NRK Meny
Normal

Skjelbred angriper kritikken: – Skulle tro det var krig

SANDVIKA (NRK): Kaptein Per Ciljan Skjelbred (29) mener kritikken mot det norske landslaget har gått altfor langt.

Skjelbred

SLÅR TILBAKE: Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred tar et nytt oppgjør med pressen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er klart vi gjør en dårlig kamp, men du skulle tro det var krig en eller annen plass. Det får utrolig mye omtalte, og folk hiver seg på karusellen på sosiale medier og så videre, sier Skjelbred til NRK.

Landslaget har mottatt kraftig skyts fra eksperter, aviskommentatorer og i sosiale medier etter det skuffende 0-1-tapet for Hviterussland på Ullevaal.

– Blir for mye

Flere av spillerne la seg også langflate og beklaget egen innsats overfor supporterne, men Skjelbred, som selv sto over kampen, mener kritikken blir dratt for langt.

– Er det ikke forståelig at kritikken kommer etter en slik kamp?

– Kritikk er helt greit, men det har vært noen runder over flere kamper der det har vært personlige angrep og usaklige ting. Det har vært uproffe kommentarer, og når vi prøver å være proff, så ønsker vi at de rundt oss skal være proff og respektere hverandre. Jeg synes det blir litt for mye, rett og slett. Det er fotball vi driver med, det er ikke noen som skal gå i vei, sier Skjelbred, som nevner «aviser», men ingen spesielle kommentarer eller eksperter.

Høgmo

PRESSET: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

NRK-ekspert Tom Nordlie var blant de kritiske røstene, og eksperten omtalte kampen blant annet som «kjedelig», «begredelig» og «verdiløs».

– Når du spiller landskamp og inviterer publikum, må du regne med å bli målt og evaluert, sier Nordlie, som understreker at han alltid prøver å være faglig.

Stusser over timingen

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen kvesset også pennen.

«Det er ingen trøst i at Norge ikke kan bli dårligere – det er skremmende», het kommentaren fra Ullevaal.

– Det er veldig dårlig timing, sier Pedersen om Skjelbreds utspill.

– Kampen var elendig, og skal man vurdere den som en fotballkamp, er det bare å gi den juling. Så glemmer fotballspillerne at vi for ti måneder siden var veldig oppstemte etter seierne over Bulgaria, Kroatia og Malta. Sånn er det, og det må dem bare leve med.

Han mener det er naturlig at det blir rettet et samlet, kritisk blikk fra media når kampen var så dårlig som den var.

– Jeg kan ikke svare for andre enn meg selv, og jeg satt og så den, og jeg evaluerte. At summen blir stor, hvis det er problemet, skyldes at det er veldig mange som bryr seg om det norske landslaget. Det skyldes ikke at vi er ute etter noen, det skyldes at kampen var ekstremt dårlig, sier Pedersen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo nektet for at kritikken påvirker ham eller spillerne under torsdagens pressekonferanse.

– I dette gamet handler det nettopp om ikke å la seg bringe ut av fatning når det går veldig godt, og det samme gjelder når ting er utfordrende, sa Høgmo.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal