Treneren ber gullhelten legge vekk børsa etter VM-suksessen

POKLJUKA/OSLO (NRK): Landslagstrener Egil Kristiansen ber VM-helten Sturla Holm Lægreid om å legge vekk geværet en periode og ta det rolig før sesongavslutningen.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

SPRETTER SJAMPANJEN: Sturla Holm Lægreid fra Norge jubler etter sitt fjerde VM-gull.

Foto: Primoz Lovric / NTB

 • Resultater nederst i artikkelen!

Lægreid tok sitt fjerde VM-gull søndag da han vant fellesstarten. Med det ble han VM-kongen under mesterskapet.

Nå står sesongavslutningen for tur, og Egil Kristiansen sier Lægreid og resten av landslaget skal få litt hvile før konkurransene fortsetter.

– Det kan hende Sturla får en liten dupp etter VM, at han blir mentalt og fysisk utladet. Vi må også bygge opp Johannes Thingnes Bø og gutta etter mesterskapet, sier han.

Hvordan gjør dere det?

– Vi får hvile børsa litt. Vi skal ta det rolig, hvile litt og samle krefter, understreker treneren.

De beordres til å legge vekk børsa litt?

– Jeg tror de gjør det litt av seg selv, kommenterer han.

Egil Kristiansen

Landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

VM-helten selv forteller at han nå reiser til rett til Østerrike for å hvile og trene inn mot den neste verdenscuprunden som er i Nove Mesto.

– Jeg blir værende i Ramsau. Jeg tar en liten ferieuke i Østerrike, jeg har ikke noen jeg skal besøke, kjæreste eller noe sånt i Norge. Da tar jeg mindre reisevei og mindre stress, forteller Lægreid.

Resten av de norske skiskytterne reiser hjem til Norge.

– Det er helt sjukt

Lægreids gull søndag var Norges 100. i et internasjonalt seniormesterskap i skiskyting. 84 av gullene har kommet i VM, mens 16 har kommet i OL.

– Fire gull, det er helt sjukt. Du hører det. Fire gull. Jeg hadde drømt om en medalje. En individuell medalje. Nå har jeg fire gull, det er over min villeste fantasi. Jeg hadde ikke turt å drømme om det her engang, sier en glad gullvinner.

Sturla Holm Lægreid åpnet som han har gjort mange ganger før denne sesongen, med imponerende skyting. VM-kometen skjøt feilfritt på de to liggende skytingene.

– Planen var å spare krefter i starten der. Og det fikk jeg veldig mye igjen for på slutten hvor jeg måtte gå alene og virkelig kjempe.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

Gullvinner Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale gir hverandre en klem.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Deilig å avslutte på god måte

Med dette satte Lægreid også ny rekord i antall feilfrie 1. skytinger. Martin Fourcade hadde den gamle rekorden på 15, nordmannens nye rekord er på 16.

– Det er helt vilt. Jeg har bevisst prøvd å fokusere på at det ikke er VM, men gjøre som på trening. Det ser ut til å funke, så jeg tror jeg skal fortsette med det fremover.

Han fortsatte den imponerende skytingen med fullt hus på første stående skyting.

Lægreid gikk dermed resten av fellesstarten i tet sammen med blant andre Jakov Fak og Sebastian Samuelsson før Johannes Dale kom sterkt mot slutten og sikret sølvet.

– Det er så deilig å avslutte på en god måte. Nå kan jeg dra hjem med god samvittighet og sove godt i natt for å ha fullført på en god måte, sier Dale.

– Jeg var usikker på om jeg skulle ta igjen de foran, men det klarte jeg med god margin egentlig, forteller han.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

Sturla Holm Lægreid jubler over sitt fjerde VM-gull.

Foto: Primoz Lovric / NTB

Skuffet Thingnes Bø

Før siste skyting hadde Lægreid en liten ledelse, men nordmannen pådro seg en strafferunde. Men da Jakov Fak og Simon Eder også bommet, var det ingen tvil om at Lægreids andre individuelle gull var i boks.

– Det er til og med på kongens bursdag, så det er stas, forteller gullvinneren.

Johannes Thingnes Bø fikk et dårlig utgangspunkt da han pådro seg to strafferunder allerede på første liggende. Han endte til slutt på en 8.-plass.

– Jeg skal ikke klage, men jeg klager likevel. Jeg vil mye mer, kommenterer han.

Han roser likevel den ferske verdensmesteren.

– Det har betydd en helt ny standard vi ikke har vært i nærheten av å snuse på før. Det han bidrar med nå med den skytinga. Vi er så heldige som kan ta del i det og lære av det kommende året. Det han har vist til nå er helt enormt.

Norsk protest

Tarjei Bø endte på 6.-plass.

Norge la inn protest etter at Bø ble hindret på standplass på 2. skyting og tapte flere sekunder. Men protesten ble ikke tatt til følge av juryen.

– Han ble hindret inn på andre liggende skyting. Det var en som hadde tatt matta som Tarjei hadde. Tarjei var egentlig først og måtte trekke seg tilbake og gå helt tilbake til skive tolv. Han tapte en 10–12 sekunder og han bommet på det ene skuddet, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Vetle Sjåstad Christiansen kom til slutt på en 16.-plass.

– Jeg mangler snart ord for å beskrive det han gjør her. Jeg vet jo selv hvor vanskelig det er å prestere renn etter renn, sier Sjåstad Christiansen om søndagens gullvinner.

– Skiskyting er en marginal idrett og det han gjør, spesielt på standplass, det mangler sidestykke. Jeg gleder meg allerede til sommeren, da skal jeg kopiere så mye som jeg kan fra Sturla Holm Lægreid, kommenterer han.

En av favorittene, Emilien Jacquelin, ødela sin fellesstart etter at han bommet på samtlige blinker på andre liggende skyting.

Les også: Trodde den sjette VM-medaljen var umulig – fikk plutselig «superkrefter»

Siste nytt

 • Handball-sluttspelet er avlyst

  Handballen kuttar sluttspelet i eliteserien, på grunn av korona-restriksjonanen.

  Forbundet håpar å avslutte sesongen med ein finalekamp mellom Vipers og Storhamar i kvinneklassen i løpet av mai. Forbundet håper også å kunne avvikle cupfinalen mellom Vipers og Sola.

  I klassen for menn blir sluttspelet heilt avlyst. Der håpar forbundet å kunne avvikle tre kvalifiseringskampar om opprykk.

  I begge klassene blir det 14 klubbar neste sesong.

  Vipers Henny Ella Reistad under eliteseriekampen i håndball mellom Vipers Kristiansand og Storhamar Håndball Elite.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
 • - Semifinalistar blir kasta ut

  – UEFA vil truleg kaste Real Madrid, Manchester City og Chelsea ut av semifinalene i årets meisterliga, seier Danmarks fotballpresident Jesper Møller til Danmarks Radio.

  Møller er også medlem av styret i UEFA, som har ekstraordinært styremøte fredag.

  – Klubbane må ut, og det forventar eg vil skje fredag. Så får vi avgjere korleis vi skal avslutte meisterligaen denne sesongen, seier Møller.

  Semifinalene skal spelast 27./28. april og 4/5. mai. PSG skal etter planen møte Manchester City, og Chelsea møter Real Madrid.

  Olympiastadion, Roma
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Endeleg EM-avgjerd fredag

  UEFA vil vente til fredag med å avgjere om München, Bilbao og Dublin skal vere blant vertsbyane under fotball-EM i sommar.

  EM skal etter planen arrangerast i 12 byar frå 11. juni til 11. juli. Ni av byane meiner dei kan etterkome kravet om minst 25 prosent fulle tribuner.

  Berre dei tre byane har på grunn av korona-restriksjonane ikkje lova publikum, og risikerer derfor å miste kampane dei er sett opp med.

  Olympiastadion, Roma
  Foto: Filippo Monteforte / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal