Hopp til innhold

Skiorienterer tok Norges gull nummer 1.000

– Dette viser hvor stor idrettsnasjon Norge er, sier gullvinner Lars Moholdt.

Lars Moholdt

Lars Moholdt tok i dag Norges VM-gull nummer 1.000.

Tom A. Schanke

IDRETTSHISTORIKER: Tom A. Schanke har kontroll på Norges VM-medaljer.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Dette er fantastisk. En lang dags ferd mot natt er over. Gull nummer 1.000 er endelig i boks, sier idrettshistoriker Tom A. Schanke engasjert til NRK.

Skiorienterer Lars Moholdt har akkurat vunnet VM-gull i langdistansen i skiorientering. Men det er også Norges VM-gull nummer 1.000, ifølge idrettshistoriker Tom A. Schanke.

– Dette har vi forberedt oss på i lengre tid. Jeg håpet Kjetil Jansrud skulle greie det i Vail eller at skiorienterer Audhild Bakken Rognstad skulle greie det i normaldistansen. Men de greide bare sølv, noe som er nederlag i denne sammenheng, fortsetter idrettshistorikeren.

– Moholdt var jo ikke den største favoritten på forhånd, og langdistansen er heller ikke Norges beste gren. At han greide dette var fantastisk.

Et krevende løp

Skiorientereren selv forteller om et tøft løp i Hamar/Løten.

– Det var et krevende løp med mye vanskelige veivalg og lange strekk og store høydeforskjeller. Det var vanskelig å plukke de rette veivalgene. Jeg kjempet hardt hele veien. Det var et tøft løp, forteller Lars Moholdt til NRK.

I mål var Moholdt 52 sekunder foran russiske Andrej Lamov og 1,52 minutter foran finske Staffan Tunis. Å vinne i dag var viktigere enn å bli historisk som nordmann nummer 1.000.

– For meg er det å bli verdensmester noe jeg har jobbet mot i årevis, og det som betyr noe for meg. Men det er klart, det er gøy at det blir slik i tillegg. Det hvor stor idrettsnasjon Norge er, sier han engasjert.

– Ikke ferdig ennå

Norges gull nummer 1.000 var dessuten Moholdts aller første VM-gull.

– Dette har vært langtidsmålet mitt siden Norge ble tildelt mesterskapet. Jeg har jobbet hardt i mange år og prøvd også i tidligere VM, så det var innmari godt å få til dette i dag.

– Jeg skal nyte dette i kveld, men VM er ikke over. Jeg skal gjennomføre bra i resten av mesterskapet, så kan jeg feire etterpå, sier han med et smil.

Siste nytt

 • Arctic Race til Nordkapp i 2023

  Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino.

  2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum.

  1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp.

  Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway.

  – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen.

  Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas Leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim. (NTB)

  Arctic race 2022, etappe 4, Trondheim.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Senegal fikk bot av Fifa

  Senegals fotballforbund er ilagt en bot på rundt 100.000 kroner for å ha brutt pressekonferansereglene i VM. De stilte uten spiller.

  Boten er helt lik den Tyskland fikk da kun trener Hansi Flick møtte opp til pressekonferansen foran Spania-kampen. Det begrunnet han med at han ville spare spillerne for den lange reiseveien til pressesenteret i Qatar før trening.

  Før den viktige og avgjørende puljekampen mot Ecuador stilte også Senegal-trener Aliou Cissé alene. Dermed har de også fått en bot på 10.500 dollar (104.000 norske kroner).

  Fifa-reglene er klare på at alle lag er forpliktet til å stille med trener og minst én spiller på pressekonferanser i forkant av kampene.

  Senegal slo Ecuador og er klar for cupspillet i Qatar-VM.(NTB)

  Aliou Cisse
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Kråkstad Johansen vant jaktstarten i IBU-cupen

  Marthe Kråkstad Johansen tok sin andre seier på to forsøk da hun gled inn til seier på jaktstarten i IBU-cupen i skiskyting i svenske Idre onsdag.

  23-åringen fra Mo i Rana forsvarte dermed ledelsen hun hadde fra start etter seieren på sprinten tirsdag. Johansen bommet bare én gang på fire skytinger i onsdagens renn.

  Hennes tidligere karrierebeste i IBU-cupen var en annenplass i slovakiske Brezno i 2020/21-sesongen. I fjor ble tredjeplass hennes beste resultat. (NTB)

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste