NRK Meny
Normal

Skiforbundet beklager Northugs «sex-gest»

Norges Skiforbund beklager Petter Northugs oppførsel under Kanalrennet i Telemark søndag.

Gro Eide er lite imponert over Petter Northugs gest

BEKLAGER: ​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, beklager denne gesten til Petter Northug under Kanalrennet (Foto med tillatelse fra TV 2).

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det er TV 2 som melder dette.

Northug kom med det som beskrives som en sex-gest under rennet. Ifølge TV 2 var gesten rettet mot en kvinnelig fotograf da det gjenstod rundt 12 kilometer av rennet.

Northug ble filmet av fotografen, som satt på en motorsykkel, da skistjernen så rett i kamera og utførte den obskøne gesten idet fotografen skulle passere skiløperen.

Bildene av Petter Northug gikk direkte på TV 2-kanalen Sumo. I tillegg fikk også de fremmøtte tilskuerne til rennet med seg oppførselen, siden alt ble vist på storskjerm.

Ifølge kanalen var flere av de frammøtte lite imponerte over Northugs oppførsel.

– Ikke rettet mot fotograf

​Medieansvarlig i Skiforbundet, Gro Eide, har beklaget Northugs oppførsel under rennet.

– Jeg har ikke sett det, men vi i Skiforbundet er opptatt av god oppførsel og vanlig folkeskikk. Jeg beklager hvis det har skjedd. Vi skal selvfølgelig oppføre oss ordentlig. Sånn skal det ikke være, sier Eide til TV 2.

Northugs manager, Are Sørum Langås, sier imidlertid til NRK at gesten ikke var rettet mot TV 2-fotografen, men at det skal ha vært en «hilsen» til TV 2s ekspert Petter Skinstad.

Dette hevder også Skinstad selv på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ikke første gang

Dette er ikke første gang at Petter Northug skaper reaksjoner i Skiforbundet.

Skistjernens mye omtalte Instagram-spøk mot lagkompiser og trenere, endte som kjent med interne oppvaskmøter i forbundet.

Kanalrennet er et fem mil langt rulleskirenn som arrangeres i Telemark. Det 50 km lange rennet ved Lunde endte for øvrig uten Northug på toppen av seierspallen.

Lotta Udnes Weng vant kvinneklassen, mens Sondre Turvoll Fossli vant mennenes klasse.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale