Hopp til innhold

Skinstad åpner for å fortsette etter OL

BEITOSTØLEN (NRK.no): Åge Skinstad forkortet kontrakten med Norges skiforbund. Nå går det mot en ny avtale for langrennsjefen.

Åge Skinstad

Åge Skinstad har fått tilbake lysten til å fortsette som sjef for langrennssatsingen i Norge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I januar meldte Adresseavisen at Åge Skinstad etter eget ønske hadde endret kontrakten med Norges skiforbund. Avtalen ble forkortet med ett år, slik at langrennssjefens nåværende avtale går ut 1. juni 2014.

Nå tyder imidlertid mye på at Skinstad likevel fortsetter etter OL-sesongen. Det signaliserer både langrennskomiteen og Skinstad selv.

– Vi ønsker Åge med videre og skal sette oss ned med ham om ikke så altfor lenge, sier komitéleder Torbjørn Skogstad til NRK.no

– Stor sannsynlighet

– Det er jeg veldig glad for å høre, det er alltid fint å ha tillit, og det er lenge til avtalen går ut 1. juni. Vi har ikke funnet noen tid i forbindelse med en hektisk sesongåpning, men jeg håper at vi skal få tid til å sette oss ned sammen før jul, sier Skinstad.

– Fortsetter du?

– Det er en ganske stor sannsynlighet for det, men jeg ønsker å ha inn noen elementer i en sånn avtale.

Etter det NRK.no erfarer, er det først og fremst kontraktslengden Skinstad har visse krav til. Han ønsker ikke å forplikte seg for mange år av gangen – i hvert fall ikke uten klausuler som gjør det mulig å gå ut av avtalen.

Var usikker på motivasjonen

– Hvorfor ønsker du nå å fortsette?

– Da jeg fikk avtalen forkortet, var det fordi jeg var litt usikker på motivasjonen. Jeg er ikke usikker på den nå, jeg føler meg veldig motivert – i hvert fall for denne sesongen, sier Skinstad.

Ifølge komitéleder Skogstad er det en samlet komité som står bak ønsket om at Skinstad skal fortsette.

– Han har en fantastisk kunnskap om langrenn, han har et stort nettverk og er en fantastisk frontfigur, sier Skogstad.

Hylles for sponsorjobbing

Han er også svært godt fornøyd med Skinstads jobbing opp mot sponsorene det siste halve året. Etter at stjernen Petter Northug gikk ut av landslaget, skulle de fleste av forbundets sponsoravtaler forlenges.

Nå er de fleste avtalene forlenget, og fredag undertegnet hovedsponsor Aker under en ny toårsavtale. Alt tyder på at forbundets inntekter har fortsatt å øke selv uten Northug som salgsplakat.

– De dystre spådommene har ikke helt slått til, og der har Åge gjort en fantastisk jobb, selvfølgelig sammen med mange andre, sier Torbjørn Skogstad til NRK.no.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • PSG tapte i Messis avskjedskamp

  Lionel Messi spilte lørdag kveld sin siste kamp for PSG. Det ble ingen minneverdig opplevelse, for argentineren gikk målløs av banen i et 2-3-tap mot Clermont.

  PSG ledet 2-0 takket være en avskjedsscoring fra Sergio Ramos (som også spilte sin siste kamp) og Kylian Mbappé, men Clermont slo knallhardt tilbake og snudde kampen til 3-2.

  Messi kunne - og burde - notert seg for scoring etter at han ble spilt alene med keeper av Mbappé, men på ukarakteristisk vis blåste han ballen høyt over fra en god posisjon.

  Messi forlater PSG med to seriegull og leverte 21 mål og 20 målgivende pasninger denne sesongen. Hvor han spiller neste sesong er foreløpig ikke klart.

  Ligue 1 - Paris St Germain v Clermont
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Nyland ble cupmester i Tyskland

  Christopher Nkunku og Dominik Szoboszlai scoret målene da RB Leipzig vant den tyske cupen lørdag kveld.

  RB Leipzig slo Eintracht Frankfurt 2-0 i finalen.

  Dermed ble Ørjan Håskjold Nyland cupmester i Tyskland. Den norske landslagskeeperens kontrakt utløper 30. juni og han satt på benken hele kampen.

  DFB Cup - Final - RB Leipzig v Eintracht Frankfurt
  Foto: FABRIZIO BENSCH / Reuters
 • Norsk bestenotering av Jæger på 300 meter

  Henriette Jæger satte soleklar norsk bestenotering på 300 meter med 36,92 under Trond Mohn Games i Bergen lørdag.

  – Jeg er kjempeglad. Det er mitt første løp utendørs i år. Tiden er kjempebra, sa Jæger til NRK.

  I slegge satte Eivind Henriksen ny årsbeste med 76,09, men ble slått av landsmannen Thomas Mardal. Han fikk opp et bestekast på hele 77,46 meter. Gloppen-utøverens tidligere personlig rekord lød på 76,74.

  Narve Gilje Nordås løp en solid 3000 meter, og vant den med en sterk sisterunde på tiden 7.43,94.

  Tobias Grønstad løp nok en gang en god 800 meter og vant den på 1.46,61. Kun tre nordmenn har løpt distansen raskere enn Grønstad gjennom tidene.

  I stav ble det seier til Pål Haugen Lillefosse. Han oppnådde 5,72 meter, men måtte gi seg på 5,82 meter med krampetendenser i leggene. (NTB)

  NM Friidrett 2020. Henriette Jæger.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste