Hopp til innhold

Skistad knuste Sundling i Falun

Ingen kunne matche toppfarten til Kristine Stavås Skistad i Falun. Selv ikke sprintdronningen Jonna Sundling.

– Jeg tror jeg velger en god taktikk i dag. Det er en stor fordel å komme bakfra, det redder meg litt i dag, sier Skistad til NRK.

Svensken fikk en tidlig luke på Skistad på sprinten i Falun, men den norske utøveren klinket til på oppløpet og tok sin første verdenscupseier i skøyting.

– Det står respekt av denne prestasjonen når Sundling kjører bånn gass, sa NRK-kommentator Jann Post.

Det var Skistads tredje verdenscupseier for sesongen.

– Hun er den som kanskje har høyest maksfart av alle kvinnene, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Verdenscupleder Tiril Udnes Weng ble slått ut allerede i kvartfinalen i sprinten i Falun. Heldigvis for Udnes Weng røk også hennes nærmeste konkurrent Jessie Diggins ut i kvartfinalen.

Amerikanerens tredjeplass betydde likevel at hun tok innpå 18 poeng på Udnes Weng, som ble nummer fem i sin kvartfinale.

– Jeg er skikkelig sliten i dag, og er veldig glad for at det er en svenske som kommer seg foran Diggins i kvartfinalen, så hun ikke får noen flere poeng enn det hun gjør i dag. Så må jeg bare få kroppen på plussiden før neste skirenn, sier Udnes Weng til NRK.

Det er nå 127 poeng mellom de to.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Midtsjø ble sen matchvinner for Galatasaray

  Fredrik Midtsjø dunket til og scoret sitt første Galatasaray-mål i 2-0-seieren over Adana Demirspor i tyrkisk fotball. Etterpå tok det helt av på tribunene.

  Serielederen styrte mot poengtap i egen storstue, men i det 86. minutt kom Midtsjø fra dypet og sendte en markkryper hardt i nettmaskene. Trønderen knallet til på en løs ball utenfor straffefeltet.

  Euforien blant publikum og i Galatasaray-leiren var enorm. Det var Midtsjøs første scoring siden overgangen fra nederlandske AZ Alkmaar i fjor sommer.

  29-åringen entret gressteppet som innbytter tolv minutter før målet. Det kom i hans første opptreden etter å ha vært ute med en lårskade i noen uker.

  Åtte minutter på overtid doblet Nicolò Zaniolo til 2-0 på et straffespark.

  Midtsjø
  Foto: JORGE GUERRERO / AFP
 • «The Gift that keeps on giving» – Tidligere Stabæk-spiller briljerer i Belgia

  Tidligere Stabæk-profil Gift Orban scoret Gents to første mål i en kamp som til slutt endte 5–0 mot tabelljumbo Seraing i den belgiske toppdivisjonen lørdag.

  Nigerianeren gikk direkte fra norsk første divisjon, hvor han ble toppscorer i 2022, til belgiske Gent i januar.

  På kort tid har 20-åringen gjort seg bemerket og har på flere sosiale medier blitt omtalt som «the Gift that keeps on giving» av klubbens supportere.

  Hugo Cuypers scoret også to mål for bortelaget og Jordan Torunarigha satte ett.

  Gent ligger på fjerdeplass på tabellen, 14 poeng bak tabelltopp Genk.

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP
 • Nytt Chelsea-tap - fansen ropte på sparken for Potter

  «Du får sparken i morgen!» sang deler av Chelsea-fansen mot klubbens manager, Graham Potter, etter et sviende 2-0-nederlag på hjemmebane lørdag kveld.

  London-klubben er inne i en marerittsesong, og ligger på 11. plass etter tapet mot Aston Villa. De er nå elleve poeng bak en plass som sikrer Champions League, en turnering Chelsea nærmest har for vane å delta i.

  Ollie Watkins sendte Villa i ledelsen på Stamford Bridge med en strøken lobb. Han kom alene med keeper etter forsvarskrøll av Marc Cucarella.

  John McGinn scoret 2-0 i andre omgang med et velplassert skudd fra utenfor 16-meteren. Potter har lenge vært under press, men sitter enn så lenge i managerstolen.

  Premier League - Chelsea v Aston Villa
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste