NRK Meny
Normal

Skiforbundet: Positivt møte med Northug

Norges Skiforbund opplyser at de har hatt en god dialog med Petter Northug, men det er fortsatt ingen løsning på konflikten.

Northug

ØNSKER LØSNING: Petter Northug har vært klar på at han ønsker å gå verdenscup for Norge denne sesongen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det var et positivt møte der partene hadde en grundig gjennomgang av situasjonen, skriver forbundet i en pressemelding.

Northug hadde med seg manager Are Sørum Langås og en advokat i møte med president Erik Røste, generalsekretær Stein Opsal og leder Torbjørn Skogstad i langrennskomiteen, opplyser forbundet.

– I møtet ble det ikke konkludert med hva som skjer videre, men partene vil de neste dagene vurdere om det er grunnlag for videre samtaler, heter det i pressemeldingen.

Carl-Henning Gran

TROR PÅ LØSNING: NRK-ekspert Carl-Henning Gran.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Forbundet opplyser videre at begge parter har et tett program fremover. Derfor kan det ta «noe tid» før dialogen fortsetter.

– Første steg på veien til en løsning

Northug-leiren tok selv initiativ til møtet for å løse den fastlåste konflikten, og tidligere fredag bekreftet Norges Skiforbund at de hadde gjennomført forhandlinger med Northug.

– Jeg tolker det som at de kan bli enige om en løsning, men det virker som de fremdeles står et stykke fra hverandre, sier tidligere landslagstrener og NRK-ekspert Carl-Henning Gran.

– Partene har god tid. I prinsippet kan de jo bli enige dagen før verdenscupåpningen, påpeker han videre.

Gran får støtte av NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

– Dialogen er positivt. At de har møttes til en god dialog, er første steg på veien til en løsning, sier Bjørn.

Flere vendepunkter

Tidligere i september kom beskjeden om at Northug risikerte å bli stengt ute fra verdenscupen etter ikke å ha skrevet under representasjonsavtalen innen tidsfristen (se faktaboks).

Trusselen sparket i gang en ordkrig mellom forbundet og Northug-leiren, som til slutt tok initiativ til å fortsette forhandlingene.

Partene har vært sterkt uenige om hvor stor frihet Northug skal ha til å markedsføre sponsoren Coop. Forbundet har begrenset denne muligheten for Northug de siste sesongene for å beskytte landslagets sponsorer og forbundets inntekter.

Skiforbundet opplyser at ingen av partene ønsker å uttale seg mer om samtalene fredag kveld.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

MØTTE PRESSEN: Petter Northug uttalte seg om konflikten 16. september.

Siste nytt

 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Carlsen vant etter snuoperasjon

  Magnus Carlsen tok søndag sin tredje seier i Wijk aan Zee-turneringen. Nordmannen var under press mot Gawain Jones, men tok seg sammen og snudde til seier. Den tredje seieren på åtte partier i storturneringen i Nederland gir delt ledelse for Carlsen.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Gracia er Silva-erstatter

  Premier League-klubben Watford har ansatt spanjolen Javi Gracia som klubbens nye manager. Han erstatter Marco Silva, som fikk sparken tidligere søndag, og er hentet inn på en 18-månederskontrakt.

  Marco Silva
  Foto: Scott Heppell / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal