Skiforbundet slår tilbake

VG Skriv i dag at Clas Brede Bråthen sin advokat oppfattar tilbodet om forlik som avvist frå Skiforbundet si side. Etter at det blei brot i forhandlingane mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbunds advokatar i går, la Clas Brede Bråthen sin advokat fram eit tilbod om forlik i saka.

– Me har i dag fått svar på vårt siste tilbod, og me oppfattar svaret frå NSF (Norges Skiforbund) slik at forliksforslaget er avvist, og at NSF heller ikkje ser noko grunnlag for å ta opp att forhandlingane. Me tar det til etterretning, melder Bråthen sin advokat, Marit Håvemoen, til VG.

Skiforbundet har i ein e-post til NRK svart på påstandane til Bråthen sin leir. Dei kjenner seg verkeleg ikkje igjen.

– Bråthens krav for å løyse saka, blei oversendt meg før forhandlingsmøte starta. Det blei avvist ved oppstart av forhandlingane onsdag morgon. Me har sidan det gjennomført intense og krevjande forhandlingar som for Skiforbundets del leia til at me sende vårt siste og endelege tilbod i går kl. 1430, skriv Skiforbundet sin advokat, Nina Sandnes.

Skiforbundet meiner tydeleg at det er urettferdig av Bråthen å legge ansvaret for forhandlingsbrotet over på dei.

– Skiforbundet har heile tida søkt løysingar og har stadig strekt seg, seinast etter at Bråthen avviste arbeidsgivars tilbod og avslutta forhandlingane sjølv onsdag ettermiddag. Når han no rykker tilbake til start og gjentar det første tilbodet som blei avvist, så kan ikkje det bli oppfatta som noko anna enn eit forsøk på å velte ansvaret for at forhandlingane blei brotne over på arbeidsgivar for å få sympati og støtte. Det er ikkje riktig, og me beklagar at Bråthen prøver å legge det fram slik.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Avlyser avstemning om VM-planene

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) avlyser den planlagte avstemningen over planene for verdensmesterskap annethvert år i desember.

  Helt siden forslaget om VM annethvert år kom opp, har Fifa møtt stor motstand ute i verden.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) og Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) er blant de skarpeste motstanderne. Det er også Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Nå har også Det asiatiske fotballforbundet (AFC) kastet seg på bølgen over motstandere som er på vei mot ledelsen i Fifa.

  På Fifas styremøte torsdag bekreftet Fifa-president Gianni Infantino at de skrinlegger avstemningen for forslaget i desember. Grunnen er motstanden forslaget har møtt.

  Den norske fotballpresidenten Terje Svendsen er også imot forslaget.

  – Jeg er veldig glad for at Fifa besluttet at det ikke blir en avstemning knyttet til dette, og forhåpentligvis legges planene på hylla, sier Svendsen til NRK.

  Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - San Marino
  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
 • Warholm mot Ingebrigtsen i kåring

  Både Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen har fortsatt muligheten til å bli kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden i 2021. Begge er blant de ti navnene på kandidatlista som Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) publiserte torsdag.

  Ved siden av de to norske gullvinnerne fra OL i Tokyo, er følgende åtte nominert: Eliud Kipchoge, Daniel Ståhl, Ryan Crouser, Pedro Pichardo, Damian Warner, Joshua Cheptegei, Armand Duplantis og Miltiadis Tentoglou.

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa og er på papiret også den største favoritten til å vinne den globale kåringe.

  Jakob Ingebrigtsen etter seieren og gull på 1500 m finalen på Olympic Stadium i OL i Tokyo 2020.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal