Skiskytterherrene mister sin «hemmelige suksessoppskrift» – får null medfølelse fra Røiseland

OBERHOF (NRK): Korona setter en stopper for det som tidligere har gitt de norske herreløperne en fordel mot konkurrentene i Anterselva. Men den kvinnelige verdenscuplederen synes ikke noe synd på dem.

Gullvinnere

ENDRING I PLANENE: De norske skiskytterherrene får ikke dratt til Anterselva så tidlig som de ønsket. Her fra medaljeseremonien i nettopp Anterselva under VM i fjor.

Foto: Berit Roald / NTB

Etter to suksessfulle uker i tyske Oberhof setter skiskytterne kursen mot Anterselva hvor de skal gå de siste verdenscuprennene, mellom 21. og 24. januar, før VM. Men aller helst skulle de dratt sørover allerede søndag.

– Planen vår ble rimelig hardt slått ned av covid-19, som så mye annet i verden, sier Vetle Sjåstad Christiansen.

Koronastengt hotell

Vanligvis har de norske skiskytterherrene dratt like etter det siste rennet i Ruhpolding (som i år ble arrangert i Oberhof av smitteverngrunner), for å få en ekstra dag i høyden. Men på grunn av pandemien gikk ikke det i år.

– Vi føler at det har vært en nøkkel for å prestere tidlig i høyden, men hotellet hadde visst stengt og de skrur på varmen først i morgen tidlig. Så da hadde de ikke noen varm seng til oss i kveld, dessverre, fortalte Christiansen etter fellesstarten søndag.

Vetle Sjåstad Christiansen

I OBERHOF: I stedet for å sitte mange timer i bil søndag kveld, måtte Vetle Sjåstad Christiansen bli værende på hotellet i Oberhof.

Foto: Markku Ulander / AP

Tarjei Bø, som vant rennet, hadde derfor ikke hastverk i intervjusonen etter blomsterseremonien.

– Det har vært vår hemmelige suksessoppskrift de siste tre-fire årene, at vi har kastet oss i bilen etter konkurranse og fått et halvt døgn forsprang på konkurrentene. Men nå er jo hele verden stengt, så vi må legge oss på lik linje med dem, sa Bø.

Christiansen forklarte at det ikke er en helt ubetydelig fordel de nå mister. Med fem dager til ny konkurranse utgjør den ene ekstra dagen i høyden en del.

– Selv om det hadde vært syv-åtte timer kjøring for oss nå og ingen middag, men bare sitte i en trang bil, så hadde vi likevel lyst til å gjøre det. Så det sier vel sitt om hvor viktig vi synes det er.

– Har vært litt urettferdig

_3tpislSpwg

URETTFERDIG: Marte Olsbu Røiseland mener det har vært urettferdig at herrene har fått opptil to dager mer i høyden før konkurranse enn kvinnene.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Fra deres kvinnelige lagkamerater får de riktignok ingen medfølelse. Skiskytterkvinnene har nemlig ikke hatt den samme fordelen som herrene har hatt. De har konkurrert senere på dagen og ikke rukket å komme seg fra Tyskland til Italia på søndagen.

I tillegg er deres første konkurranse i Anterselva en dag før herrenes.

– Det har vært litt urettferdig sånn sett. De har alltid reist først til Anterselva, men så går de en dag senere enn oss. Så i teorien har de to dager mer i høyden enn oss før de konkurrerer, sier verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland.

Så du synes ikke noe synd på dem?

– Nei, de synes jeg ikke noe synd på, flirer hun.

Stiller på lik linje med konkurrentene

Selv om Christiansen synes det er kjedelig å måtte bli igjen en dag lenger enn vanlig i Tyskland, tror han likevel konkurrentene skal få det tøft mot et formsterkt norsk lag på arenaen som ligger 1600 meter over havet.

– Nå stiller vi på lik linje alle sammen. Jeg er sikker på at vi skal klare å prestere på fredag likevel.

– Jeg tror ikke det er det som kommer til å gjøre det store utslaget, annet enn kanskje placeboeffekten. Vi må tilpasse oss koronasituasjonen, det er bare sånn det er, mener lagkamerat Erlend Bjøntegaard.

Siste nytt

 • City tok sin 21. strake seier

  Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

  Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

  Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

  Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

  Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

  Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland og Dortmund videre i cupen

  Erling Braut Haaland fikk en scoring annullert borte mot Borussia Mönchengladbach, men Borussia Dortmund tok seg likevel videre til semifinale i cupen etter en scoring av Jadon Sancho. Haaland var tredje sist på ballen da Sancho førte Dortmund i ledelsen etter 66 minutter.

  Haaland kunne også ha tegnet seg i målprotokollen da han i det 83. minutt avsluttet alene med Tobias Sippel, men keeperen reddet.

  På overtid ble Dortmund-spiller Mahmoud Dahoud utvist med sitt annet gule kort, men lagkameratene holdt unna med ti mann.

  To nye semifinalister kåres onsdag, mens kampen mellom Jahn Regensburg og Werder Bremen er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasmitte hos hjemmelaget.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / Reuters
 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal