Normal

Langrenssjefen om Northug: – Får ingen konsekvenser

GJØVIK/OSLO (NRK.no): Samtidig sier Skiforbundet at de nå vil hjelpe Petter Northug.

Åge Skinstad

Norges Skiforbund, her representert ved langrennssjef Åge Skinstad, skriver i en pressemelding at de har en god dialog med Petter Northug og hans team.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Langrennssjef Åge Skinstad snakket mandag formiddag med Petter Northugs manager Are Langås.

– Vi ønsket å fortelle at det for oss er personen Petter Northug som er i en vanskelig situasjon med store personlige utfordringer og at vi ønsker å hjelpe til med det apparatet vi har gjennom Olympiatoppen, sier Skinstad til NRK.no.

– Hva slags hjelp vil dere tilby?

– Jeg er ingen fagmann så det må bli mellom Olympiatoppen og Petter.

Audi Petter Northug

Slik så bilen til Petter Northug ut etter kollisjonen med autovernet søndag. Northug har innrømmet å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

Foto: Henrik Sundgård

Skiller mellom idrettsmannen og personen

Northug har selv valgt å stå utenfor landslaget og har derfor ved tidligere anledninger blitt nektet hjelp fra Skiforbundet og Olympiatoppen.

I denne spesielle og alvorlige saken velger forbundet likevel å tilby sin hjelp. Skinstad forklarer det slik:

– Dette er en ekstraordinær situasjon. Vi vil hjelpe Petter med alt vi har av ressurser og ekspertise.

– Vi synes det er viktig å bidra på det personlige plan. Vi prater ikke her om idrettsmannen eller medaljevinneren Petter. Vi prater om personen Petter.

Det var søndag morgen i femtiden at Peter Northug fyllekjørte med sin Audi og krasjet inn i autovernet i nærheten av sitt hjem i Trondheim. Northuginnrømmet senere samme dag at han han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

Northug stakk fra ulykkesstedet og en skadet passjer i bilen.

Skinstad sier hendelsen ikke vil få konsekvenser for representasjonsavtalen 28-åringen har med forbundet, som trer i kraft når han går for Norge i verdenscup eller mesterskap.

– Nei, om han går raskt nok får han fortsatt gå for Norge. Han blir ikke straffet av skiforbundet, sier Skinstad.

– Åpen og god dialog

Skiforbundet omtaler episoden som alvorlig og har sendt ut følgende pressmelding:

«Norges Skiforbund tar sterk avstand fra det som har skjedd. Dette er ikke forenelig med Skiforbundets verdier, og NSF er derfor glad for at Petter Northug i pressemeldingen som ble sendt ut i går beklaget overfor alle han har sviktet.

Denne alvorlige hendelsen handler også om Petter Northug som menneske. Derfor tilbyr Norges Skiforbund sammen med Olympiatoppen å hjelpe Northug og hans team, dersom han ønsker det. Det er en åpen og god dialog med Northug og hans team.»

Siste nytt

 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP
 • Real valset over Roma

  Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake mesterligatittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset 3-0 etter scoringer fra Isco, Gareth Bale og innbytter Diaz Mariano. I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia.

  Bale
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Travhest falt død om på Bjerke

  Favoritten Thai Bakery falt død om i banen underveis i onsdagens V76-spill på Bjerkebanen, melder NTB. Totalt kjørte varmblodshesten inn over en halv million kroner i karrieren. Det hele var svært dramatisk, men kuskeprofilen Magnus Teien Gundersen kom uskadd fra den skumle episoden.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen