Skiforbundet reagerer etter brudd i forhandlingene: – Vi er overrasket

Torsdag bekrefter både Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund at det er brudd i forhandlingene.

Hoppuka, verdenscup hopp

BRUDD: Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund kom ikke frem til en løsning etter møter.

Foto: Geir Olsen / NTB

Bråthen har blitt tilbudt en rekke nye stillinger når han har vært i forhandlinger om en løsning på konflikten med Norges Skiforbund. De bekrefter nå at han fikk tilbud om en stilling som toppidrettssjef.

I denne stillingen ville alle de sportslige oppgavene bli videreført, mens administrativt arbeid og lederoppgaver ikke inngår, skriver forbundet.

– Vi er overrasket og beklager sterkt at Clas Brede har avvist alle våre tilbud, som ville sikret at hoppsporten fortsatt kunne dra nytte av hans sportslige kvalifikasjoner og engasjement samtidig som vi løste de utfordringene hans atferd og kommunikasjonsform har hatt for arbeidsmiljøet, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg i skiforbundets pressemelding.

Hun utdyper overfor NRK. Hun møtte pressen utenfor skiforbundets lokaler torsdag.

– Vi har jobbet intenst i fire døgn for å finne en løsning. Vi har lagt frem fire forslag, der vi har jobbet mest med et forslag der han ville jobbet med alt det sportslige innen hopp med landslaget og det sportslige apparatet, sier Bretten Berg.

Fikk flere tilbud

Skiforbundet sier videre at de også har tilbudt ham to faste stillinger. Den ene som handler om sponsorarbeid og den andre handler om utdanningsarbeidet i hopp.

Dersom det ikke lyktes partene å finne andre løsninger, var det også fremlagt et tilbud til sluttavtale som ville gi Bråthen økonomisk forutsigbarhet ett år etter at hans engasjement går ut i april 2022.

Hoppkonflikten

SKUFFET: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg er overrasket over at de ikke har kommet til enighet med Clas Brede Bråthen.

Foto: Ali Zare / NTB

Torsdag bekreftet også Clas Brede Bråthen at det var brudd i forhandlingene. Han mener at stillingene han har blitt tilbudt vil gjøre dem sårbare når det kommer til ressurser.

– En slik løsning vil ikke bare gjøre oss sårbare for de problemstillinger som følger med når en ny person skal tre inn i teamet, noe som ville være spesielt uheldig i en viktig OL-sesong, sier Bråthen til NRK.

Han hevder at saken ikke handler om ham, men at han vil det beste for hopplandslaget.

– Jeg ville aldri dratt familien min inn i dette her hvis det hadde handlet om meg. Jeg gjør det fordi vi alle sammen er der for utøverne. Jeg føler at det er verdt det, fordi at jeg håper vi ender med en løsning som på sikt gjør at norske skihoppere skal kjempe i toppen, slik de har gjort de siste 20 årene, sier hoppsjefen.

Bråthens argument om unødvendig ressursbruk kjøper ikke Bretten Berg.

– Mitt hovedfokus har vært å finne en løsning på denne utfordringen vi har knyttet til samarbeidsfunksjoner i Norges Skiforbund. Jeg kan forsikre at dette ikke ville gått utover satsingen, sier generalsekretæren.

Kritiseres av advokat

Skiforbundets advokat, Nina Sandnes, er svært kritisk til Bråthens oppførsel.

– Til tross for intense forhandlinger og utallige forsøk på å finne en løsning, må vi dessverre konstatere at mulighetene for å komme til enighet er uttømt. I kjernen handler denne saken om en leder som lenge har utvist en atferd og kommunikasjonsform som er helt uakseptabel og som bryter med alminnelige normer i arbeidslivet. Det har ledelsen en lovmessig plikt til å ta tak i, og det har Skiforbundet gjort uten at Bråthen har vist vilje til å endre seg, sier Sandnes.

Saken har dermed tatt en noe uventet vending, med tanke på at hoppsjefen hevdet mandag at de var nærmere en løsning. Nå ser det imidlertid tøffere ut.

Bråthen har vært hoppsjef siden 2004. Toppledelsen i skiforbundet har reagert på hans kommunikasjonsform og gjort det klart at de ikke ønsker å forlenge kontrakten når den går ut i april 2022.

Han har fått stor støtte i hoppmiljøet, og flere sponsorer har også stilt seg bak Bråthen. Utøvere og andre ansatte i hopplandslaget skrev under på et brev, der de oppfordret hoppkomiteen og skiforbundet til å la Bråthen fortsette i jobben sin.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Cavallo «overveldet» av støtte

  Den australske fotballspilleren Josh Cavallo sier han fått en strøm av støtteerklæringer etter at han sto fram som homofil

  – Jeg er så glad over all støtten jeg har fått, sier 21 år gamle Cavallo, som spiller for Adelaide i den australske eliteserien, ifølge NTB.

  Cavallo offentliggjorde sin seksuelle legning via sosiale medier onsdag, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

  Antoine Griezmann, Marcus Rashford, Raphaël Varane og David de Gea har alle vært på Twitter og uttrykt støtte til Cavallo.

  – Dette er modig og er en beskjed om at alle skal få være seg selv, skriver LIverpool-kaptein Jordan Henderson på Twitter.

  Josh Cavallo
  Foto: Brendon Thorne / AP
 • Graham Hansen nominert til pris

  Caroline Graham Hansen er en av fem som er nominert til årets kvinnelige spiller av BBC.

  Den norske landslagsspilleren hadde en kjempesesong for Barcelona, og vant Mesterligaen, den spanske serien, cupen og den spanske supercupen.

  Sam Kerr, Ashley Lawrence, Vivianne Miedema og Alexia Putellas er de fire andre nominerte.

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal