Hopp til innhold

Stafettlaget bommet 17 ganger på 15-kilometeren

Mens Tora Berger soper med seg VM-gull fra Nove Mesto, har det gått langt tråere for de andre jentene. Det skal revansjeres på dagens stafett.

Norges lag på skiskytterstafetten
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Alle er veldig revansjelystne til dagens stafett. Vi har trent på å være offensive og vi har stor tro på at vi kan heve oss i dagens løp, sier Ann Kristin Aafedt Flatland til NRK.

Hun var best av de norske bak Tora Bergers suverene gull - på 44.-plass med tre bom og 6.13 bak Berger.

De to øvrige jentene på det norske stafettlaget, Synnøve Solemdal og Hilde Fenne, endte på 53. og 77. plass. Fanny Welle-Strand Horn endte på 54. plass.

Nå stiller Flatland, Solemdal og Fenne revansjesugne på start til stafetten.

– Det var en virkelig dårlig dag. Jeg er kjempegira på å gjøre det bra på stafetten, sier Solemdal.

22 bom

Totalt på normaldistansen bommet de norske jentene 22 ganger. De som skal gå stafettene bommet 17 ganger. Landslagstrener Egil Gjelland er likevel ikke bekymret.

– Jeg er overrasket over at det gikk så dårlig, det var definitivt en dårlig dag på jobben for oss. Det vi gjorde på 15-kilometeren teller ikke på stafetten. Jeg synes vi skal stikke fingeren litt i jorda, og jeg synes ikke det er særlig urovekkende, forteller Gjelland.

Ann Kristin Aafedt Flatland vet hva som skal til for å heve sin egen prestasjon.

– Jeg var ikke på hugget under normaldistansen. Jeg greide ikke å nullstille meg fra jaktstarten, forklarer Flatland.

Forbilde

Tora Berger leverte i motsetning til de andre norske jentene, nok et fantastisk løp på normaldistansen da hun tok gull med feilfri skyting. De andre jentene ser opp til Berger.

Tora Berger

Tora Berger inspirerer de andre skiskytterjentene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi blir inspirert av Tora. Hun gjør ting så enkelt og har et avslappet forhold til skiskyting. Det er ett av mange områder jeg prøver å lære av henne, sier Flatland.

Tora Berger mener det er viktig at jentene nullstiller seg til stafetten.

– De må bare glemme det som har skjedd i tidligere løp og ha fokus på det som skjer i dag, mener Berger.

Spent Fenne

Hilde Fenne debuterte i VM på normaldistansen. 19-åringen bommet åtte ganger og endte 9.57 bak Berger. I kveldens stafett blir hun foretrukket foran Hilde Welle-Strand Horn og går dermed sin første VM-stafett.

– Jeg synes det er ganske spennende og gleder meg til å gå. Det blir rått. Vi må heve oss fra normaldistansen og gjennomføre på riktig måte. Alle jentene har det inne, mener Fenne.

Tora Berger tror det er viktig at Fenne ikke fokuserer på at det er en VM-stafett hun skal ut å gå.

– Hun må tenke på oppgavene sine i løpet og ikke alt det andre rundt løpet. Det er viktig at hun går ut og har det artig, sier Berger.

Stafetten starter kl 17.15 i dag.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal