Langrenssjefen om Northug: – Får ingen konsekvenser

GJØVIK/OSLO (NRK.no): Samtidig sier Skiforbundet at de nå vil hjelpe Petter Northug.

Åge Skinstad

Norges Skiforbund, her representert ved langrennssjef Åge Skinstad, skriver i en pressemelding at de har en god dialog med Petter Northug og hans team.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Langrennssjef Åge Skinstad snakket mandag formiddag med Petter Northugs manager Are Langås.

– Vi ønsket å fortelle at det for oss er personen Petter Northug som er i en vanskelig situasjon med store personlige utfordringer og at vi ønsker å hjelpe til med det apparatet vi har gjennom Olympiatoppen, sier Skinstad til NRK.no.

– Hva slags hjelp vil dere tilby?

– Jeg er ingen fagmann så det må bli mellom Olympiatoppen og Petter.

Audi Petter Northug

Slik så bilen til Petter Northug ut etter kollisjonen med autovernet søndag. Northug har innrømmet å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

Foto: Henrik Sundgård

Skiller mellom idrettsmannen og personen

Northug har selv valgt å stå utenfor landslaget og har derfor ved tidligere anledninger blitt nektet hjelp fra Skiforbundet og Olympiatoppen.

I denne spesielle og alvorlige saken velger forbundet likevel å tilby sin hjelp. Skinstad forklarer det slik:

– Dette er en ekstraordinær situasjon. Vi vil hjelpe Petter med alt vi har av ressurser og ekspertise.

– Vi synes det er viktig å bidra på det personlige plan. Vi prater ikke her om idrettsmannen eller medaljevinneren Petter. Vi prater om personen Petter.

Det var søndag morgen i femtiden at Peter Northug fyllekjørte med sin Audi og krasjet inn i autovernet i nærheten av sitt hjem i Trondheim. Northuginnrømmet senere samme dag at han han kjørte i alkoholpåvirket tilstand.

Northug stakk fra ulykkesstedet og en skadet passjer i bilen.

Skinstad sier hendelsen ikke vil få konsekvenser for representasjonsavtalen 28-åringen har med forbundet, som trer i kraft når han går for Norge i verdenscup eller mesterskap.

– Nei, om han går raskt nok får han fortsatt gå for Norge. Han blir ikke straffet av skiforbundet, sier Skinstad.

– Åpen og god dialog

Skiforbundet omtaler episoden som alvorlig og har sendt ut følgende pressmelding:

«Norges Skiforbund tar sterk avstand fra det som har skjedd. Dette er ikke forenelig med Skiforbundets verdier, og NSF er derfor glad for at Petter Northug i pressemeldingen som ble sendt ut i går beklaget overfor alle han har sviktet.

Denne alvorlige hendelsen handler også om Petter Northug som menneske. Derfor tilbyr Norges Skiforbund sammen med Olympiatoppen å hjelpe Northug og hans team, dersom han ønsker det. Det er en åpen og god dialog med Northug og hans team.»

Siste nytt

 • Klæbo takker for støtten

  Det skriver far Haakon Klæbo i en melding til et utvalg journalister. Han var vært i kontakt med Johannes Klæbo og forteller at situasjonen preger ham, men at den verste skuffelsen har lagt seg.

  – Utallige tilbakemeldinger og støtte fra fjern og nær har gjort ham godt. Den støtten som Johannes opplevde i går, setter han veldig stor pris på, skriver Haakon Klæbo.

  – Johannes gikk sitt beste løp noensinne på søndag. Det er virkelig synd at det endte slik det gjorde, legger han til.

  Morfar Kåre Høsflot uttaler seg i samme melding forteller at det var en berg-og-dal-bane.

  – Klart jeg ble rørt av Johannes i går. For det første var prestasjonen helt enorm. For det andre var nedturen etterpå svært vanskelig å takle, sier Kåre Høsflot som ikke er overrasket over Johannes sitt femmilsløp.

  – Hans kapasitet er blitt vesentlig bedre – og det ligger masse riktig trening bak. Vi visste at han var god for dette – og vi fikk bevisene vi ventet på.

  Kåre Høsflot og Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Klæbo i ny femmil i helga

  Johannes Høsflot Klæbo skal gå langrenna i Sveits komande helg. Det stafestar landslagstrenar Arild Monsen overfor NRK.

  Etter alt ståket omkring diskinga frå førsteplassen på femmila i VM søndag, har det vore usikkert om han ville delta. Men Monsen slår fast at Klæbo reiser til Sveits.

  Skiforbundet har nettopp teke ut troppen til Engadin i Sveits, og der er Klæbo med.

  Det er 15 km laurdag og 50 km jaktstart søndag, renna som blei flytta frå Holmenkollen.

  – Det har vore klart heile tida, og ingenting er endra på det, seier Monsen.

  Derimot reiser Emil Iversen heim etter VM. Han skal ikkje gå renna i Sveits.

  Klæbo diska
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Haaland klar til Sevilla-kampen

  Erling Braut Haaland blir tilgjengelig for Borussia Dortmund til tirsdagens returmøte med Sevilla i mesterligaens åttedelsfinale.

  Lørdag tuslet Haaland av banen med en vond ankel i 2-4-tapet for Bayern München. Skaden var ikke verre enn at jærbuen deltok på mandagens treningsøkt.

  – Vi regner med at Erling kan spille, sa Dortmund-trener Edin Terzic under en pressekonferanse.

  Klubben jakter på sin første kvartfinale i Champions League siden 2017. Tyskerne fikk et godt utgangspunkt med 3-2-seieren borte mot Sevilla i Spania.

  De gul- og svartkledde må greie se uten Jadon Sancho tirsdag. I tillegg er Raphaël Guerreiro og Giovanni Reyna tvilsomme før oppgjøret.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal