Hopp til innhold

Skiskytterjentene i innbruddsdrama – tok opp jakten på tyvene selv

Tiril Eckhoff (28) og Ingrid Tandrevold (22) kom tilbake til et rundstjålet hotellrom, men takket være en mobilapp tok de tyven på fersken.

Eckhoff

LÆREPENGE: Tiril Eckhoff sier hun fikk seg en lærepenge etter noen brøt seg inn på hotellrommet og stjal verdisaker for over 50.000 kroner.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det var jævlig mye dramatikk i hele går kveld, sier Tiril Eckhoff.

Bærumsjenta og resten av skiskytterne er i disse dager på samling i Trysil for å gjøre seg klare til sesongstarten på Sjusjøen om drøye to uker.

Men tirsdagskvelden på hotellet i Trysil ble langt fra avslappende for Eckhoff og romvenninne Ingrid Landmark Tandrevold.

Verdisaker for over 50.000 kroner

Tirsdag ettermiddag var de to landslagsjentene på et kort lagsmøte rett ved hotellet, og bestemte seg for å la døra til hotellrommet stå ulåst.

– Så vi skjønte jo ingenting da vi kom tilbake til rommet, og døra var låst. Jeg gikk ned for å få en ekstranøkkel da, låste oss inn, og så skjønte vi etter hvert at noe var galt, sier Eckhoff.

Begge jentenes Macer var borte, i tillegg til Tandrevolds lommebok, et dyrt headset, noen nye sekker, treningstøy, og diverse andre ting. Til sammen var verdisaker for over 50.000 kroner forsvunnet fra hotellrommet.

– Da var det jo bare å sette i gang, og prøve å finne ut av hva som hadde skjedd, sier hun.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting kvinner.

DRAMA: Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff er vant til drama i løypa, men tirsdag ble det dramatikk utenfor også.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Brukte mobilapp for å jakte tyven

Med hjelp fra hotellresepsjonen fikk de Trysil-politiet på saken, men jentene fant ut at de kunne ta saken i egne hender også.

– Jeg var jo skikkelig detektiv i går kveld, jeg. Jeg sjekka den der «Finn min Iphone»-appen, og så at Macen min fortsatt var på hotellet. Men så var jeg jo så dum at jeg trykte på «spill av lyd», og da ble jo maskinen skrudd av, sier hun.

Men tyven hadde avslørt nok til at politiet hadde en mistanke om hvem det kunne være. Hotellresepsjonen visste nemlig at det var en kjenning av politiet som bodde på hotellet.

– Så viste det seg jo at det var han da. Han hadde visst luska rundt tidligere på dagen også, og fysioen vår hadde tatt han på fersken på rommet sitt.

– Griseflaks

Tandrevold

HELDIGE: Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold føler seg heldige etter en dramatisk kveld på hotellet i Trysil.

Foto: Skjærmbilde fra Instagram

Dermed endte den dramatiske kvelden lykkelig, og Tandrevold og Eckhoff fikk tilbake alle tingene sine. 28-åringen tar det hele som en lærepenge.

– Vi hadde jo griseflaks. Hadde det ikke vært for politiet hadde vi jo aldri fått tilbake tingene våre, det hadde jo aldri skjedd i Oslo for eksempel. Så vi er veldig lykkelige nå, og det var en jævlig billig lærepenge, sier hun.

– Vi låser døra neste gang.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal