NRK Meny
Normal

Langrennssjefen garanterer: – Northug stiller i OL og verdenscup

Åge Skinstad varsler Northug-avtale i neste uke, og garanterer at 27-åringen stiller i OL.

Petter Northug

Petter Northug har fortsatt til gode å bli enig med skiforbundet om en representasjonskontrakt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Dette er mye enklere enn det folk tror. Jeg garanterer at Petter Northug vil gå verdenscup og OL denne sesongen så lenge han er frisk og i form til det, sier langrennssjef Åge Skinstad til NRK.no.

Det står i kontrast til det Petter Northug sa sist helg da NRK pratet med han. Da uttalte han at han ikke kunne garantere at han vil signere på en representasjonskontrakt med skiforbundet.

– Det er vel også litt tidlig å si, svarer Northug på direkte spørsmål fra NRK.no i helgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åge Skinstad og Petter Northug

Åge Skinstad føler seg trygg på at skiforbundet blir enig med Northug om en avtale.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Venter på Northug

Tidligere i høst ble det kjent at Norges Skiforbund vil at Northug skal signere en såkalt representasjonskontrakt.

Skiforbundet jobber med en revisjon av kontrakten utøvere som ikke er på landslag må signere for å kunne representere Norge i verdenscup og internasjonale mesterskap.

Kontrakten regulerer markedsrettigheter og er helt generell, men det er knyttet spesiell interesse til om Petter Northug velger å signere avtalen, med de konsekvensene det får for hans personlige hovedsponsor Coop. Northug og hans managment Nye Høyder har fortsatt til gode å bli enige med skiforbundet.

– Alle andre avtaler er på plass med samtlige utøvere. Det er kun Northug som gjenstår, og avtalen må være signert før han får gått verdenscuprenn, sier Skinstad.

Varsler avtale til uka

Skinstad mener partene er langt nærmere å komme til enighet nå, og varsler at Northug kan komme til å signere allerede i neste uke.

– Det vi har hørt fra Nye Høyder så langt er positivt. Det er mange småting som skal på plass, men vi har en god dialog. Vi regner med en snarlig signering, sier Skinstad.

Nå ligger uansett ballen hos Nye Høyder som har mottatt et avtaleutkast fra skiforbundet. De kan ikke garantere at man kommer til enighet i løpet av neste uke.

– Det er et godt grunnlag for videre dialog. Det tar den tida det tar, og prosessen får den tida den fortjener, sier Are Sørum Langås i Nye Høyder.

Etter det NRK erfarer, kommer Petter Northug neppe til å signere avtalen slik den foreligger nå. Når Skinstad garanterer at det blir en enighet, må det bety at Norges Skiforbund har mer å gi i forhandlingene.

Konflikten mellom NSF og Team Northug nærmer seg løsning. Reporter: Morten Stenberg. Margret Helland/Bent Lindsetmo. Redigering: Helle Westrum

VIDEO: Skinstad: - Northug går i OL hvis han er i form.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial