Skistad trodde hun hadde satt verdensrekord – så kom kontrabeskjeden fra Sverige

Kristine Stavås Skistad (20) trodde hun hadde tatt verdensrekorden på 100 meter «supersprint» fredag, under Petter Northugs showrenn-helg. Men senere samme kveld ble det kjent at en lynrask svenske i dag var enda bedre på samme distanse.

Video med tillatelse fra TV 2.

– Det var gøy at jeg klarte det. Jeg hadde vært skuffet hvis jeg ikke fikk den – og jeg vil til og med prøve å slå den igjen. Men det er deilig og viktig, sa Skistad til NRK etter å ha notert seg for 12,36 sekunder på 100 meter sprint.

– Var det litt enkelt?

– Du så vel det, sier 20-åringen fleipende.

– Nei da. Jeg var usikker på Marte (Nordlunde). Jeg visste at hun var rask i begynnelsen og at jeg sliter litt med starten. Men da jeg kom opp i fart, så gikk det greit, sier hun.

Kontrabeskjed fra Sverige

Men kort tid etter at Skistad hadde tatt verdensrekorden kom det meldinger fra Sverige om at en svensk jente hadde enda bedre tid enn Konnerud-jenta under en 100 meter-sprint i Ramundberget.

Nettstedet längd.se skriver at svenskenes stjernesprinter, Maja Dahlqvist, noterte seg for tiden 12,20 sekunder i dét rennet i dag. Det er først nå fredag kveld at rennledelsen bekrefter verdensrekord-tiden til Dahlqvist.

Saken fortsetter under bildet.

Skistad

SPRINT-TALENT: Kristine Stavås Skistad, her under NM på Lygna i mars.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Hadde vært nedtur

I finalen under Janteloppet møtte Skistad svenske Linn Sömskar, Thea Sørum og Marte Nordlunde. Sistnevnte med hadde verdensrekorden med 12,45 sekunder fra 2017, før den skulle bli forsøkt slått fredag ettermiddag.

Denne helgen arrangerer nemlig Petter Northug en Janteloppet-helg – der den store hendelsen blir 30 kilometeren lørdag. Men dagen før tremila varmet langrennseliten opp med 100 meter supersprint.

I finalen var Skistad lynrask. Hun åpnet bra i hoppende padling og de siste 50 meterne var hun rett og slett ustoppelig – noe hun for øvrig var hele dagen på det siste strekket.

Dermed vant hun med tiden 12,36 sekunder, noe de fleste trodde var verdensrekord.

– Jeg har trent mye på dette her, blant annet mye hurtighet opp igjennom. Jeg håpet å dra hjem seieren. Det er deilig. Det hadde vært nedtur om ikke, sier 19-åringen.

Stopp for Northug i semifinalen

I herreklassen var det knyttet stor spenning til hva langrennspensjonist Petter Northug kunne få til på 100 meter sprint.

Han imponerte gjennom to heat, men i semifinalen var det stopp. Der måtte han gi tapt for Thomas Helland Larsen og Ludvig Søgnen Jensen.

Saken fortsetter under bildet.

Northug

TRAVLE DAGER: For Petter Northug (høyre). Her er han avbildet under opptak til programmet «Landskampen» sist uke, før han reiste videre til Hafjell for å delta på fredagens konkurranse.

Foto: Håvard Solem / TV 2

– Det er «game over». Sånn helsemessig burde jeg ikke gått tre heat i dag. Dessverre ble det det. Nå er kroppen min sliten, det er ikke sikkert det blir tremil i morgen, sier Northug smilende til TV 2.

Finaleheatet i herreklassen bestod dermed av Emanuele Becchis fra Italia, Kristoffer Kvarstad, Helland Larsen og Søgnen Jensen. Her ble det jevnt hele veien til målstreken, men Søgnen Jensen vant til slutt.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal