Hopp til innhold

Skistad sterkest i spurtthriller: – Som å være i himmelen

Etter at Maiken Caspersen Falla la opp, har norsk kvinnelangrenn vært på jakt etter en ny sprintdronning. I sesongåpningen på Beitostølen var det Kristine Stavås Skistad som viste best form og plukket opp hansken.

Hun slo gjennom i verdenscupen i 2018, bare 19 år gammel. De siste sesongene har derimot vært preget av nedturer og mindre lysende resultater for Konnerud-løperen. Fredag var hun tilbake etter en råsterk sluttspurt i duell mot Lotta Udnes Weng.

– Det betyr sykt mye for meg. Jeg har vært litt nede, men kommer opp igjen. Det er en syk følelse. Det er som å være i himmelen, sier Stavås Skistad til NRK.

Nå kjemper hun om en plass i verdenscupen.

– Kristine, hva har skjedd?

– Det har vært mye god trening, også har jeg fått hjelp av en magiker, som har reparert kroppen, sier Stavås Skistad uten å ville gå i detalj på hvem magikeren er.

Sjur Ole Svarstad, hovedtrener for kvinnelandslaget, lot seg imponere av Stavås Skistad.

– Hun kan ikke sende inn en bedre søknad til verdenscupplass enn dette hvertfall, smiler Svarstad.

Etter en imponerende prolog, etterfulgt av solide kvart- og semifinaler, viste Skistad seg også sterkest i finalen. Men det så tungt ut midtveis i løpet.

Da var Udnes Weng-tvillingene i ferd med å dra ifra, men opp den siste bakken før stadion var Skistad plutselig tilbake. I en ellevill spurt stakk hun akkurat frem tåa foran Udnes Weng viste målfotoet.

– Jeg prøvde bare å gå alt siste bakken inn. Det ble jevnt, det er alltid gøy å gå med dem, sier Stavås Skistad mens hun ser bort på Udnes Weng-tvillingene.

Lotta Udnes Weng roser Skistads vinnermentalitet, men var samtidig åpen om at tapet var et hardt slag.

– Jeg tenkte «dette har jeg». Det er kanskje det dummeste man kan tenke med Skistad i ryggen. Det svir litt, det kom noen banneord der, forteller Lotta Udnes Weng

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste