Hopp til innhold

Treneren ber gullhelten legge vekk børsa etter VM-suksessen

POKLJUKA/OSLO (NRK): Landslagstrener Egil Kristiansen ber VM-helten Sturla Holm Lægreid om å legge vekk geværet en periode og ta det rolig før sesongavslutningen.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

SPRETTER SJAMPANJEN: Sturla Holm Lægreid fra Norge jubler etter sitt fjerde VM-gull.

Foto: Primoz Lovric / NTB

 • Resultater nederst i artikkelen!

Lægreid tok sitt fjerde VM-gull søndag da han vant fellesstarten. Med det ble han VM-kongen under mesterskapet.

Nå står sesongavslutningen for tur, og Egil Kristiansen sier Lægreid og resten av landslaget skal få litt hvile før konkurransene fortsetter.

– Det kan hende Sturla får en liten dupp etter VM, at han blir mentalt og fysisk utladet. Vi må også bygge opp Johannes Thingnes Bø og gutta etter mesterskapet, sier han.

Hvordan gjør dere det?

– Vi får hvile børsa litt. Vi skal ta det rolig, hvile litt og samle krefter, understreker treneren.

De beordres til å legge vekk børsa litt?

– Jeg tror de gjør det litt av seg selv, kommenterer han.

Egil Kristiansen

Landslagstrener Egil Kristiansen.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

VM-helten selv forteller at han nå reiser til rett til Østerrike for å hvile og trene inn mot den neste verdenscuprunden som er i Nove Mesto.

– Jeg blir værende i Ramsau. Jeg tar en liten ferieuke i Østerrike, jeg har ikke noen jeg skal besøke, kjæreste eller noe sånt i Norge. Da tar jeg mindre reisevei og mindre stress, forteller Lægreid.

Resten av de norske skiskytterne reiser hjem til Norge.

– Det er helt sjukt

Lægreids gull søndag var Norges 100. i et internasjonalt seniormesterskap i skiskyting. 84 av gullene har kommet i VM, mens 16 har kommet i OL.

– Fire gull, det er helt sjukt. Du hører det. Fire gull. Jeg hadde drømt om en medalje. En individuell medalje. Nå har jeg fire gull, det er over min villeste fantasi. Jeg hadde ikke turt å drømme om det her engang, sier en glad gullvinner.

Sturla Holm Lægreid åpnet som han har gjort mange ganger før denne sesongen, med imponerende skyting. VM-kometen skjøt feilfritt på de to liggende skytingene.

– Planen var å spare krefter i starten der. Og det fikk jeg veldig mye igjen for på slutten hvor jeg måtte gå alene og virkelig kjempe.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

Gullvinner Sturla Holm Lægreid og Johannes Dale gir hverandre en klem.

Foto: Primoz Lovric / NTB

– Deilig å avslutte på god måte

Med dette satte Lægreid også ny rekord i antall feilfrie 1. skytinger. Martin Fourcade hadde den gamle rekorden på 15, nordmannens nye rekord er på 16.

– Det er helt vilt. Jeg har bevisst prøvd å fokusere på at det ikke er VM, men gjøre som på trening. Det ser ut til å funke, så jeg tror jeg skal fortsette med det fremover.

Han fortsatte den imponerende skytingen med fullt hus på første stående skyting.

Lægreid gikk dermed resten av fellesstarten i tet sammen med blant andre Jakov Fak og Sebastian Samuelsson før Johannes Dale kom sterkt mot slutten og sikret sølvet.

– Det er så deilig å avslutte på en god måte. Nå kan jeg dra hjem med god samvittighet og sove godt i natt for å ha fullført på en god måte, sier Dale.

– Jeg var usikker på om jeg skulle ta igjen de foran, men det klarte jeg med god margin egentlig, forteller han.

VM i skiskyting 2021, Pokljuka

Sturla Holm Lægreid jubler over sitt fjerde VM-gull.

Foto: Primoz Lovric / NTB

Skuffet Thingnes Bø

Før siste skyting hadde Lægreid en liten ledelse, men nordmannen pådro seg en strafferunde. Men da Jakov Fak og Simon Eder også bommet, var det ingen tvil om at Lægreids andre individuelle gull var i boks.

– Det er til og med på kongens bursdag, så det er stas, forteller gullvinneren.

Johannes Thingnes Bø fikk et dårlig utgangspunkt da han pådro seg to strafferunder allerede på første liggende. Han endte til slutt på en 8.-plass.

– Jeg skal ikke klage, men jeg klager likevel. Jeg vil mye mer, kommenterer han.

Han roser likevel den ferske verdensmesteren.

– Det har betydd en helt ny standard vi ikke har vært i nærheten av å snuse på før. Det han bidrar med nå med den skytinga. Vi er så heldige som kan ta del i det og lære av det kommende året. Det han har vist til nå er helt enormt.

Norsk protest

Tarjei Bø endte på 6.-plass.

Norge la inn protest etter at Bø ble hindret på standplass på 2. skyting og tapte flere sekunder. Men protesten ble ikke tatt til følge av juryen.

– Han ble hindret inn på andre liggende skyting. Det var en som hadde tatt matta som Tarjei hadde. Tarjei var egentlig først og måtte trekke seg tilbake og gå helt tilbake til skive tolv. Han tapte en 10–12 sekunder og han bommet på det ene skuddet, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Vetle Sjåstad Christiansen kom til slutt på en 16.-plass.

– Jeg mangler snart ord for å beskrive det han gjør her. Jeg vet jo selv hvor vanskelig det er å prestere renn etter renn, sier Sjåstad Christiansen om søndagens gullvinner.

– Skiskyting er en marginal idrett og det han gjør, spesielt på standplass, det mangler sidestykke. Jeg gleder meg allerede til sommeren, da skal jeg kopiere så mye som jeg kan fra Sturla Holm Lægreid, kommenterer han.

En av favorittene, Emilien Jacquelin, ødela sin fellesstart etter at han bommet på samtlige blinker på andre liggende skyting.

Les også: Trodde den sjette VM-medaljen var umulig – fikk plutselig «superkrefter»

Siste nytt

 • Boksestjernen Tyson Fury bekrefter karriereslutt igjen

  Tungvektsbokseren Tyson Fury avslutter karrieren med umiddelbar virkning. Dermed blir det likevel ikke noe comeback.

  Det opplyser briten i en melding på sin Twitter-konto fredag.

  «Tusen takk til alle som har hatt innvirkning på min karriere gjennom årene. Etter lange harde samtaler har jeg bestemt meg for å gi meg», heter det blant annet der.

  Deretter takker han en rekke navngitte personer som har vært viktige støttespillere i og utenfor bokseringen.

  Så sent som tirsdag denne uken postet Fury en melding i sosiale medier der han oppgir å gjøre comeback i bokseringen. Kamper mot Dereck Chisora skulle da være på planleggingsstadiet. Nå er de planene tydelig gjort om på igjen. (NTB)

  Tyson Fury
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Klopp avviser panikk-kjøp tross dårlig skadenytt

  Liverpool må klare seg uten midtbanespilleren Thiago i fire til seks uker, men manager Jürgen Klopp vil ikke automatisk hente inn en erstatter.

  Thiago har pådratt seg en lårskade, hvilket betyr at Klopp har fått redusert kraftige alternativene i midtbaneleddet. Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones er også skadet.

  På en pressekonferanse fredag avviste likevel tyskeren at han har det travelt med å hente inn forsterkninger.

  – Jeg er fornøyd med styrken, størrelsen og kvaliteten på troppen min. Vi har skader. Nå er spørsmålet hvor lenge spillerne er ute, og vi ser på ulike løsninger, sa Klopp.

  – Én, og det finnes mange, er overgangsmarkedet, men overgangsmarkedet gir bare mening hvis du kan hente inn den rette spilleren, ikke en hvilken som helst spiller, fortsatte han.

  Klopp ser ingen umiddelbare løsninger.

  – Hvis den riktige løsningen fantes der ute, så hadde vi allerede gjort det. Hvis den rette spilleren var tilgjengelig, ville vi ha gjort det, men jeg ser ikke at det skjer, fordi vi har hatt mange samtaler allerede, og det ser ikke ut til at noe vil skje, sa Liverpool-sjefen.

  Liverpool møter Crystal Palace mandag. (NTB)

  Jurgen Klopp
  Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP
 • Positivt skadenytt for Glimt-keeperen

  Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin ser ut til å være klar til kamp mot Dinamo Zagreb etter skaden han pådro seg mot Zalgiris.

  – Slik det ser ut nå, ser det ut som jeg mest sannsynlig kan spille, sier Haikin til TV 2.

  Haikin blir derimot ikke å se i fredagens kamp mot Sarpsborg. Da blir det trolig Julian Faye Lund i målet. Han fikk sin Glimt-debut mot Zalgiris.

  Haikin måtte bli byttet ut mot det litauiske laget tirsdag etter å ha blitt taklet stygt. Etter kampen hadde han krykker.

  – Det går bedre og bedre. Foten er litt hoven, men definitivt ikke brukket, og det ser positivt ut, legger han til.

  Tirsdag kveld spiller Glimt sin første kamp mot Dinamo Zagreb i playoffrunden i mesterligaen. Det skal spilles om en lukrativ billett til gruppespillet over to kamper. Taperen er uansett sikret spill i europaligaen. (NTB)

  Første runde i kvalifisering til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Klaksvik (3-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste