Skiforbundet beklager Northugs «sex-gest»

Norges Skiforbund beklager Petter Northugs oppførsel under Kanalrennet i Telemark søndag.

Gro Eide er lite imponert over Petter Northugs gest

BEKLAGER: ​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, beklager denne gesten til Petter Northug under Kanalrennet (Foto med tillatelse fra TV 2).

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er TV 2 som melder dette.

Northug kom med det som beskrives som en sex-gest under rennet. Ifølge TV 2 var gesten rettet mot en kvinnelig fotograf da det gjenstod rundt 12 kilometer av rennet.

Northug ble filmet av fotografen, som satt på en motorsykkel, da skistjernen så rett i kamera og utførte den obskøne gesten idet fotografen skulle passere skiløperen.

Bildene av Petter Northug gikk direkte på TV 2-kanalen Sumo. I tillegg fikk også de fremmøtte tilskuerne til rennet med seg oppførselen, siden alt ble vist på storskjerm.

Ifølge kanalen var flere av de frammøtte lite imponerte over Northugs oppførsel.

– Ikke rettet mot fotograf

​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, har beklaget Northugs oppførsel under rennet.

– Jeg har ikke sett det, men vi i Skiforbundet er opptatt av god oppførsel og vanlig folkeskikk. Jeg beklager hvis det har skjedd. Vi skal selvfølgelig oppføre oss ordentlig. Sånn skal det ikke være, sier Eide til TV 2.

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier imidlertid til NRK at gesten ikke var rettet mot TV 2-fotografen, men at det skal ha vært en «hilsen» til TV 2s ekspert Petter Skinstad.

Dette hevder også Skinstad selv på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ikke første gang

Dette er ikke første gang at Petter Northug skaper reaksjoner i Skiforbundet.

Skistjernens mye omtalte Instagram-spøk mot lagkompiser og trenere, endte som kjent med interne oppvaskmøter i forbundet.

Kanalrennet er et fem mil langt rulleskirenn som arrangeres i Telemark. Det 50 km lange rennet ved Lunde endte for øvrig uten Northug på toppen av seierspallen.

Lotta Udnes Weng vant kvinneklassen, mens Sondre Turvoll Fossli vant mennenes klasse.

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal