NRK Meny
Normal

Skiforbundet: – NM flyttes til Lillehammer

Skiforbundet bekrefter at Lillehammer blir ny arrangør av ski-NM. Nå må arrangørene kaste seg rundt for å få alt på plass.

Lillehammer

Det tidligere OL-anlegget Birkebeineren skistadion blir nå vertskap for NM. Her fra et world cup-renn i desember.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Det var ingen annen løsning enn å flytte hele norgesmesterskapet, forteller arrangementsjef i skiforbundet Terje Lund til NRK.

Snømangelen og mildværet tok knekken på Moldes planer om å arrangere ski-NM. Nå er det det tidligere OL-anlegget på Lillehammer som blir vertskap for mesterskapet, som skal gå som planlagt fra 16. til 19. januar.

Ryktene om at ski-NM skulle flyttes begynte å svirre i går ettermiddag, men først i dag slapp skiforbundet den offisielle bekreftelsen. Lenge gikk ryktene om at både Gåsbu i Hedmark og Beitostølen også var potensielle arrangører, men til slutt falt altså avgjørelsen på Lillehammer.

Det er det flere årsaker til, forteller Lund.

– Det er et stort og komplekst arbeid å måtte flytte et helt mesterskap. Vi trenger mange hotellrom, bra løyper og anlegg og lokaler for NRK, sier Lund.

– Lillehammer kunne tilby det beste sportslige opplegget og hadde en bra pakke å tilby oss rent innkvarteringsmessig.

– Vi er klare

Eiliv Furuli

Eiliv Furuli i Lillehammer skifestival.

Foto: Anne Kjersti Storaunet / NRK

– Vi skal arrangere et godt langrenns-NM, sier Eiliv Furuli i Lillehammer skifestival til NRK.

– Her skal det være flotte opplevelser for alle.

Furuli understreker at den store utfordringen er tiden - selv om en del ting allerede er på plass.

– Vi er glade for at vi fortsatt er litt varme i trøya etter å ha arrangert World cup i desember.

Både Furuli og administererende direktør Erik Ulateig i Olympiaparken AS (som eier og drifter OL-anleggene) tror dermed logistikken skal ordne seg - ettersom det er såpass kort tid siden world cup-rennene. Terje Lund understreker også at Lillehammers gode avvikling av world cupen hadde mye å si for avgjørelsen.

Ønsker samarbeid med Molde

Furuli forteller at det er litt uklart hva som skjer videre, i og med at det er Molde som ble tildelt mesterskapet i utgangspunktet. Om folk og/eller ressurser fra Molde vil få en rolle på Lillehammer er vanskelig å si - men Furuli ønsker alle velkommen.

– Vi vil gjerne ha et samarbeid og ønsker såklart nøkkelpersoner fra Molde velkommen, men det er mer opp til Molde selv enn det er opp til oss.

Siste nytt

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund
 • Dansk konflikt midlertidig løst

  Danmarks fotballforbund (DBU) og Spillerforeningen er blitt enige om en delavtale som gjør at kvinnelandslaget spiller VM-kvalifisering mot Kroatia tirsdag.

  Spillerne har nektet å trene og spille, derfor er kampen mot Sverige i kveld avlyst.

  Etter Kroatia-kampen skal partene forhandle videre om en permanent avtale. Da skal også FIFPro og UEFA være med som meglere, melder Danmarks Radio.

  Pernille Harder
  Foto: Patrick Post / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal