NRK Meny
Normal

– I kveld må Emil dra visakortet

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Søndag mistet Johannes Thingnes Bø (20) både andreplassen i verdenscupen og 45.000 kroner til lagkamerat Emil Hegle Svendsen (28). Nå håper han å få igjen litt av det tapte på avslutningsfesten.

emil

Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen kjempet til siste renn om å kapre andreplassen i verdenscupsammendraget. Svendsen tok til slutt siste stikk, noe han også tjente gode penger på.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

johannes

20 år gamle Johannes Thingnes Bø har imponert skiskyttereliten i den første sesongen han har deltatt jevnlig i verdenscupen. Han ble nummer tre i sammendraget til slutt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det var godt å se Johannes bak meg da jeg gikk inn der, må jeg innrømme, sier Emil Hegle Svendsen, før han spøkefullt legger til:

– Det betyr jo noen euro for meg!

De to lagkameratene Svendsen og Johannes Thingnes Bø knivet til det siste om å sikre andreplassen bak Martin Fourcade i vedenscupsammendraget, men Svendsen var best på en generelt litt dårlig dag, sett med norske øyne.

Vant 170.000 kroner

Dermed kunne han innkassere både andreplassen og rundt 170.000 kroner. Johannes Thingnes Bø ble nummer tre, noe han får rundt 125.000 kroner for. Etterpå spøkte han om de 45.000 kronene han så gikk tapt da lagkameraten forsvant foran ham på dagens renn.

– Ja, det var de euroene jeg hadde i tankene også. Jeg så de forsvinne i horisonten, sier Bø, før han lattermildt legger til:

– Men da er det Emil som må dra kortet i kveld, så det er greit for meg.

Tonen var avslappet og humoristisk blant de festklare skiskytterne etter årets siste verdenscuprenn. De tok seg god tid hos pressen, selv om de gledet seg aller mest til å ta fatt på kveldens feiring av at sesongen er over.

– Tanken på den festen har drevet oss siden OL, sier Svendsen med et flir.

– Neida, men det er godt å være ferdig nå, jeg innrømmer det, legger han til.

– Hvem vinner festen i kveld?

– Hver dag er en fest for oss, så det blir ikke noe unormalt, sier Thingnes Bø.

Artikkelen fortsetter under bildet.

emil

Svendsen og Bø fulgte hverandre tett, men sistnevnte måtte til slutt gi tapt for sin åtte år eldre lagkamerat.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Bø tenkte for mye på duellen

Skiskytterne lever omtrent som asketer gjennom sesongen, noe som gjør den årlige avslutningsfesten til et etterlengtet avbrekk.

Avslutningen i sporet var imidlertid ikke så mye å rope hurra for. Svendsen fikk det tungt både lørdag og søndag. Han hadde håpet å kjempe om pallplass på hjemmebane, men måtte nøye seg med en 14.- plass på søndagens avsluttende renn – 1 minutt og 18 sekunder bak vinneren Martin Fourcade.

– Det var litt bedre av meg i dag, sier Svendsen.

Thingnes Bøs 22.-plass med fire bom sørget for at Svendsen vant deres interne kamp om å kapre andreplassen i verdenscupen sammenlagt.

– Fourcade rykket til på starten, og vi kunne ikke la ham gå. Så allerede der kjente jeg at jeg var på grensen min, men jeg måtte gi det et forsøk, forteller lillebror Bø om løpet.

20-åringen innrømmer også at duellen mot lagkamerat Hegle Svendsen påvirket ham.

– Jeg tror faktisk jeg tenkte litt for mye på det, medgir han.

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann med femteplass.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial