NRK Meny
Normal

Skiorienterer tok Norges gull nummer 1.000

– Dette viser hvor stor idrettsnasjon Norge er, sier gullvinner Lars Moholdt.

Lars Moholdt

Lars Moholdt tok i dag Norges VM-gull nummer 1.000.

Tom A. Schanke

IDRETTSHISTORIKER: Tom A. Schanke har kontroll på Norges VM-medaljer.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Dette er fantastisk. En lang dags ferd mot natt er over. Gull nummer 1.000 er endelig i boks, sier idrettshistoriker Tom A. Schanke engasjert til NRK.

Skiorienterer Lars Moholdt har akkurat vunnet VM-gull i langdistansen i skiorientering. Men det er også Norges VM-gull nummer 1.000, ifølge idrettshistoriker Tom A. Schanke.

– Dette har vi forberedt oss på i lengre tid. Jeg håpet Kjetil Jansrud skulle greie det i Vail eller at skiorienterer Audhild Bakken Rognstad skulle greie det i normaldistansen. Men de greide bare sølv, noe som er nederlag i denne sammenheng, fortsetter idrettshistorikeren.

– Moholdt var jo ikke den største favoritten på forhånd, og langdistansen er heller ikke Norges beste gren. At han greide dette var fantastisk.

Et krevende løp

Skiorientereren selv forteller om et tøft løp i Hamar/Løten.

– Det var et krevende løp med mye vanskelige veivalg og lange strekk og store høydeforskjeller. Det var vanskelig å plukke de rette veivalgene. Jeg kjempet hardt hele veien. Det var et tøft løp, forteller Lars Moholdt til NRK.

I mål var Moholdt 52 sekunder foran russiske Andrej Lamov og 1,52 minutter foran finske Staffan Tunis. Å vinne i dag var viktigere enn å bli historisk som nordmann nummer 1.000.

– For meg er det å bli verdensmester noe jeg har jobbet mot i årevis, og det som betyr noe for meg. Men det er klart, det er gøy at det blir slik i tillegg. Det hvor stor idrettsnasjon Norge er, sier han engasjert.

– Ikke ferdig ennå

Norges gull nummer 1.000 var dessuten Moholdts aller første VM-gull.

– Dette har vært langtidsmålet mitt siden Norge ble tildelt mesterskapet. Jeg har jobbet hardt i mange år og prøvd også i tidligere VM, så det var innmari godt å få til dette i dag.

– Jeg skal nyte dette i kveld, men VM er ikke over. Jeg skal gjennomføre bra i resten av mesterskapet, så kan jeg feire etterpå, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Mållaust for Kamaras Crew

  Verken Ola Kamara eller hans lag Columbus Crew makta å score mot Toronto i første conference-finale i MLS-ligaen i natt. Kampen enda 0-0, og Kamara spela heile kampen.

  Returkampen går i Toronto 29. november, og vinnaren går til MLS-finale 9. desember.

  Ola Kamara
  Foto: Aaron Doster / Reuters
 • Tap for Norge i EM

  Thomas Ulsrud og co. tapte 7–8 for Skottland i curling-EM tirsdag kveld. Det var 7–7 etter ti omganger, og Skottland sikret seieren etter ekstraomgang.

  Det var Norges andre tap i EM, melder NTB.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Zahids APOEL fikk juling av Real

  Ghayas Zahid spilte hele mesterligaoppgjøret mot Real Madrid da spanjolene vant 6–0 over APOEL tirsdag kveld.

  Karim Benzema (2), Cristiano Ronaldo (2), Luka Modric og Nacho Fernandez scoret målene for Real.

  APTOPIX Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal