsu
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Påtalemyndigheten motsetter seg Alves-løslatelse mot kausjon

  Påtalemyndigheten i Spania ber domstolen avvise ønsket til fotballstjernen Dani Alves om å bli løslatt mot kausjon og streng meldeplikt.

  Tidligere Barcelona-spiller Alves er anklaget for å ha forgrepet seg på en kvinne. Forsvarerne hans har anmodet om at det åpnes for at brasilianeren kan løslates mot kausjon mens etterforskningen pågår.

  Ifølge advokatene er Alves villig til å levere inn passet sitt samt gå med sporingsutstyr som gjør det mulig å vite hvor han til enhver tid befinner seg. Han skal også være forberedt på å melde seg for politiet regelmessig.

  Mandag opplyste imidlertid påtalemyndigheten at den anser rømningsfaren for stor dersom Alves settes fri fra fengsel.

  Den tidligere Barcelona-stjernen ble pågrepet og fengslet før helgen. En kvinne har anklaget ham for seksuelt overgrep i forbindelse med en episode på et utested i Barcelona i desember i fjor.

  Alves har avvist anklagene og erklært seg uskyldig.

  Fotballstjernen har spilt for klubber som Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG og São Paulo. Han var en del av Brasils VM-tropp i Qatar i fjor.

  Dani Alves.
  Foto: Andre Penner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste