NRK Meny
Normal

- Har virkelig trua på medalje

To av de fire som går skiskytterstafetten for Norge har ikke blitt bedre enn nummer 61 så langt i OL. Likevel har jentene tro på medalje.

Ann Kristin Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland har stor tro på norsk medalje på stafetten i skiskyting.

Foto: Pawel Kopczynski / Scanpix/Reuters

De norske skiskyterjentene gikk en svært dårlig fellesstart søndag med Ann Kristin Aafedt Flatland som beste norske på en 11.plass.

Tirsdag er de norske skiskytterjentene klare for å reise kjerringa på stafetten.

– God stemning

– Det er veldig god stemning blant oss i skiskytterleieren akkurat nå, så jeg har jeg veldig tro på at vi kan være med å kjempe om en medalje, sier Aafedt Flatland til NRK.

Aafedt Flatland går trolig andreetappen for det norske laget som ellers består av Solveig Rogstad , Liv Kjersti Eikeland og Tora Berger .

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Enklere med stafett

– Både jeg og Ann Kristin er i god form, så stafetten skal bli morsom, sier Berger som stakk av med gullet på 15 kilometeren.

– Hva med de to andre?

Tora Berger

Tora Berger tror på mer edelt metall på stafetten.

Foto: Kai Pfaffenbach / Scanpix/Reuters

Solveig og Liv Kjersti var med på laget som kom på 3.plass på stafetten i Ruhpolding før OL, så de fikk en positiv opplevelse der.

– I tillegg har man ekstraskudd og går et kortere løp en vanlig på stafetten, så jeg tror det kan slå positvt ut, sier Berger.

Nummer 70 og 61

Alt må klaffe for Solveig Rogstad og Liv Kjersti Eikeland skal Norge ha håp om medalje på stafetten. For ingen av dem har foreløpig overbevist i OL.

Rogstad skjøt fire bom og ble nummer 61 på 15 kilometeren, mens Eikeland bare kan vise til en 70.plass på sprinten.

Frankrike, Tyskland og Russland blir av mange regnet som de tre store medaljekandidatene på tirsdagens stafett, men på en god dag kan Norge være med å kjempe om en bronsemedalje.

For som Jon Herwig Carlsen sier det: stafett er stafett.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal