Hopp til innhold

Skistad sterkest i spurtthriller: – Som å være i himmelen

Etter at Maiken Caspersen Falla la opp, har norsk kvinnelangrenn vært på jakt etter en ny sprintdronning. I sesongåpningen på Beitostølen var det Kristine Stavås Skistad som viste best form og plukket opp hansken.

Hun slo gjennom i verdenscupen i 2018, bare 19 år gammel. De siste sesongene har derimot vært preget av nedturer og mindre lysende resultater for Konnerud-løperen. Fredag var hun tilbake etter en råsterk sluttspurt i duell mot Lotta Udnes Weng.

– Det betyr sykt mye for meg. Jeg har vært litt nede, men kommer opp igjen. Det er en syk følelse. Det er som å være i himmelen, sier Stavås Skistad til NRK.

Nå kjemper hun om en plass i verdenscupen.

– Kristine, hva har skjedd?

– Det har vært mye god trening, også har jeg fått hjelp av en magiker, som har reparert kroppen, sier Stavås Skistad uten å ville gå i detalj på hvem magikeren er.

Sjur Ole Svarstad, hovedtrener for kvinnelandslaget, lot seg imponere av Stavås Skistad.

– Hun kan ikke sende inn en bedre søknad til verdenscupplass enn dette hvertfall, smiler Svarstad.

Etter en imponerende prolog, etterfulgt av solide kvart- og semifinaler, viste Skistad seg også sterkest i finalen. Men det så tungt ut midtveis i løpet.

Da var Udnes Weng-tvillingene i ferd med å dra ifra, men opp den siste bakken før stadion var Skistad plutselig tilbake. I en ellevill spurt stakk hun akkurat frem tåa foran Udnes Weng viste målfotoet.

– Jeg prøvde bare å gå alt siste bakken inn. Det ble jevnt, det er alltid gøy å gå med dem, sier Stavås Skistad mens hun ser bort på Udnes Weng-tvillingene.

Lotta Udnes Weng roser Skistads vinnermentalitet, men var samtidig åpen om at tapet var et hardt slag.

– Jeg tenkte «dette har jeg». Det er kanskje det dummeste man kan tenke med Skistad i ryggen. Det svir litt, det kom noen banneord der, forteller Lotta Udnes Weng

Siste nytt

 • Saudiarabiske Al-Hilal til finale i klubb-VM – slo ut Flamengo etter to straffespark

  Al-Hilal fra Saudi-Arabia skal spille finale i klubb-VM fotball. Luciano Vietto og Salem Al Dawsari spilte hovedrollene da brasilianske Flamengo ble slått 3-2.

  Al Dawsari, som i november ble matchvinner da Saudi-Arabia slo Argentina i fotball-VMs gruppespill, satte inn to straffespark i første omgang. Begge ble skaffet av argentineren Vietto, som i det 70. minutt scoret det avgjørende målet med en kanonkule i nettaket på pasning fra Al Dawsari.

  Copa Libertadores-vinner Flamengo var direkte kvalifisert for semifinalen, mens Al-Hilal måtte slå ut det marokkanske hjemmelaget Wydad Casablanca i straffesparkkonkurranse for å ta seg til tirsdagens kamp.

  Lørdag spiller Al-Hilal, som er Riyadh-klubben som ikke har kjøpt Cristiano Ronaldo, finale mot Real Madrid eller Al Ahly. De møtes i semifinale onsdag.

  Morocco Soccer Club World Cup
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Botheim fikk medhold mot Krasnodar – hadde rett til å terminere kontrakten

  Erik Botheim ble klaget inn for Fifa etter at han terminerte kontrakten med russiske Krasnodar. Nå har han fått fullt medhold i Fifas konfliktråd, melder VG.

  Botheim ble rett før jul i 2021 solgt fra Bodø/Glimt til Krasnodar. Han ble da den dyreste spiller som er solgt fra en norsk klubb. Etter den russiske invasjonen i Ukraina, åpnet Fifa for at spillere i russiske klubber kunne suspendere kontrakten. Botheim valgte å terminere sin. Han var første utlending i russisk fotball som gjorde det.

  Da Krasnodar anket saken inn for Fifa, argumenterte Botheims støttespillere med artikkel 14 i Fifas regelverk om overganger, der det står at en kontrakt kan termineres uten konsekvenser når det foreligger saklig grunn.

  – Det har vært en lang reise fra mars i fjor. Det har vært mye jobb rundt det juridiske og ganske høye kostnader forbundet med saken. De beste advokatene i England rundt fotballjus har vært koblet på, så det er stor glede knyttet til denne kjennelsen, sier Jørgen Ingebrigtsen i Botheims agentselskap til VG.

  – Erik er selvfølgelig veldig glad og fornøyd. Det var egentlig to saker: Krasnodar saksøkte Erik, og motsatt. Når dommen er så tydelig, er det veldig positivt for ham.

  Etter å ha terminert kontrakten, signerte Botheim for Salernitana, som spiller i italiensk Serie A.

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Carlsen i føringen etter remis mot Erigaisi

  Magnus Carlsen spilte remis med sorte brikker i semifinalen mot indiske Arjun Erigaisi i sesongåpningen i Champions Chess Tour. Han leder kampen 1,5-0,5.

  Etter 50 trekk var det første av fire hurtigpartier i kampen over med Carlsen som vinner. Det andre partiet endte i en dramatisk remis etter 48 trekk.

  Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

  Carlsen innledet turneringen med seier i to partier og remis i det tredje da han slo russiske Aleksej Sarana mandag. Arjun Erigaisi slo da den iranskfødte franskmannen Alireza Firouzja.

  I den andre semifinalen møtes Wesley So og Hikaru Nakamura. De to spilte remis i de to første partiene.

  De spilles etter et nytt system der man ikke er ute av turneringen før man har tapt to ganger.

  I tapersluttspillet slo Sarana ut Firouzja, mens Dommaraju Gukesh slo ut Rauf Mamedov. Sarana og Gukesh henger altså med i turneringen og skal møte taperne av semifinalene.

  (©NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste