NRK Meny
Normal

Langrennssjefen garanterer: – Northug stiller i OL og verdenscup

Åge Skinstad varsler Northug-avtale i neste uke, og garanterer at 27-åringen stiller i OL.

Petter Northug

Petter Northug har fortsatt til gode å bli enig med skiforbundet om en representasjonskontrakt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Dette er mye enklere enn det folk tror. Jeg garanterer at Petter Northug vil gå verdenscup og OL denne sesongen så lenge han er frisk og i form til det, sier langrennssjef Åge Skinstad til NRK.no.

Det står i kontrast til det Petter Northug sa sist helg da NRK pratet med han. Da uttalte han at han ikke kunne garantere at han vil signere på en representasjonskontrakt med skiforbundet.

– Det er vel også litt tidlig å si, svarer Northug på direkte spørsmål fra NRK.no i helgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åge Skinstad og Petter Northug

Åge Skinstad føler seg trygg på at skiforbundet blir enig med Northug om en avtale.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Venter på Northug

Tidligere i høst ble det kjent at Norges Skiforbund vil at Northug skal signere en såkalt representasjonskontrakt.

Skiforbundet jobber med en revisjon av kontrakten utøvere som ikke er på landslag må signere for å kunne representere Norge i verdenscup og internasjonale mesterskap.

Kontrakten regulerer markedsrettigheter og er helt generell, men det er knyttet spesiell interesse til om Petter Northug velger å signere avtalen, med de konsekvensene det får for hans personlige hovedsponsor Coop. Northug og hans managment Nye Høyder har fortsatt til gode å bli enige med skiforbundet.

– Alle andre avtaler er på plass med samtlige utøvere. Det er kun Northug som gjenstår, og avtalen må være signert før han får gått verdenscuprenn, sier Skinstad.

Varsler avtale til uka

Skinstad mener partene er langt nærmere å komme til enighet nå, og varsler at Northug kan komme til å signere allerede i neste uke.

– Det vi har hørt fra Nye Høyder så langt er positivt. Det er mange småting som skal på plass, men vi har en god dialog. Vi regner med en snarlig signering, sier Skinstad.

Nå ligger uansett ballen hos Nye Høyder som har mottatt et avtaleutkast fra skiforbundet. De kan ikke garantere at man kommer til enighet i løpet av neste uke.

– Det er et godt grunnlag for videre dialog. Det tar den tida det tar, og prosessen får den tida den fortjener, sier Are Sørum Langås i Nye Høyder.

Etter det NRK erfarer, kommer Petter Northug neppe til å signere avtalen slik den foreligger nå. Når Skinstad garanterer at det blir en enighet, må det bety at Norges Skiforbund har mer å gi i forhandlingene.

Konflikten mellom NSF og Team Northug nærmer seg løsning. Reporter: Morten Stenberg. Margret Helland/Bent Lindsetmo. Redigering: Helle Westrum

VIDEO: Skinstad: - Northug går i OL hvis han er i form.

Siste nytt

 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Ruud videre etter snuoperasjon

  Casper Ruud fikk en drømmestart på ATP-turneringen Swedish Open. 19-åringen gikk til 2.-runde i Sverige med 6-7, 6-4, 6-0 mot spanske Jaime Munar.

  Munar, som er nr 90 på verdensrankingen, kjempet seg til 7-6 i første sett, men Ruud – nr 147 – slo kraftig tilbake.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal