NRK Meny
Normal

Stafettlaget bommet 17 ganger på 15-kilometeren

Mens Tora Berger soper med seg VM-gull fra Nove Mesto, har det gått langt tråere for de andre jentene. Det skal revansjeres på dagens stafett.

Norges lag på skiskytterstafetten
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Alle er veldig revansjelystne til dagens stafett. Vi har trent på å være offensive og vi har stor tro på at vi kan heve oss i dagens løp, sier Ann Kristin Aafedt Flatland til NRK.

Hun var best av de norske bak Tora Bergers suverene gull - på 44.-plass med tre bom og 6.13 bak Berger.

De to øvrige jentene på det norske stafettlaget, Synnøve Solemdal og Hilde Fenne, endte på 53. og 77. plass. Fanny Welle-Strand Horn endte på 54. plass.

Nå stiller Flatland, Solemdal og Fenne revansjesugne på start til stafetten.

– Det var en virkelig dårlig dag. Jeg er kjempegira på å gjøre det bra på stafetten, sier Solemdal.

22 bom

Totalt på normaldistansen bommet de norske jentene 22 ganger. De som skal gå stafettene bommet 17 ganger. Landslagstrener Egil Gjelland er likevel ikke bekymret.

– Jeg er overrasket over at det gikk så dårlig, det var definitivt en dårlig dag på jobben for oss. Det vi gjorde på 15-kilometeren teller ikke på stafetten. Jeg synes vi skal stikke fingeren litt i jorda, og jeg synes ikke det er særlig urovekkende, forteller Gjelland.

Ann Kristin Aafedt Flatland vet hva som skal til for å heve sin egen prestasjon.

– Jeg var ikke på hugget under normaldistansen. Jeg greide ikke å nullstille meg fra jaktstarten, forklarer Flatland.

Forbilde

Tora Berger leverte i motsetning til de andre norske jentene, nok et fantastisk løp på normaldistansen da hun tok gull med feilfri skyting. De andre jentene ser opp til Berger.

Tora Berger

Tora Berger inspirerer de andre skiskytterjentene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi blir inspirert av Tora. Hun gjør ting så enkelt og har et avslappet forhold til skiskyting. Det er ett av mange områder jeg prøver å lære av henne, sier Flatland.

Tora Berger mener det er viktig at jentene nullstiller seg til stafetten.

– De må bare glemme det som har skjedd i tidligere løp og ha fokus på det som skjer i dag, mener Berger.

Spent Fenne

Hilde Fenne debuterte i VM på normaldistansen. 19-åringen bommet åtte ganger og endte 9.57 bak Berger. I kveldens stafett blir hun foretrukket foran Hilde Welle-Strand Horn og går dermed sin første VM-stafett.

– Jeg synes det er ganske spennende og gleder meg til å gå. Det blir rått. Vi må heve oss fra normaldistansen og gjennomføre på riktig måte. Alle jentene har det inne, mener Fenne.

Tora Berger tror det er viktig at Fenne ikke fokuserer på at det er en VM-stafett hun skal ut å gå.

– Hun må tenke på oppgavene sine i løpet og ikke alt det andre rundt løpet. Det er viktig at hun går ut og har det artig, sier Berger.

Stafetten starter kl 17.15 i dag.

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag