Skiforbundet slår tilbake

VG Skriv i dag at Clas Brede Bråthen sin advokat oppfattar tilbodet om forlik som avvist frå Skiforbundet si side. Etter at det blei brot i forhandlingane mellom Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbunds advokatar i går, la Clas Brede Bråthen sin advokat fram eit tilbod om forlik i saka.

– Me har i dag fått svar på vårt siste tilbod, og me oppfattar svaret frå NSF (Norges Skiforbund) slik at forliksforslaget er avvist, og at NSF heller ikkje ser noko grunnlag for å ta opp att forhandlingane. Me tar det til etterretning, melder Bråthen sin advokat, Marit Håvemoen, til VG.

Skiforbundet har i ein e-post til NRK svart på påstandane til Bråthen sin leir. Dei kjenner seg verkeleg ikkje igjen.

– Bråthens krav for å løyse saka, blei oversendt meg før forhandlingsmøte starta. Det blei avvist ved oppstart av forhandlingane onsdag morgon. Me har sidan det gjennomført intense og krevjande forhandlingar som for Skiforbundets del leia til at me sende vårt siste og endelege tilbod i går kl. 1430, skriv Skiforbundet sin advokat, Nina Sandnes.

Skiforbundet meiner tydeleg at det er urettferdig av Bråthen å legge ansvaret for forhandlingsbrotet over på dei.

– Skiforbundet har heile tida søkt løysingar og har stadig strekt seg, seinast etter at Bråthen avviste arbeidsgivars tilbod og avslutta forhandlingane sjølv onsdag ettermiddag. Når han no rykker tilbake til start og gjentar det første tilbodet som blei avvist, så kan ikkje det bli oppfatta som noko anna enn eit forsøk på å velte ansvaret for at forhandlingane blei brotne over på arbeidsgivar for å få sympati og støtte. Det er ikkje riktig, og me beklagar at Bråthen prøver å legge det fram slik.

Hopperne konkurrerer på Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Drømmemål ga Real Madrid luke

  Vinicius Junior avgjorde toppkampen i spansk fotball med et vakkert mål rett før slutt.

  Med 2-1 over Sevilla har Real Madrid fire poengs luke til byrival Atlético, som vant 4-1 i Cádiz, og Real Sociedad. Sevilla er på fjerdeplass fire poeng bak.

  Sevilla scoret først i hovedstaden ved Rafa Mir, men Karim Benzema utlignet etter en drøy halvtime. I det 87. minutt avsluttet 21-årige Vinicius et raid på venstresiden med en suser i krysset, og dermed ble det hjemmeseier selv om gjestene i lange perioder var best.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Napoli hyllet Maradona

  Napoli fant den perfekte måte å hylle Diego Maradona da Lazio ble slått 4-0 søndag. Etter Milans hjemmetap har Napoli tre poengs luke på tabelltopp.

  Fifa-president Gianni Infantino var blant dem som hadde møtt opp i Napoli for å ære Maradona tre dager etter ettårsdagen for legendens død. Maradona førte Napoli til klubbens to eneste ligatitler og til Uefa-cuptriumf i 1989, og byens stadion har nå fått hans navn.

  Publikum ropte på Maradona mens en statue av idolet ble båret rundt banen. En hyllest fra Pelé ble vist på storskjermen, og spillerne spilte med trøyer påtrykt Maradonas ansikt.

  Serie A - Napoli v Lazio
  Foto: CIRO DE LUCA / Reuters
 • Tokmac scoret for serielederen

  Tokmac Nguen scoret det viktige 2-0-målet da Ferencvaros slo Mezökövesd 3-0 på bortebane og styrket sin ledelse i ungarsk eliteserie fotball.

  Nguen scoring kom etter en hurtig kontring i slutten av den første omgangen.

  Kristoffer Zachariassen spilte hele kampen for Ferencvaros, mens Nguen ble byttet ut ti minutter før slutt.

  Ferencvaros topper tabellen fire poeng foran Varda med en kamp mindre spilt.

  CORRECTION Spain Soccer Europa League
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal