Hopp til innhold

Skistad overrasket alle – så serverte kometen frekk advarsel til svenske Nilsson

LILLEHAMMER (NRK): Stortalentet Kristine Stavås Skistad (19) imponerte voldsomt og ble nummer fem i sitt andre verdenscuprenn i karrieren. Men etterpå var hun svært bitter på dominansen fra spesielt én nasjon.

Verdenscup langrenn

STORTALENT: Kristine Stavås Skistad, her fra kvartfinalen av dagens sprintkonkurranse på Lillehammer.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det svir å se at jeg dessverre ikke hadde mer krefter i finalen. Jeg kommer sterkere tilbake mot dem. De skal ikke få herje i skisporten, sier Stavås Skistad, smiler bredt og selvsikkert, på spørsmål om hvordan det var å gå fredagens sprintfinale mot fire svensker.

Der kom hun til kort. Etter å ha imponert i kvart- og semifinale ble Stina Nilssons rykk for tungt å henge på i finalen. Kun Jonna Sundling maktet det. Dermed ble det en ren svensk duell på oppløpet om seieren.

Sundling vant, mens Nilsson tok andreplassen. Deretter fulgte Sadie Bjornsen, Evelina Settlin og Stavås Skistad på femteplass. Hanna Falk ble nummer seks.

– Skal hente den ryggen

Verdenscup langrenn

STERK DAG: Stina Nilsson tok andreplassen på fredagens Lillehammer-sprint.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Det norske finalehåpet innrømmer at beina rett og slett var for tunge i finalen.

– Men er du redd for Nilsson?

– Jeg er absolutt ikke redd. I en lettere løype skal jeg «hente den ryggen» der, sier 19-åringen til NRK.

– Du fyrer opp litt med svenskene nå?

– Ja, det er ikke så gøy å komme på oppløpet og se at de kjemper om seieren, sier stortalentet - og smiler godt.

– Tenker ikke så mye om det

Stina Nilsson smiler også godt når NRK gjenforteller Stavås Skistads advarsel. Svenskenes sprint-ess sier «at det kjempekult at det norske talentet vil utfordre svenskene».

– Så lenge hun sier det til dere (media) og ikke til meg, så tenker jeg ikke så mye om det, sier Nilsson, på spørsmål om hva utspillet sier om Stavås Skistad.

Se alle resultater nederst i saken.

– Langt over det vi kan forvente

Det var knyttet enorm spenning til stortalentet, som har hatt en fantastisk start på sesongen. Det begynte med en andreplass under langrennsåpningen på Beitostølen for to uker siden. Under Norgescup på Gålå sist helg vant hun enkelt. Hun tok nesten ikke i på oppløpet da.

Kristine Stavås Skistad vant sprintenunder Norgescuprennet i langrenn på Gålå i Gudbrandsdalen.

I EGEN KLASSE PÅ NORGESCUP: Kristine Stavås Skistad, her fra Gålå forrige helg.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Trenden fortsatte altså på Lillehammer, blant verdenseliten i verdenscup. Den unge Konnerud-løperen ble nummer seks i prologen og gikk deretter enkelt videre fra kvartfinalen.

I semifinalen ble hun nummer to. Karrierens første finaleplass i verdenscup var et faktum. Sist gang hun gikk verdenscup i Drammen sist sesong, ble hun hummer 51 og gikk ikke videre i prologen. Et drøyt halvår senere ble fasiten femteplass.

– Det er imponerende. Det er ikke annet å si. Jeg kjenner henne ikke, jeg har så vidt snakket med henne. Men Geir Endre (assistent på damelandsaget) kjenner henne og sier hun er dyktig til å gå i heat. Å gå til finalen her er langt over det vi kan forvente, sier damelandslagets trener, Ole Morten Iversen.

Han innrømmer at Stavås Skistad er den nest beste sprinteren i Norge, bak Maiken Caspersen Falla, og sier at hun er svært aktuell for VM i Seefeld i februar.

Saken fortsetter under bildet.

Verdenscup langrenn

STRÅLTE: Kristine Stavås Skistad og damenes landslagstrener, Ole Morten Iversen (høyre), tar en prat etter fredagens renn.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Svak norsk dag

Det ble for øvrig en dårlig dag for resten av de norske, slik det også ble sist helg. I verdenscupåpningen i Kuusamo for en uke siden var kun Maiken Caspersen Falla i finalen. Der ble hun nummer fire.

For alle med unntak av Stavås Skistad ble det tungt også i dag. Tiril og Lotta Udnes Weng, Kathrine Harsem, Kari Øyre Slind og Anna Svendsen røk ut i kvartfinalen.

Ingvild Flugstad Østberg ble et nummer for liten i semifinalen. Det ble også Ragnhild Haga. Dermed var det en 19-åring fra Konnerud som ble dagens norske lyspunkt i dameklassen.

PS 1: Profiler som Heidi Weng og Therese Johaug røk ut allerede i prologen av dagens sprintkonkurranse. Maiken Caspersen Falla går ikke på Lillehammer på grunn av sykdom.

PS 2: Mini-touren på Lillehammer fortsetter med 10 kilometer fristil for damene lørdag. Den begynner klokken 10.30 og rennet følger du på NRK 1.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal