NRK Meny
Normal

Skiskyttersjefen varsler tøff evaluering – freder trenerne

HOCHFILZEN (NRK): Etter den svakeste mesterskapsstafetten siden 1993, krever idrettssjefen endringer. Samtidig får trenerteamet klar beskjed om at de sitter trygt.

VM i skiskyting 2017. Stafett menn

TRIST: Idrettssjef Morten Aa Djupvik ble lenge i pressesonen etter lørdagens stafettnedtur.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Åttendeplassen på lørdagens stafett er det svakeste resultatet siden VM i bulgarske Borovetz i 1993 – samme år som Ole Einar Bjørndalen (43) debuterte i verdenscupen og Johannes Thingnes Bø ble født.

Og det skjer dagen etter at de norske jentene noterte det svakeste resultatet på kvinnestafett noensinne med sin 11. plass.

– 1993 hørte jeg ble nevnt, ja. Det gjør ikke saken noe bedre, sier skiskytterforbundets idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Brutal oppsummering

Selv om det kan skje veldig mye underveis i en stafett, var Norge i praksis ute av gullkampen allerede etter første veksling.

– Den dagen i dag var ikke bra. En ekstremt dårlig dag. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd det skulle gå slik. Vi var aldri helt med i stafetten. Vi var ikke bra nok på noe. Stusselig, er den brutale oppsummeringen fra Djupvik.

Tarjei Bø bommet tre ganger på første skyting av han stafettdel.

Han sier han fikk god tid til å tenke gjennom verdensmesterskapet underveis i stafetten, og er klar på at mye må endres før den kommende OL-sesongen. Konkret hva vil ikke Djupvik gå inn på nå, men trenerteamet med Egil Kristiansen og Siegfried Mazet sitter trygt.

– De er absolutt ikke problemet. Vi har etter mitt skjønn det beste trenerteamet og et fantastisk smøreteam. Forutsetningene er der, men det er tøft i toppidretten. Vi skal evaluere etter sesongen, og gjøre de justeringene som må til. Det er mye som skal bli bedre. Vi er nødt for å gjøre endringer.

Ser på ressursbruken

Djupvik mener VM-nedturen er så stor at det nå vil bli lettere å være kritisk i selvransakelsen. NRK-ekspert Ola Lunde mener forbundet får for lite ut et budsjett på 35 millioner.

– Vi må se på hvordan vi bruker hver krone. Akkurat i dag kan man sikkert si vi ikke bruker ressursene best mulig, sier Djupvik.

– Hvordan er det å stå her nå for deg som leder for satsingen?

– Det er absolutt ikke sånn vi ønsker å ha det. Jeg syns det er kjipt. Ikke moro i det hele tatt.

Landslagstrener Egil Kristiansen mer eller mindre hastet gjennom pressesonen etter stafetten, men oppsummerte slik:

– I dag presterte vi for dårlig på alle områder. Vi må se på hele treningssesongen, og ikke bare den siste perioden. Det er litt mye sykdom og mange andre ting som ikke har vært bra nok. Det handler om å være frisk og trent jevnt og trutt over lang tid. Enkelt og greit.

Anton Sjipulin har full kontroll og går inn til russisk stafettgull - for første gang siden 2008. Frankrike tar sølvet 5,8 sekunder bak, mens Østerrike sikrer bronsen - 20,1 sekunder bak.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag