Hopp til innhold

Skinstad bytter jobb i Skiforbundet

Åge Skinstad går over i en nyopprettet stilling som langrennssjef i Norges Skiforbund. Langrennskomiteen avviser at sponsor Aker har påvirket ansettelsen.

Åge Skinstad

Norge skiforbund avviser at sponsor Aker påvirker ansettelsesprosessen i langrennslandslaget. Tirsdag gikk tidligere sportssjef Åge Skinstad over i en ny og mer administrativ rolle som langrennssjef.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

Åge Skinstad har vært sportssjef i langrenn siden 2006 og har hatt ansvar for alle trenerne, smøresjefen, helseapparatet, bredde, juniorlandslag og U23-landslag, marked.

Den nye stillingen, der han får en mer tilbaketrukket rolle i skjæringspunktet mellom elite, bredde og marked, tvang seg frem som en følge av utviklingen innen langrenn.

– Marked og elite ble prioritert. Bredde har jeg dessverre ikke hatt tid til i det hele tatt, og jeg har fått brukt altfor lite tid på junior og U23-satsningen. Nå tror jeg at det blir rom for en mye mer helhetlig satsning, sier Skinstad til NRK.no

Omsetningen innenfor langrennslandslaget har økt fra 20 til 45 millioner kroner fra 2006 og frem til i dag, og antall løpere i verdenscuper, antall renn og tourer har også økt dramatisk.

Les videre under bildet!

Petter Northug og Åge Skinstad

Åge Skinstad (t.h.) kommer til å bli mindre synlig ute i felten sammen med Petter Northug og de andre langrennsløperne neste sesong.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Mindre synlig

Skinstads kontakt med elitelandslagene vil nå i all hovedsak dreie seg om landslagssjefen, som vil være sjef for de forskjellige landslagene på herre- og kvinnesiden. Den nye landslagssjefen vil etter det NRK erfarer bli presentert i løpet av inneværende uke.

– Jeg vil nok bli litt mindre synlig i mediene, og vil få bedre tid til å se fremover i tid, sier Skinstad.

Hva ser du nå, da?

– Jeg ser blant annet at vi har veldig bra tall med tanke på rekruttering til langrennssporten, men at dette er veldig snøavhengig. Vi har en utfording med å holde trykket også når det kommer snøfattige vintre, for det vil komme. Det må vi være forberedt på.

Video Skinstad slutter som sportssjef

VIDEO: - Skinstad skal bruke mer tid på sponsorer.

Avviser sponsorpress

Tidligere tirsdag hevdet Adresseavisen at langrennslandslagets hovedsponsor Aker, blandet seg inn landslagets fremtidsplaner for Skinstad i frykt for at han og resten av det sittende apparatet skulle forsvinne.

Dette avviser lederen av langrennskomiteen, Hermod Bjørkestøl, i en pressemelding.

I pressemeldingen står det imidlertid at «det foregår interessante diskusjoner med flere av langrenns samarbeidspartnere, herunder Aker, om hvordan langrenn kan kapitalisere på de gode resultatene i vinter og de fantastiske arrangementene under årets VM».

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal