Hopp til innhold

Skistad gikk på kraftig treningssmell: – Hun må lære å balansere

SANDNES (NRK): Sprintkometen Kristine Stavås Skistad fikk kjenne på kroppen hvordan det var å bytte treningsgruppe ett hakk opp. Hun ble altfor ivrig i treningsarbeidet etter overgangen. Dermed sa det stopp.

Stavås Skistad

STORT TALENT: Kristine Stavås Skistad, her fra Holmenkollen Skishow i juni.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det sier 19-åringen til NRK fredag, like før hun gikk sin aller første rulleskikonkurranse under Blinkfestivalen i Sandnes. Hun hadde ikke store forventninger til seg selv. Til slutt ble hun tatt av konkurransen den siste runden fordi det var fare for at hun skulle bli tatt igjen av tetgruppen i den ti kilometer lange fellesstarten.

 • Følg alt som skjer i Blinkfestivalen lørdag ettermiddag og kveld her.

– Det sa stopp

Istedet var det et annet ungt talent som grep sjansen. 18 år gamle Helene Marie Fossesholm spurtet inn til seier foran en rekke etablerte norske stjerner. Lørdag får imidlertid Skistad en sjanse til å revansjere seg når det er sprint på programmet.

Men det var heller ikke gitt at Stavås Skistad skulle til Sandnes. For hun har lagt bak seg en tung periode i deler av juni og juli. Faktisk trente hun ikke som planlagt i en treukersperiode.

– Det sa stopp, egentlig. Det var rundt den samlingen jeg skulle på i Bø (sammen med elitelaget). Jeg måtte ta det rolig noen uker, sier Skistad.

Saken fortsetter under bildet.

Skistad

GODE VENNINNER: Kristine Stavås Skistad og Helene Marie Fossesholm, her sammen under et NRK-intervju fredag.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

– Må lære å balansere

Det startet på rekruttlandslagets samling på Sognefjellet en tid før det. Stavås Skistad gikk en hardøkt som gikk dårlig. Så gikk det litt dårligere på den neste og slik fortsatte det. Det ble for mye, sier hun.

Stavås Skistads trener gjennom en årrekke, Per Ola Gasmann, mener hun bare har vært overivrig.

For 20-åringen har gjort et byks opp til rekruttlandslaget denne sesongen og Gasmann innrømmer at det kan ha gått for fort på noen av lagøktene der Skistad har vært med. Flere av jentene på rekruttlaget er bedre på distanse enn Skistad, forteller treneren.

– Hun må lære å balansere litt. Hun har kommet med på nytt lag og prøver å ta et steg videre. Da må man regne med å bikke over litt iblant, sier han.

– Det har kanskje blitt for høy intensitet. Så tar man ikke signalene etterpå og så bygger det seg opp. Men nå har hun gjort justeringer. Hun droppet samlingen i Bø. Det var ikke noen vits å være der, forteller Gasmann, som likevel understreker at det nå har gått bra og som normalt i to uker i strekk.

Saken fortsetter under bildet.

Bjørn

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn, her avbildet under Lysebotn Opp torsdag denne uken.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Godt av å ha Skistad på laget

NRK-ekspert Torgeir Bjørn plukker opp igjen diskusjonen om hvorvidt Skistad skulle vært på landslaget, når han får høre om stortalentets treningssmell.

Han mener at Skistad rent kommersielt burde vært på landslaget, fordi hun er en stor profil allerede og han mener hun ville utfordret det etablerte miljøet der.

– Jeg tror mange av de på elitelaget hadde hatt godt av å ha Stavås Skistad der. Hun er en utradisjonell løper. Men så er det en fare for at hun hadde sprengt seg selv med det. Vi får se til vinteren om det er en riktig avgjørelse eller ikke, sier han, og fortsetter:

– Det som er sikkert er at hun må forbedre utholdenheten mye. Hun er allerede bak Fossesholm som er enda yngre. Hun må jobbe med det om hun skal være en reell seierskandidat i tradisjonell langrenn eller i tyngre løyper. Men i en rask sprintløype er hun allerede til vinteren definitivt fortsatt en klar seierskandidat, sier Bjørn.

Siste nytt

 • Graham Hansen om lagvenninnen: - Trist

  Caroline Graham Hansen synes det er trist at EMs kanskje største stjerne, Barcelona-lagvenninne Alexia Putellas, pådro seg kneskade dagen før mesterskapet.

  Da Graham fikk nyhetene tok hun kontakt med lagvenninnen som fortalte om det uheldige skadeomfanget.

  –Så det er en trist dag for henne og for EM sin skyld og, fordi det er en fantastisk spiller som ikke får lov til å bidra til at dette blir en veldig fin turnering, sier Graham.

  Putellas har alltid spilt mye kamper, og på spørsmål om det kunne vært gjort noe annerledes forteller Graham at Putellas er en spiller som er vant til å spille mye. Og at det ikke er så mye man år gjort med uflaks som dette.

  –Håper først og fremst at ting går bra. Og at hun kan komme seg fort tilbake. Og kan fortsette å spille mest kamper igjen når hun er frisk igjen.

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste