NRK Meny
Normal

Skinstad åpner for å fortsette etter OL

BEITOSTØLEN (NRK.no): Åge Skinstad forkortet kontrakten med Norges skiforbund. Nå går det mot en ny avtale for langrennsjefen.

Åge Skinstad

Åge Skinstad har fått tilbake lysten til å fortsette som sjef for langrennssatsingen i Norge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I januar meldte Adresseavisen at Åge Skinstad etter eget ønske hadde endret kontrakten med Norges skiforbund. Avtalen ble forkortet med ett år, slik at langrennssjefens nåværende avtale går ut 1. juni 2014.

Nå tyder imidlertid mye på at Skinstad likevel fortsetter etter OL-sesongen. Det signaliserer både langrennskomiteen og Skinstad selv.

– Vi ønsker Åge med videre og skal sette oss ned med ham om ikke så altfor lenge, sier komitéleder Torbjørn Skogstad til NRK.no

– Stor sannsynlighet

– Det er jeg veldig glad for å høre, det er alltid fint å ha tillit, og det er lenge til avtalen går ut 1. juni. Vi har ikke funnet noen tid i forbindelse med en hektisk sesongåpning, men jeg håper at vi skal få tid til å sette oss ned sammen før jul, sier Skinstad.

– Fortsetter du?

– Det er en ganske stor sannsynlighet for det, men jeg ønsker å ha inn noen elementer i en sånn avtale.

Etter det NRK.no erfarer, er det først og fremst kontraktslengden Skinstad har visse krav til. Han ønsker ikke å forplikte seg for mange år av gangen – i hvert fall ikke uten klausuler som gjør det mulig å gå ut av avtalen.

Var usikker på motivasjonen

– Hvorfor ønsker du nå å fortsette?

– Da jeg fikk avtalen forkortet, var det fordi jeg var litt usikker på motivasjonen. Jeg er ikke usikker på den nå, jeg føler meg veldig motivert – i hvert fall for denne sesongen, sier Skinstad.

Ifølge komitéleder Skogstad er det en samlet komité som står bak ønsket om at Skinstad skal fortsette.

– Han har en fantastisk kunnskap om langrenn, han har et stort nettverk og er en fantastisk frontfigur, sier Skogstad.

Hylles for sponsorjobbing

Han er også svært godt fornøyd med Skinstads jobbing opp mot sponsorene det siste halve året. Etter at stjernen Petter Northug gikk ut av landslaget, skulle de fleste av forbundets sponsoravtaler forlenges.

Nå er de fleste avtalene forlenget, og fredag undertegnet hovedsponsor Aker under en ny toårsavtale. Alt tyder på at forbundets inntekter har fortsatt å øke selv uten Northug som salgsplakat.

– De dystre spådommene har ikke helt slått til, og der har Åge gjort en fantastisk jobb, selvfølgelig sammen med mange andre, sier Torbjørn Skogstad til NRK.no.

Siste nytt

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal