NRK Meny
Normal

Skistjernene om «ørkenvandringen»: – Det var brutalt

Denne ukas rulleski-økter vil Niklas Dyrhaug og Jørgen Graabak sent glemme: Foran forbløffede bilister gikk de på rulleski i 40 varmegrader gjennom Dubai-ørkenen.

Johannes Klæbo og Niklas Dyrhaug

GUTTA PÅ TUR: Niklas Dyrhaug og Johannes Klæbo fikk denne uka prøvd seg på rulleski i Dubai.

Foto: Privat (Instagram/joergengraabak) / Helgeland Event

– Det var helt sinnssykt varmt å gå på rulleski i ørkenen. Det var så varmt at det var helt på grensen. Det var så drøyt, sier Niklas Dyrhaug til NRK.

Langrennsstjernen er vant til iskalde kuldegrader og snødekte landskap, men denne uka var det 40 varmegrader og sanddyner som gjaldt da han og flere skiprofiler suste gjennom Dubai-ørkenen.

Niklas Dyrhaug

– HISTORISK: Niklas Dyrhaug sier de var de første på langrennsski i Dubai.

Foto: Helgeland Event

– Det var selvfølgelig veldig artig. Det er sikkert ikke så mange som har gått på rulleski i ørkenen i Dubai. Mange bilister stoppet opp og kikket – de var veldig nysgjerrige på hva dette var for noe, gliser Dyrhaug.

Med seg på den spesielle Dubai-turen hadde han skiprofiler som blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Jørgen Graabak og svenske Robin Bryntesson, kjent fra «Helt Ramm» på NRK.

Gjengen har lagt ut en rekke bilder på sosiale medier der de poserer både på snø og sand – og mange har spurt seg:

Hva i alle dager er det de driver med?

Helt utslått etter 200 meter

Nå avslører Dyrhaug at Dubai-turen var i regi av et nordnorsk eventbyrå som ønsker å markedsføre skisporten i ukjente og utradisjonelle omgivelser.

Om alt går etter planen, kan det hele resultere i en langrenn- og rulleskikonkurranse i Dubai allerede neste år.

Jørgen Graabak forteller om et blodslit av de sjeldne under øktene i ørkenen.

– De rulleskiturene var en brutal opplevelse for alle mann. Jeg tror vi hadde gått 200 meter før vi sto og hang over stavene. Det er klart det er tøft for fem trøndere og en svenske å gå ut i full fart i 40 plussgrader, sier kombinertprofilen.

Langrennsstjerner

SPESIELL TRENINGSØKT: Robin Bryntesson, Niklas Dyrhaug, Johannes Klæbo, Mathias Rundgreen, Jørgen Graabak og Magnus Stensås i Dubai.

Foto: Helgeland Event

– Vi er historiske

Men skistjernene fikk også prøve seg på snø i Dubai – riktignok i et innendørs skianlegg på 22.500 kvadratmeter.

De hevder selv at de ble historiske under besøket i skianlegget.

– Vi er de første noensinne som har gått på langrennsski i Dubai, sier Dyrhaug og får støtte fra Graabak:

– Det er artig å komme i rekordbøkene. Det er jo veldig mange rekorder som blir satt i Dubai både når det gjelder bygninger og kjøpesentre. Nå fikk vi også være med på å bidra i den statistikken.

Jørgen Graabak

FRA KULDE TIL EKSTREMVARME: Jørgen Graabak er vant til kuldegrader. I Dubai var det 40 grader.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Verdenseliten til Dubai?

De tror begge at langrennssporten kan slå an i Dubai, og stiller gledelig opp om det blir skifest i De forente arabiske emirater om ett år.

– Vi håper at vi fra og med neste vår skal arrangere skikkelige konkurranser der nede med mange av de beste norske og internasjonale utøverne på startstreken. Det blir spennende, sier Dyrhaug.

Arrangøren sier i en e-post at de vil «vil gjennom egne erfaringer og tilbakemeldinger ifra løperne videreutvikle konseptet frem mot 2018».

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale