Hopp til innhold

Skiforbundet reagerer etter brudd i forhandlingene: – Vi er overrasket

Torsdag bekrefter både Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund at det er brudd i forhandlingene.

Hoppuka, verdenscup hopp

BRUDD: Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund kom ikke frem til en løsning etter møter.

Foto: Geir Olsen / NTB

Bråthen har blitt tilbudt en rekke nye stillinger når han har vært i forhandlinger om en løsning på konflikten med Norges Skiforbund. De bekrefter nå at han fikk tilbud om en stilling som toppidrettssjef.

I denne stillingen ville alle de sportslige oppgavene bli videreført, mens administrativt arbeid og lederoppgaver ikke inngår, skriver forbundet.

– Vi er overrasket og beklager sterkt at Clas Brede har avvist alle våre tilbud, som ville sikret at hoppsporten fortsatt kunne dra nytte av hans sportslige kvalifikasjoner og engasjement samtidig som vi løste de utfordringene hans atferd og kommunikasjonsform har hatt for arbeidsmiljøet, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg i skiforbundets pressemelding.

Hun utdyper overfor NRK. Hun møtte pressen utenfor skiforbundets lokaler torsdag.

– Vi har jobbet intenst i fire døgn for å finne en løsning. Vi har lagt frem fire forslag, der vi har jobbet mest med et forslag der han ville jobbet med alt det sportslige innen hopp med landslaget og det sportslige apparatet, sier Bretten Berg.

Fikk flere tilbud

Skiforbundet sier videre at de også har tilbudt ham to faste stillinger. Den ene som handler om sponsorarbeid og den andre handler om utdanningsarbeidet i hopp.

Dersom det ikke lyktes partene å finne andre løsninger, var det også fremlagt et tilbud til sluttavtale som ville gi Bråthen økonomisk forutsigbarhet ett år etter at hans engasjement går ut i april 2022.

Hoppkonflikten

SKUFFET: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg er overrasket over at de ikke har kommet til enighet med Clas Brede Bråthen.

Foto: Ali Zare / NTB

Torsdag bekreftet også Clas Brede Bråthen at det var brudd i forhandlingene. Han mener at stillingene han har blitt tilbudt vil gjøre dem sårbare når det kommer til ressurser.

– En slik løsning vil ikke bare gjøre oss sårbare for de problemstillinger som følger med når en ny person skal tre inn i teamet, noe som ville være spesielt uheldig i en viktig OL-sesong, sier Bråthen til NRK.

Han hevder at saken ikke handler om ham, men at han vil det beste for hopplandslaget.

– Jeg ville aldri dratt familien min inn i dette her hvis det hadde handlet om meg. Jeg gjør det fordi vi alle sammen er der for utøverne. Jeg føler at det er verdt det, fordi at jeg håper vi ender med en løsning som på sikt gjør at norske skihoppere skal kjempe i toppen, slik de har gjort de siste 20 årene, sier hoppsjefen.

Bråthens argument om unødvendig ressursbruk kjøper ikke Bretten Berg.

– Mitt hovedfokus har vært å finne en løsning på denne utfordringen vi har knyttet til samarbeidsfunksjoner i Norges Skiforbund. Jeg kan forsikre at dette ikke ville gått utover satsingen, sier generalsekretæren.

Kritiseres av advokat

Skiforbundets advokat, Nina Sandnes, er svært kritisk til Bråthens oppførsel.

– Til tross for intense forhandlinger og utallige forsøk på å finne en løsning, må vi dessverre konstatere at mulighetene for å komme til enighet er uttømt. I kjernen handler denne saken om en leder som lenge har utvist en atferd og kommunikasjonsform som er helt uakseptabel og som bryter med alminnelige normer i arbeidslivet. Det har ledelsen en lovmessig plikt til å ta tak i, og det har Skiforbundet gjort uten at Bråthen har vist vilje til å endre seg, sier Sandnes.

Saken har dermed tatt en noe uventet vending, med tanke på at hoppsjefen hevdet mandag at de var nærmere en løsning. Nå ser det imidlertid tøffere ut.

Bråthen har vært hoppsjef siden 2004. Toppledelsen i skiforbundet har reagert på hans kommunikasjonsform og gjort det klart at de ikke ønsker å forlenge kontrakten når den går ut i april 2022.

Han har fått stor støtte i hoppmiljøet, og flere sponsorer har også stilt seg bak Bråthen. Utøvere og andre ansatte i hopplandslaget skrev under på et brev, der de oppfordret hoppkomiteen og skiforbundet til å la Bråthen fortsette i jobben sin.

Siste nytt

 • Sagosen skjøt i stykker Ungarn – Norge videre til kamp om 5.-plassen

  Norge valset over Ungarn og sikret 33-25-seier i håndball-VM. Dermed blir Tyskland motstander i kamp om 5.-plassen søndag.

  Tyskerne slo Egypt 35-34 etter ekstraomganger tidligere fredag.

  Ungarn fikk en brutal start på kampen da Miklos Rosta skjøt Torbjørn Bergerud i hodet på en straffe, bare ett minutt inn i kampen. Det førte til direkte rødt kort fra de franske dommerne.

  Sander Sagosen svarte med å score kampens første mål og sendte Norge i en ledelse de aldri senere ga fra seg. Til pause ledet rødtrøyene 16-13.

  Etter hvilen kneppet ungarerne innpå til 19-18, men med en god avslutning sikret de norske håndballherrene en overlegen 33-25-seier.

  Sagosen ble kampens toppscorer med sju mål på sine åtte skuddforsøk. Máté Lékai scoret seks for Ungarn.

  Norge tapte onsdag kvartfinaledramaet mot Spania etter doble ekstraomganger og måtte dermed ut i «tapersluttspill».

  Samtidig sikret også de danske håndballherrene finaleplass etter de vant semifinalen over Spania.

  I finalen møter de vinneren av kampen mellom Frankrike og Sverige, som spilles 21.00.

  (NTB)

  Sander Sagosen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Nettavisen: Glimt har akseptert kjempebud på Mvuka

  Ifølge Nettavisen har Bodø/Glimt akseptert et bud på 20 år gamle Joel Mvuka.Det skal dreie seg om den franske klubben Lorient, melder Nettavisen.

  Samme sted blir det opplyst om at det skal det dreie seg om et bud på minimum 50 millioner kroner.

  Glimt-spilleren er opprinnelig fra Bergen og spilte for Åsane fram til august i 2021. Da signerte han med bodøværingene, hvor han i utgangspunktet har kontrakt fram til juni 2025.

  Eliteserieklubben er for tiden på treningsleir i Alicante i Spania, men den skal Mvuka være i ferd med å forlate.

  UEFA Europa League 2022/2023: Arsenal - Bodø/Glimt
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Kofstad på etterskudd i Dubai – turneringen forsinket av regn

  Espen Kofstad var på etterskudd i kampen om å greie cuten i Dubai Desert Classic da hans 2. runde ble avbrutt av mørke fredag.

  Regnvær har ført til kraftig forsinkelse, og det er allerede bestemt at turneringen vil bli spilt ferdig først mandag.

  Kofstad gikk 1. runde tre slag over par etter to birdier og fem bogeyer. På 2. runde revansjerte han en dobbeltbogey på 1. hull med to strake birdier, men flere enn de tre hullene rakk han ikke å spille fredag.

  I øyeblikket ser det ut til at man må være ett slag under par etter to runder for å få spille videre. Kofstad er fire slag bak den grensen, på en foreløpig 114.-plass.

  Engelskmennene Richard Bland og Ian Poulter er i delt ledelse, åtte slag under par. De har spilt henholdsvis tire og tre slag på 2. runde. Mange i feltet har ennå ikke innledet runden.

  (©NTB)

  gGfNpjrJHlw
  Foto: Kamran Jebreili / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste