Skistad overrasket alle – så serverte kometen frekk advarsel til svenske Nilsson

LILLEHAMMER (NRK): Stortalentet Kristine Stavås Skistad (19) imponerte voldsomt og ble nummer fem i sitt andre verdenscuprenn i karrieren. Men etterpå var hun svært bitter på dominansen fra spesielt én nasjon.

Verdenscup langrenn

STORTALENT: Kristine Stavås Skistad, her fra kvartfinalen av dagens sprintkonkurranse på Lillehammer.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Det svir å se at jeg dessverre ikke hadde mer krefter i finalen. Jeg kommer sterkere tilbake mot dem. De skal ikke få herje i skisporten, sier Stavås Skistad, smiler bredt og selvsikkert, på spørsmål om hvordan det var å gå fredagens sprintfinale mot fire svensker.

Der kom hun til kort. Etter å ha imponert i kvart- og semifinale ble Stina Nilssons rykk for tungt å henge på i finalen. Kun Jonna Sundling maktet det. Dermed ble det en ren svensk duell på oppløpet om seieren.

Sundling vant, mens Nilsson tok andreplassen. Deretter fulgte Sadie Bjornsen, Evelina Settlin og Stavås Skistad på femteplass. Hanna Falk ble nummer seks.

– Skal hente den ryggen

Verdenscup langrenn

STERK DAG: Stina Nilsson tok andreplassen på fredagens Lillehammer-sprint.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Det norske finalehåpet innrømmer at beina rett og slett var for tunge i finalen.

– Men er du redd for Nilsson?

– Jeg er absolutt ikke redd. I en lettere løype skal jeg «hente den ryggen» der, sier 19-åringen til NRK.

– Du fyrer opp litt med svenskene nå?

– Ja, det er ikke så gøy å komme på oppløpet og se at de kjemper om seieren, sier stortalentet - og smiler godt.

– Tenker ikke så mye om det

Stina Nilsson smiler også godt når NRK gjenforteller Stavås Skistads advarsel. Svenskenes sprint-ess sier «at det kjempekult at det norske talentet vil utfordre svenskene».

– Så lenge hun sier det til dere (media) og ikke til meg, så tenker jeg ikke så mye om det, sier Nilsson, på spørsmål om hva utspillet sier om Stavås Skistad.

Se alle resultater nederst i saken.

– Langt over det vi kan forvente

Det var knyttet enorm spenning til stortalentet, som har hatt en fantastisk start på sesongen. Det begynte med en andreplass under langrennsåpningen på Beitostølen for to uker siden. Under Norgescup på Gålå sist helg vant hun enkelt. Hun tok nesten ikke i på oppløpet da.

Kristine Stavås Skistad vant sprintenunder Norgescuprennet i langrenn på Gålå i Gudbrandsdalen.

I EGEN KLASSE PÅ NORGESCUP: Kristine Stavås Skistad, her fra Gålå forrige helg.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Trenden fortsatte altså på Lillehammer, blant verdenseliten i verdenscup. Den unge Konnerud-løperen ble nummer seks i prologen og gikk deretter enkelt videre fra kvartfinalen.

I semifinalen ble hun nummer to. Karrierens første finaleplass i verdenscup var et faktum. Sist gang hun gikk verdenscup i Drammen sist sesong, ble hun hummer 51 og gikk ikke videre i prologen. Et drøyt halvår senere ble fasiten femteplass.

– Det er imponerende. Det er ikke annet å si. Jeg kjenner henne ikke, jeg har så vidt snakket med henne. Men Geir Endre (assistent på damelandsaget) kjenner henne og sier hun er dyktig til å gå i heat. Å gå til finalen her er langt over det vi kan forvente, sier damelandslagets trener, Ole Morten Iversen.

Han innrømmer at Stavås Skistad er den nest beste sprinteren i Norge, bak Maiken Caspersen Falla, og sier at hun er svært aktuell for VM i Seefeld i februar.

Saken fortsetter under bildet.

Verdenscup langrenn

STRÅLTE: Kristine Stavås Skistad og damenes landslagstrener, Ole Morten Iversen (høyre), tar en prat etter fredagens renn.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Svak norsk dag

Det ble for øvrig en dårlig dag for resten av de norske, slik det også ble sist helg. I verdenscupåpningen i Kuusamo for en uke siden var kun Maiken Caspersen Falla i finalen. Der ble hun nummer fire.

For alle med unntak av Stavås Skistad ble det tungt også i dag. Tiril og Lotta Udnes Weng, Kathrine Harsem, Kari Øyre Slind og Anna Svendsen røk ut i kvartfinalen.

Ingvild Flugstad Østberg ble et nummer for liten i semifinalen. Det ble også Ragnhild Haga. Dermed var det en 19-åring fra Konnerud som ble dagens norske lyspunkt i dameklassen.

PS 1: Profiler som Heidi Weng og Therese Johaug røk ut allerede i prologen av dagens sprintkonkurranse. Maiken Caspersen Falla går ikke på Lillehammer på grunn av sykdom.

PS 2: Mini-touren på Lillehammer fortsetter med 10 kilometer fristil for damene lørdag. Den begynner klokken 10.30 og rennet følger du på NRK 1.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal