Ski Classics

Oppsummert

 • 07.55: Ski Classics: Vasaloppet.
 • 90 km kvinner og menn fra Sälen til Mora i Sverige.
 • Kommentatorer: Ole Kristian Stoltenberg og Christoffer Callesen.
 • Flere endringer i Ski Classics

  Ski Classics innfører en Grand Slam-ordning der målet er å vinne de fire største rennene, eller «The Grand Classics», som arrangøren selv kaller det i en pressemelding. Disse fire er: Marcialonga, Jizerska, Vasaloppet og Birken. Ingen har foreløpig vunnet alle rennene i samme sesong. Arrangøren varsler også en rekordstor premiepott, men summene annonseres ikke før til høsten.

  Gjeitnes
  Foto: Mario Facchini / newspower,it
 • Eliassen overrasket: Vant i spurten

  Petter Eliassen tok innersvingen på spurtsterke Stian Hoelgaard på oppløpet i Vasaloppet. Få hadde troen på at vinneren fra 2015 kunne ta Hoelgaard i spurten. Men da det hele skulle avgjøres var Eliassen sterkest i spurten etter de ni milene fra Sälen til Mora. Med det tok han sin andre seier i det tradisjonsrike Vasaloppet med tiden 04.25.14.

  Eliassen og Hoelgaard hadde lenge en luke og kjempet hardt for å holde forfølgerne Tord Asle Gjerdalen, Torleif Syrstad og svenske Klas Nilsson unna, men hadde til slutt full kontroll. Syrstad vant spurten om tredjeplassen og slår følge med de to andre nordmennene på podiet.

  Lina Korsgren fra Sverige var suveren i dameklassen og tok en overlegen seier. Britta Johansson Norgren tok andreplassen, 6 minutter og 9 sekunder bak Korsgren. Tsjekkiske Katerina Smutna tok tredjeplassen.

 • Eliassen overrasker

  Petter Eliassen går ut på siden, legger på noen skikkelige stavtak og kommer seg forbi Hoelgaard. Eliassen tar seieren i Vasaloppet 2020!

Finske Heli Heiskanen som går for det italienske laget segnet om i løypa under Ski Classic i Italia.
Vasaloppet samler det meste som kan gå på ski, det blir det kø av.

Siste nytt

 • Russisk skiskyttar testa positivt

  Den russiske skiskyttaren Anton Babikov, pluss ein lege og to massørar, har testa positivt på Covid-19, melder det russiske skiskyttarforbundet på instagram.

  Det er no opp til dei finske arrangørane å avgjere om dei russiske deltakarane får delta i verdscupopninga i Kontiolahti til helga.

  I mellomtida er heile den russiske troppen isolert på hotellet sitt.

  Også i troppane til Latvia og Moldova er det oppdaga smitte, melder det internasjonale skiskyttarforbundet.

 • Liverpool gikk på sjokktap

  Atalanta freste over et blekt og B-preget Liverpool-lag og vant 2-0 på Anfield i mesterligaen onsdag kveld.

  Den overraskende seieren kommer tre uker etter at Liverpool vant det motsatte oppgjøret i Bergamo hele 5-0 og gjør det vidåpent hvem som avanserer til cupspillet fra gruppe D.

  Champions League - Group D - Liverpool v Atalanta
  Foto: Paul Ellis / Reuters
 • Ødegaard involvert i viktig scoring

  Martin Ødegaard fikk sin andre kamp fra start da Real Madrid besøkte den italienske storklubben Inter. Og nordmannen involverte seg tidlig i kampen.

  Han sendte en presis stikker til Nacho, som til slutt ble felt innenfor sekstenmeteren. Eden Hazard tok straffesparket og satte ballen sikkert i mål.

  Ødegaard ble byttet ut i 57 minutt, og like etter satte innbytter Rodrygo inn 2-0 for hvittrøyene.

  Det var også temperatur i kampen da Vidal gikk i bakken i straffefeltet. Han ropte på straffe, men i stedet fikk han to gule kort – begge for protester.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal