Hopp til innhold

Skiforbundet beklager Northugs «sex-gest»

Norges Skiforbund beklager Petter Northugs oppførsel under Kanalrennet i Telemark søndag.

Gro Eide er lite imponert over Petter Northugs gest

BEKLAGER: ​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, beklager denne gesten til Petter Northug under Kanalrennet (Foto med tillatelse fra TV 2).

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er TV 2 som melder dette.

Northug kom med det som beskrives som en sex-gest under rennet. Ifølge TV 2 var gesten rettet mot en kvinnelig fotograf da det gjenstod rundt 12 kilometer av rennet.

Northug ble filmet av fotografen, som satt på en motorsykkel, da skistjernen så rett i kamera og utførte den obskøne gesten idet fotografen skulle passere skiløperen.

Bildene av Petter Northug gikk direkte på TV 2-kanalen Sumo. I tillegg fikk også de fremmøtte tilskuerne til rennet med seg oppførselen, siden alt ble vist på storskjerm.

Ifølge kanalen var flere av de frammøtte lite imponerte over Northugs oppførsel.

– Ikke rettet mot fotograf

​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, har beklaget Northugs oppførsel under rennet.

– Jeg har ikke sett det, men vi i Skiforbundet er opptatt av god oppførsel og vanlig folkeskikk. Jeg beklager hvis det har skjedd. Vi skal selvfølgelig oppføre oss ordentlig. Sånn skal det ikke være, sier Eide til TV 2.

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier imidlertid til NRK at gesten ikke var rettet mot TV 2-fotografen, men at det skal ha vært en «hilsen» til TV 2s ekspert Petter Skinstad.

Dette hevder også Skinstad selv på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ikke første gang

Dette er ikke første gang at Petter Northug skaper reaksjoner i Skiforbundet.

Skistjernens mye omtalte Instagram-spøk mot lagkompiser og trenere, endte som kjent med interne oppvaskmøter i forbundet.

Kanalrennet er et fem mil langt rulleskirenn som arrangeres i Telemark. Det 50 km lange rennet ved Lunde endte for øvrig uten Northug på toppen av seierspallen.

Lotta Udnes Weng vant kvinneklassen, mens Sondre Turvoll Fossli vant mennenes klasse.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal