- Marit, fortell om den gangen jeg kysset deg oppover armen

Jentene på det norske langrennslandslaget mener de ikke hadde prestert like godt dersom det ikke var for samholdet i laget.

Video Jentevenner

- Laget har betydd utrolig mye for min del. Både for mine prestasjoner og det jeg har gjort i sporet. Jeg hadde aldri kommet så langt uten de jentene jeg har rundt meg, sier Marit Bjørgen til NRK, og henviser til at dette faktisk er gjengen hun tilbringer 200-250 reisedager i året sammen med.

Etter noen trøblete sesonger kjempet skidronningen seg i fjor tilbake i den absolutt ypperste verdenseliten. Hun tok blant annet med seg tre gull hjem fra OL i Vancouver sist vinter, men også bak Bjørgen har flere av de norske langrennsjentene skumle hensikter før årets sesong.

NRK møtte de norske jentene ved frokostbordet under helgens sesongåpning på Beitostølen.

Hvordan gjør de norske langrennsjentene det denne sesongen? Diskutér nederst i saken!

Les også: Flere kaster seg på Bjørgens suksessoppskrift

- På tide å komme seg hjem

I en lett og spøkefull tone både sier og ikke minst viser de hvor godt samholdet i laget er.

- Marit, fortell om den gangen jeg kysset deg oppover armen midt på natta, sier Vibeke Skofterud til latter fra lagvenninnene.

Bjørgen tar oppfordringen – for å illustrere hvor tett jentene i perioder lever.

- Det blir så intenst at en gang jeg våknet på natten, så drev Skofterud og kysset meg oppover armen. Da var det kanskje på tide å komme seg hjem, sier hun.

Skofterud forteller at også hun ble paff da hun fant ut hva hun selv var i stand til å gjøre mens hun sov.

- Marit lå pinne stiv. Så oppdaget jeg hva jeg holdt på med, og da lå også jeg pinne stiv, sier hun.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Marit Bjørgen Therese Johaug

Marit Bjørgen knuste Therese Johaug under søndagens 10 kilometer på Beitostølen. Likevel var Johaug raskt ute med å gratulere sin overkvinne.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Ingen lag er bedre

På søndagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen var Bjørgen suveren. Vibeke Skofterud tok tredjeplassen. Hun er klar på at selv om trivselen er på topp, er også det sportslige nivået på samlingene høyt.

- Det er ingen lag i skiverden som har det bedre enn vi har det og som har det bedre nivå på trening enn det vi har. Så vi har alle forutsetninger for å gjøre det godt til vinteren, sier Skofterud.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok VM-gull allerede som 20-åring, men har hatt tøffe perioder med skader etter dette. Hun er krystallklar på at laget er viktig for hennes prestasjoner.

- Det hjelper ikke hvor bra fysiske testresultater jeg har. Hvis jeg ikke trives, så går det aldri bra uansett. Så da blir det selvsagt veldig viktig at jeg trives i laget, sier hun.

Les også: Bjørgen med sponsorbyks

- Går av seg selv

Denne sesongen er det Kristin Størmer Steira av de norske jentene som har hatt det tøffest på skadefronten. 29-åringen fra Mo i Rana gjorde i helgen comeback etter en sesongoppkjøring der hun har hatt to brudd i foten.

Steira forteller at landslaget er opptatt av å jobbe med miljøet, men at mye etter hvert går av seg selv når det gjelder å skape et godt klima.

- Vi hadde veldig fokus på å finne på ting for to år siden, for å bygge opp det sosiale. Nå går sånne ting av seg selv, sier hun.

Video Steira tilbake på ski etter skademareritt

Siste nytt

 • Nedtur for Hege Riise og England

  Hege Riise måtte tåle sitt annet tap som Englands landslagssjef da Canada vant 2-0 i tirsdagens oppgjør i Stoke. To engelske forsvarsbrølere avgjorde privatlandskampen.

  UEFA Champions League-kvalifisering, kvinner. LSK - Linfield 4-0
  Foto: David Catry / NTB
 • – Klubber får utsatt seriestarten

  Seks eliteserieklubber i fotball som har vært under treningsnekt i en lang periode, får utsatt seriestarten til 16. mai, erfarer VG.

  Det innebærer at første serierunde vil gjennomføres med fem kamper, ifølge VGs opplysninger. Haugesund og Viken-klubbene Stabæk, Lillestrøm, Sarpsborg, Mjøndalen og Strømsgodset spiller ikke i første runde.

  Samtidig flyttes Odd – Sandefjord fram fra 12. mai til åpningshelgen. Disse to lagene var også rammet av de strengeste koronatiltakene en periode, men har fått trene den siste tiden.

  Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger før klubbene har fått beskjed om det reviderte oppsettet, men sier at man har forsøkt å komme klubbene som ønsker senere seriestart, i møte.

  Eliteserien fotball 2020: Rosenborg - Brann.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Snooker-esset klar for VM

  Det norske snookeresset Kurt Maflin er klar for årets VM i snooker, som første av i alt 16 spillere. Maflin slo briten Robert Milkins 10–4 i den andre og siste kvalifiseringskampen.

  – Det er veldig imponerende det Kurt har fått til nå. Han vinner 10-4. Det er en veldig solid seier, og han er den første av spillerne som klarer å kvalifisere seg til «Crucible», akkurat som han gjorde i fjor, sier Discovery-ekspert Edwin Ingebrigtsen til NRK.

  Maflin tok seg hele veien til kvartfinalen under fjorårets VM, men gikk tapte til slutt mot Anthony McGill. Årets VM starter førstkommende lørdag, og Ingebrigtsen har tro på ny snooker-bragd.

  – Hvis han er litt heldig med trekningen i første runde, og unngår de største kanonene, så tror jeg at han kan gjøre det veldig bra. Det er lov å håpe på en kvartfinale eller semifinale, men vi får ta en kamp om gangen, sier Ingebrigtsen.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal