Hopp til innhold

Skistad kritisk til eget opplegg på rekruttlandslaget: – Det er ikke rom for å tilpasse seg

LYGNA (NRK): Kristine Stavås Skistad har ikke vært i stand til å trene det hun skal mellom samlingene med rekruttlandslaget. Hun har rett og slett vært utslitt. Nå melder sprinttalentet at opplegget på rekruttlandslaget ikke har fungert for henne.

Kristine Stavås Skistad

HAR SLITT: Kristine Stavås Skistad, her fra sesongåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Geir Olsen / NTB

Det var først i Drammens Tidende at Skistad fortalte om tilværelsen de siste to årene.

– Opplegget passer meg ikke og det er ikke rom for å tilpasse. Jeg gjør noe jeg ikke har troa på selv, sa Konnerud-løperen til avisen.

Denne helgen skulle hun egentlig vært på plass på Lygna og målt krefter mot landets beste sprintere i norgescup. I stedet har hun fulgt rennene, der Maiken Caspersen Falla gjorde comeback i sprint fredag og Therese Johaugs har tatt to bunnsolide seire på distanse, gjennom TV-ruta.

Stavås Skistad sier hun vil være best mulig forberedt på det som skjer under NM i Granåsen om en uke.

– Rett og slett for tøft

Det er snart to år siden 21-åringen ikke bare var et friskt pust i norsk damesprint, men også en klar utfordrer til VM-gull i Seefeld.

Hun ble belønnet med en plass på rekruttlandslaget våren 2019. Den første sesongen gikk ikke som forventet. Det har heller ikke de første åtte-ni månedene i en ny.

Til NRK forteller Stavås Skistad at hun er for dårlig trent til å følge rekruttlandslagets opplegg.

– Det er rett og slett altfor tøft, sier hun, og legger til delvis selvkritisk at hun burde vært forberedt på det.

Endret opplegg med egne trenere

Z7ycqnh2qVI

VAR SLITEN: Kristine Stavås Skistad. her under et pressetreff under langrennsåpningen på Beitostølen i november.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det har ikke hjulpet på at hun for eksempel på egenhånd har gjennomført tøffe sprintøkter utenfor samlingsopplegget. Men hun har faktisk kommet utslitt hjem samling etter samling denne høsten.

Det førte til at hun, denne sesongen som fjoråret, måtte lage et eget opplegg etter sesongåpningen på Beitostølen. Det gjorde hun sammen med to nære støttespillere og trenere, Per Ola Gasmann og Lage Sofienlund.

– Jeg kan ikke fortsette som før

Det har vært som å begynne sesongen på nytt. To år på rad. For eksempel tok Skistad en nær ti dager lang «ferie» i langrennssammenheng. Hun trente ingenting. Bare for å prøve å få et overskudd.

– Det handler ikke om at rekruttlandslaget er dårlig. Men slik det har vært, så har det ikke fungert for min del.

– Mener du oppfølgingen på rekruttlandslaget overfor deg burde vært tettere og bedre?

– Jeg kan bare snakke for min del. Det har ikke fungert, det kan jeg si.

– Er du fornøyd med hvordan ting har vært på samlinger?

– Det er ikke tvil om at jeg aldri har slitt så mye på enkelte ting som jeg aldri har gjort før. Da er det noe som ikke har fungert.

– Jeg kan ikke fortsette som før. Jeg må kjøre et opplegg som fungerer for meg og jeg er nødt til ta ansvar for egen utvikling fremover. Jeg mener et rekruttlandslag er veldig bra, men det har ikke fungert i mitt tilfelle, gjentar hun.

– Føler vi har tilpasset opplegget

På spørsmål om hva han mener om Skistads utspill, svarer rekruttlandslagtrener Torstein Drivenes at det er naturlig en utøver som henne begynner å lete etter hva som har gått galt uten de resultatene hun ønsker.

HluWSUZ6M3o

REKRUTTLANDSLAGSTRENER: Torstein Drivenes, her avbildet under en samling denne sesongen.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Han viser også til at eleven har hatt to trøblete sesongoppkjøringer.

– Jeg føler vi har tilpasset opplegget på samlinger og kjørt de øktene hun ønsker utenfor. Når det er sagt, så har hun ikke hatt den utviklingen hun ville. Da må vi se på om det er noe vi kan optimalisere på samlinger for henne.

– Samlinger og treninger på hjemmebane henger sammen, det er ikke to forskjellige verdener. Det må vi se på. At hun har ytret seg kritisk... Jeg registrerer at hun sier det. Så må vi sette oss sammen og se på hvordan vi kan optimalisere enda bedre.

– Viktig å finne sin rolle

Når NRK spør Drivenes om han mener Skistad omgir seg med for mange trenere, mener han at det ikke er uvanlig i langrenn.

– Men synes du det er bra?

– Det er klart, i all ledelse må man klare å jobbe sammen i en retning. Det krever mer å ha enda flere støttespillere, men jeg vil si at det er viktig å ha gode støttespillere. Så må alle finne sin rolle, sier han.

– Jeg er positiv til det. Men det er viktig å finne sin rolle, det gjelder meg også. Jeg snakker godt med Per Ola og Lage, som er hennes støttespillere. Jeg har ikke problemer med noen av dem og den jobben de gjør mot henne. Kommunikasjon er det enkleste og vanskeligste i hele verden. Og jeg tror jeg kunne optimalisert kommunikasjonen i større grad.

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Spania fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • Poengløs Zuccarello i Wilds 4-3-seier over Coyotes

  Det ble ingen målpoeng for Mats Zuccarello da Minnesota Wild vant 4-3 over Arizona Coyotes på hjemmeis i NHL søndag kveld.

  Dermed slo Wild tilbake etter fredagens forsmedelige 3-4-tap for Toronto Maple Leafs. Da både scoret og assisterte Zuccarello til ingen nytte.

  Nordmannen står med 20 målpoeng på 21 kamper denne sesongen.

  Kirill Kaprizov sendte vertene i ledelsen åtte minutter inn i første periode etter pasning fra Joel Eriksson. Sam Steel doblet Wilds ledelse i andre periode, før Nick Schmaltz reduserte for Coyotes.

  36 sekunder inn i tredje periode økte Jared Spurgeon Wilds ledelse, før Matthew Boldy la på til 4-1 etter pasning fra Kaprizov.

  Lawson Crouse reduserte til 4-2, tre minutter før full tid, før Janis Jerome Moser virkelig gjorde det spennende da han satte inn 4-3-målet. Men det ble med det for gjestene som til slutt måtte se seg slått. «Zucca» fikk 19.22 minutter på isen.

  Søndagens kamp var Wilds femte kamp på rad hjemme De skal spille ytterligere to på hjemmeis før neste bortetur. Edmonton Oilers venter i neste kamp 2. desember. (NTB)

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Stacy Bengs / AP
 • Skaanes mister også verdenscuphelgen på Lillehammer

  Langrennsløper Marte Skaanes sier at kommende helgs verdenscuprenn på Lillehammer utgår for hennes del, melder Adresseavisen.

  – Jeg har hatt en litt seig feber og hodepine etter at jeg ble smittet, men nå begynner jeg å bli bedre, sier Skaanes til Adresseavisen.

  Skaanes fikk korona etter sesongåpningen på Beitostølen og gikk glipp av verdenscupåpningen i Finland. Nå ryker nok en helg.

  – Det kommer for tidlig, sier landslagsløperen om Lillehammer-helgen.

  Ettersom Skaanes vant skandinavisk cup sist sesong, har hun friplass i verdenscupen før jul.

  – Vi holder de andre helgene før jul åpne foreløpig, sier hun.

  Det er verdenscuprenn på Beitostølen og i sveitsiske Davos før jul. (NTB)

  10km friteknikk kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kilde nære ny seier i Canada

  Alexander Aamodt Kilde jaktet sin andre seier på to dager, men kjørte inn til andreplass og 37 hundredeler bak seirende Marco Odermatt under super-G-rennet i Lake Louise søndag.

  – Det var noen porter jeg ble litt utålmodig. Samtidig følte jeg at momentet her nede dabbet litt av. Det var ikke samme følelsen som i går, og det ble ingen dobbel, så da ryker barten dessverre, sa Kilde til Viaplay.

  Mauro Caviezel var uheldig under super-G-rennet og falt stygt inn i nettingen i Canada.

  – Det er forferdelige bilder. Det ser ut som han mistet litt fokus der, også plutselig klappet skiene sammen, sa Viaplays ekspert Kjetil Jansrud.

  Sveitseren kom seg omsider på beina, men hadde tydelige skader i ansiktet. Han ble fraktet i helikopter for videre sjekk.

  Adrian Smiseth Sejersted gikk aggressivt ut fra start og var bare 51 hundredeler bak Odermatt ved andre sektor, men ble litt for ivrig og kjørte ut. Det samme gjorde Markus Nordgård Fossland, mens Henrik Røa endte på en 48. plass. Østerrikske Maythias Mayer ble nummer tre.

  Kilde startet sesongen på best mulig vis lørdag, da han briljerte i sesongåpningen og gikk til topps i utforrennet i Lake Louise. Kilde hadde aldri vært på pallen tidligere i den canadiske byen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste