Hopp til innhold

Skiskytterherrene mister sin «hemmelige suksessoppskrift» – får null medfølelse fra Røiseland

OBERHOF (NRK): Korona setter en stopper for det som tidligere har gitt de norske herreløperne en fordel mot konkurrentene i Anterselva. Men den kvinnelige verdenscuplederen synes ikke noe synd på dem.

Gullvinnere

ENDRING I PLANENE: De norske skiskytterherrene får ikke dratt til Anterselva så tidlig som de ønsket. Her fra medaljeseremonien i nettopp Anterselva under VM i fjor.

Foto: Berit Roald / NTB

Etter to suksessfulle uker i tyske Oberhof setter skiskytterne kursen mot Anterselva hvor de skal gå de siste verdenscuprennene, mellom 21. og 24. januar, før VM. Men aller helst skulle de dratt sørover allerede søndag.

– Planen vår ble rimelig hardt slått ned av covid-19, som så mye annet i verden, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Koronastengt hotell

Vanligvis har de norske skiskytterherrene dratt like etter det siste rennet i Ruhpolding (som i år ble arrangert i Oberhof av smitteverngrunner), for å få en ekstra dag i høyden. Men på grunn av pandemien gikk ikke det i år.

– Vi føler at det har vært en nøkkel for å prestere tidlig i høyden, men hotellet hadde visst stengt og de skrur på varmen først i morgen tidlig. Så da hadde de ikke noen varm seng til oss i kveld, dessverre, fortalte Christiansen etter fellesstarten søndag.

Vetle Sjåstad Christiansen

I OBERHOF: I stedet for å sitte mange timer i bil søndag kveld, måtte Vetle Sjåstad Christiansen bli værende på hotellet i Oberhof.

Foto: Markku Ulander / AP

Tarjei Bø, som vant rennet, hadde derfor ikke hastverk i intervjusonen etter blomsterseremonien.

– Det har vært vår hemmelige suksessoppskrift de siste tre-fire årene, at vi har kastet oss i bilen etter konkurranse og fått et halvt døgn forsprang på konkurrentene. Men nå er jo hele verden stengt, så vi må legge oss på lik linje med dem, sa Bø.

Christiansen forklarte at det ikke er en helt ubetydelig fordel de nå mister. Med fem dager til ny konkurranse utgjør den ene ekstra dagen i høyden en del.

– Selv om det hadde vært syv-åtte timer kjøring for oss nå og ingen middag, men bare sitte i en trang bil, så hadde vi likevel lyst til å gjøre det. Så det sier vel sitt om hvor viktig vi synes det er.

– Har vært litt urettferdig

_3tpislSpwg

URETTFERDIG: Marte Olsbu Røiseland mener det har vært urettferdig at herrene har fått opptil to dager mer i høyden før konkurranse enn kvinnene.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Fra deres kvinnelige lagkamerater får de riktignok ingen medfølelse. Skiskytterkvinnene har nemlig ikke hatt den samme fordelen som herrene har hatt. De har konkurrert senere på dagen og ikke rukket å komme seg fra Tyskland til Italia på søndagen.

I tillegg er deres første konkurranse i Anterselva en dag før herrenes.

– Det har vært litt urettferdig sånn sett. De har alltid reist først til Anterselva, men så går de en dag senere enn oss. Så i teorien har de to dager mer i høyden enn oss før de konkurrerer, sier verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland.

Så du synes ikke noe synd på dem?

– Nei, de synes jeg ikke noe synd på, flirer hun.

Stiller på lik linje med konkurrentene

Selv om Christiansen synes det er kjedelig å måtte bli igjen en dag lenger enn vanlig i Tyskland, tror han likevel konkurrentene skal få det tøft mot et formsterkt norsk lag på arenaen som ligger 1600 meter over havet.

– Nå stiller vi på lik linje alle sammen. Jeg er sikker på at vi skal klare å prestere på fredag likevel.

– Jeg tror ikke det er det som kommer til å gjøre det store utslaget, annet enn kanskje placeboeffekten. Vi må tilpasse oss koronasituasjonen, det er bare sånn det er, mener lagkamerat Erlend Bjøntegaard.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal