Pressekonferanse, langrenn 50 km

Ski-VM 2017

Oppsummert

Ski-VM fra finske Lahti:

 • Ski-VM med dundrende underskudd

  Det finske skiforbundet må konstatere at Lahti-VM gikk med underskudd på drøye 15 millioner kroner. Finnene hadde som mål om å selge 250.000 billetter til VM, men solgte bare rundt 180.000.

  Holmenkollen i 2011 hadde hele 68 millioner kroner i pluss.

  Ski-VM Lahti 2017.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Ski-VM med dundrende underskudd

  Det finske skiforbundet må konstatere at Lahti-VM gikk med underskudd på drøye 15 millioner kroner. Finnene hadde som mål om å selge 250.000 billetter til VM, men solgte bare rundt 180.000.

  Holmenkollen i 2011 hadde hele 68 millioner kroner i pluss.

  Ski-VM Lahti 2017.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sviktende seertall for Ski-VM på TV

  Én av fire seere har gitt opp å følge Ski-VM på tradisjonelt TV siden forrige mesterskap i 2015, men fortsatt fulgte mange 5-mila på ski. Søndag fulgte 1,17 millioner nordmenn sendingen, en liten nedgang sammenlignet med forrige VM.

 • Sundby ble knust på femmila

  Martin Johnsrud Sundby maktet ikke å dra ifra konkurrenten på femmila og sikre sitt første individuelle VM-gull. I spurten var han sjanseløs mot gullvinner Alex Harvey fra Canada, Sergej Ustjugov (sølv) og Matti Heikkinen (bronse). Sundby ble nummer fem.

  NORDIC-WORLD/
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Røthe: – Håpa på medalje

  Sjur Røthe reiser heim frå Lahti-VM med ein 4. og ein 6. plass som bestenoteringar. – Eg hadde håpa å reisa heim med medalje. Eg må berre trena meir, samstundes er vel dette noko av det betre eg har gjort i år, sa Røthe til NRK etter målgang.

Laster innhold, vennligst vent..
Se intervju med Martin Jonsrud Sundby og Niklas Dyrhaug etter medalje på klassisk 15 km.

Siste nytt

 • Får prøveperiode etter Lahti-drama

  Etter episoden der Aleksandr Bolsjunov først slo etter finske Joni Mäki, og senere kroppstaklet finnen i målområdet på stafetten i Lahti i januar, har FIS (Det internasjonale skiforbundet) nå kommet med en klar advarsel til russeren.

  I en uttalelse fredag skriver FIS at de etter hendelsen for en måned siden satte ned en egen gruppe. for å etterforske hendelsen.

  «Etter å ha gått gjennom alle fakta, har gruppen bestemt at Bolsjunov skal ha en prøveperiode de neste fem konkurransene (verdenscup og VM)».

  «Hvis det ikke blir mer usportslig oppførsel rundt utøveren de neste fem konkurransene, så gjør vi ingenting. Men hvis det oppstår et tilfelle, så vil utøveren bli suspendert to verdenscuparrangementer, i tillegg til andre mulige sanksjoner».

  Alexandr Bolsjunov
  Foto: JUSSI NUKARI / AFP
 • Oliver Solberg debuterte i WRC

  Oliver Solberg debuterte fredag på øverste nivå i WRC. Han kjører vanligvis på nest øverste nivå, WRC2.

  Han havnet 31.1 sekunder bak Ott Tänak fra Estland på den første av totalt ti etapper i Arctic Rally Finland.

  – Det var veldig, veldig vanskelig. Men jeg lærer hele tiden. Det var veldig vanskelig og forhjula mine var helt ferdig. Det gikk ikke så bra, men det var veldig gøy. På et punkt måtte jeg stoppe og rygge. Der tapte jeg sikkert 10–12 sekunder, forklarer Solberg i et intervju med WRCs egen kanal gjengitt av Eurosport.

  Neste etappe går også på fredag. Seks etapper blir kjørt på lørdag, mens de to siste blir kjørt på søndag.

  Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynhildsen og Ole Christian Veiby representerer Norge i WRC2-klassen i samme rally.

  Oliver Solberg
  Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal