Langrenssjefen om Northug: – Får ingen konsekvenser

GJØVIK/OSLO (NRK.no): Samtidig sier Skiforbundet at de nå vil hjelpe Petter Northug.

Åge Skinstad

Norges Skiforbund, her representert ved langrennssjef Åge Skinstad, skriver i en pressemelding at de har en god dialog med Petter Northug og hans team.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Langrennssjef Åge Skinstad snakket mandag formiddag med Petter Northugs manager Are Langås.

– Vi ønsket å fortelle at det for oss er personen Petter Northug som er i en vanskelig situasjon med store personlige utfordringer og at vi ønsker å hjelpe til med det apparatet vi har gjennom Olympiatoppen, sier Skinstad til NRK.no.

– Hva slags hjelp vil dere tilby?

– Jeg er ingen fagmann så det må bli mellom Olympiatoppen og Petter.

Audi Petter Northug

Slik så bilen til Petter Northug ut etter kollisjonen med autovernet søndag. Northug har innrømmet å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

Foto: Henrik Sundgård

Skiller mellom idrettsmannen og personen

Northug har selv valgt å stå utenfor landslaget og har derfor ved tidligere anledninger blitt nektet hjelp fra Skiforbundet og Olympiatoppen.

I denne spesielle og alvorlige saken velger forbundet likevel å tilby sin hjelp. Skinstad forklarer det slik:

– Dette er en ekstraordinær situasjon. Vi vil hjelpe Petter med alt vi har av ressurser og ekspertise.

– Vi synes det er viktig å bidra på det personlige plan. Vi prater ikke her om idrettsmannen eller medaljevinneren Petter. Vi prater om personen Petter.

Det var søndag morgen i femtiden at Peter Northug fyllekjørte med sin Audi og krasjet inn i autovernet i nærheten av sitt hjem i Trondheim. Northuginnrømmet senere samme dag at han han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

Northug stakk fra ulykkesstedet og en skadet passjer i bilen.

Skinstad sier hendelsen ikke vil få konsekvenser for representasjonsavtalen 28-åringen har med forbundet, som trer i kraft når han går for Norge i verdenscup eller mesterskap.

– Nei, om han går raskt nok får han fortsatt gå for Norge. Han blir ikke straffet av skiforbundet, sier Skinstad.

– Åpen og god dialog

Skiforbundet omtaler episoden som alvorlig og har sendt ut følgende pressmelding:

«Norges Skiforbund tar sterk avstand fra det som har skjedd. Dette er ikke forenelig med Skiforbundets verdier, og NSF er derfor glad for at Petter Northug i pressemeldingen som ble sendt ut i går beklaget overfor alle han har sviktet.

Denne alvorlige hendelsen handler også om Petter Northug som menneske. Derfor tilbyr Norges Skiforbund sammen med Olympiatoppen å hjelpe Northug og hans team, dersom han ønsker det. Det er en åpen og god dialog med Northug og hans team.»

Siste nytt

 • Hevder at Ødegaard har bestemt seg

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Ingen tilskuere under ski-VM

  Det var ventet, men koronasituasjonen fører til at ingen tilskuere slipper inn på arenaene under VM i nordiske grener i tyske Oberstdorf i februar og mars.

  – Selvfølgelig hadde vi foretrukket en annen beslutning, sier president Franz Steinle i det tyske skiforbundet, ifølge en kunngjøring fra arrangøren.

  RAW Air kvalifisering menn, i Granåsen onsdag kveld.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • EM: – København fortsatt på kartet

  Uefa fastholder at det skal spilles EM-fotball i København under sommerens mesterskap. En rekke alternativer foreligger.

  Torsdag hevdet Bayern Munchens styreleder Karl-Heinz Rummenigge at Uefa jobber med en plan om å arrangere EM i kun ett land. Mesterskapet skulle vært arrangert i tolv europeiske byer i 2020, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

  Ifølge Martin Kallen, som er Uefas EM-direktør, er planen at EM skal spilles i flere land. Danmark skal være ett av dem.

  – Vi spiller i København med mindre de danske myndighetene forbyr det, sier han til TV3 Sport.

  Ifølge Kallen skal planen nå være å begrense EM til åtte byer i stedet for opprinnelig tolv. En endelig avgjørelse er ventet i mars. (NTB)

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal