Skistjernene om «ørkenvandringen»: – Det var brutalt

Denne ukas rulleski-økter vil Niklas Dyrhaug og Jørgen Graabak sent glemme: Foran forbløffede bilister gikk de på rulleski i 40 varmegrader gjennom Dubai-ørkenen.

Johannes Klæbo og Niklas Dyrhaug

GUTTA PÅ TUR: Niklas Dyrhaug og Johannes Klæbo fikk denne uka prøvd seg på rulleski i Dubai.

Foto: Privat (Instagram/joergengraabak) / Helgeland Event

– Det var helt sinnssykt varmt å gå på rulleski i ørkenen. Det var så varmt at det var helt på grensen. Det var så drøyt, sier Niklas Dyrhaug til NRK.

Langrennsstjernen er vant til iskalde kuldegrader og snødekte landskap, men denne uka var det 40 varmegrader og sanddyner som gjaldt da han og flere skiprofiler suste gjennom Dubai-ørkenen.

Niklas Dyrhaug

– HISTORISK: Niklas Dyrhaug sier de var de første på langrennsski i Dubai.

Foto: Helgeland Event

– Det var selvfølgelig veldig artig. Det er sikkert ikke så mange som har gått på rulleski i ørkenen i Dubai. Mange bilister stoppet opp og kikket – de var veldig nysgjerrige på hva dette var for noe, gliser Dyrhaug.

Med seg på den spesielle Dubai-turen hadde han skiprofiler som blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Jørgen Graabak og svenske Robin Bryntesson, kjent fra «Helt Ramm» på NRK.

Gjengen har lagt ut en rekke bilder på sosiale medier der de poserer både på snø og sand – og mange har spurt seg:

Hva i alle dager er det de driver med?

Helt utslått etter 200 meter

Nå avslører Dyrhaug at Dubai-turen var i regi av et nordnorsk eventbyrå som ønsker å markedsføre skisporten i ukjente og utradisjonelle omgivelser.

Om alt går etter planen, kan det hele resultere i en langrenn- og rulleskikonkurranse i Dubai allerede neste år.

Jørgen Graabak forteller om et blodslit av de sjeldne under øktene i ørkenen.

– De rulleskiturene var en brutal opplevelse for alle mann. Jeg tror vi hadde gått 200 meter før vi sto og hang over stavene. Det er klart det er tøft for fem trøndere og en svenske å gå ut i full fart i 40 plussgrader, sier kombinertprofilen.

Langrennsstjerner

SPESIELL TRENINGSØKT: Robin Bryntesson, Niklas Dyrhaug, Johannes Klæbo, Mathias Rundgreen, Jørgen Graabak og Magnus Stensås i Dubai.

Foto: Helgeland Event

– Vi er historiske

Men skistjernene fikk også prøve seg på snø i Dubai – riktignok i et innendørs skianlegg på 22.500 kvadratmeter.

De hevder selv at de ble historiske under besøket i skianlegget.

– Vi er de første noensinne som har gått på langrennsski i Dubai, sier Dyrhaug og får støtte fra Graabak:

– Det er artig å komme i rekordbøkene. Det er jo veldig mange rekorder som blir satt i Dubai både når det gjelder bygninger og kjøpesentre. Nå fikk vi også være med på å bidra i den statistikken.

Jørgen Graabak

FRA KULDE TIL EKSTREMVARME: Jørgen Graabak er vant til kuldegrader. I Dubai var det 40 grader.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Verdenseliten til Dubai?

De tror begge at langrennssporten kan slå an i Dubai, og stiller gledelig opp om det blir skifest i De forente arabiske emirater om ett år.

– Vi håper at vi fra og med neste vår skal arrangere skikkelige konkurranser der nede med mange av de beste norske og internasjonale utøverne på startstreken. Det blir spennende, sier Dyrhaug.

Arrangøren sier i en e-post at de vil «vil gjennom egne erfaringer og tilbakemeldinger ifra løperne videreutvikle konseptet frem mot 2018».

Siste nytt

 • Elabdellaoui stod over trening

  Landslagstrener Lars Lagerbäck bekrefter at Omar Elabdellaoui stod over tirsdagens landslagstrening grunnet en smell i foten. Elabdellaoui og landslagets medisinske apparat er imidlertid ikke redd for at lørdagens kamp mot Spania står i fare.

  Landslagstrening
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • VG: Nystad vil bli landslagssjef

  Trond Nystad har søkt på stillingen som ny landslagssjef etter Vidar Løfshus. Det bekrefter han overfor VG. Nystad sa nylig opp jobben sin i det østerrikske langrennslandslaget, etter dopingskandalen som preget store deler av VM.

  trond Nystad
  Foto: NRK
 • Seks hoppere til Planica

  Kommende helg er det verdenscupavslutning (skiflyging) i Planica. Der er følgende hoppere tatt ut: Robert Johansson, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik og Robin Pedersen. Thomas Aasen Markeng blir i Norge.

  RawAir Vikersund. Verdenscup.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal