Petter Northug og Silje Øyre Slind er med på det 90 km lange rulleskirennet med målgang i Karlstad i Värmland i Sverige.

• 08.00: Klarälvsloppet i Ski Classics med blant andre Petter Northug, Calle Halfvarsson og William Pooroma.
  • Nyenget seiret i Sumit 2 Senja

Martin Løwstrøm Nyenget gikk til topps i Summit 2 Senja, nykomlingen og avslutningen av Skiclassics-serien.

Summit 2 Senja gikk over 70 kilometer fra Bardufoss til Finnsnes og gikk i et fortryllende flott nordnorsk vintervær med sol fra klar himmel.

– Det var tungt. Den siste bakken så ille ut på løypeprofilen og den var mye verre i virkeligheten. Jeg var sliten hele dagen, men hadde så gode ski at jeg utnyttet det underveis for å vise at jeg også hadde godt feste i bakkene. Jeg slet med kramper i beina de to siste milene, sa en tydelig sliten Nyenget til NRK.

Nyenget vant Reistad-løpet for annet år på rad på 31-årsdagen sin lørdag og har tydeligvis funnet vårformen da han tok sin andre seier på to dager.

Martin Løwsrøm Nyenget
  • Nyenget vant Reistadløpet

Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer skiklubb, forsvarte seieren fra i fjor da han vant Reistadløpet i Ski Classics lørdag. Han klokket inn på 1 time, 56 minutter og 55 sekunder.

– Jeg tenker at det skal bli en spurt og plutselig begynner de andre å slippe. Det er veldig gøy å gå alene i mål, så det nøt jeg, sa Nyenget.

Eirik Sverdrup Augdal ble nummer to, mens Andrew Musgrave tok 3.-plassen.

Martin Løwstrøm Nyenget
  • Northug nummer fem i Ski Classics

Petter Northug var med hele veien inn til spurten på 50 km i Grönklitt Criterium.

Men i spirten med svenske Emil Persson for sterk, og tok seieren. Northug klarte aldri å komme seg helt opp, og blir til slutt nummer fem.

Sist helg ble Northug diskvalifisert for ulovlig skøytetak. Sånn sett var dagens resultat en opptur for trønderen.

Petter Northug
  • Skilandslaget tar grep for å forhindre sykdom under Tour de Ski

Skilandslaget strammer ytterligere inn på restriksjonene i et forsøk på å unngå store sykdomsutbrudd i troppen under Tour de Ski.

– Alle som har reist til Tour de Ski har testet negativt for korona og er friske. De har vært ekstremt forsiktige i jula, sier landslagslege Ove Feragen til Adresseavisen.

Feragen forklarer at de gjør spesielt to grep i et forsøk på å oppdage mulig koronasmitte eller annen sykdom så raskt som mulig.

Dermed vil alle i det norske skilandslaget testes flere ganger under touren og utøverne skal deles inn i kohorter.

Adresseavisen skriver også at utøverne vil bruke munnbind innendørs og når de er ute og reiser i verdenscupen.

Tour de Ski starter lørdag 31. desember og varer til søndag 8. januar. Det vil bli arrangert i Val Müstair (Sveits), Oberstdorf (Tyskland) og Val di Fiemme (Italia).

(©NTB)

ski classics
  • Northug på 26. plass i comebacket: – Trenger slike løp for å komme i form

Petter Northug gikk et par langløp forrige sesong og foran denne vintersesongen har han startet eget langløpslag for å gjøre et skikkelig comeback i internasjonalt langrenn.

Søndag endte det med 26. plass i det 33 kilometer lange Bad Gastein Criterium.

Løpet ble vunnet av Emil Persson, foran Johan Hoel og Thomas Bing.

Northug kom inn til en 26. plass, litt over to minutter bak Persson. Løpet ble preget av mye snøvær.

– Med lavtrykk oppe her på 1500 meter, så kjennes det når man går. Det var tøft, men jeg trenger slike løp for å komme i form. Så jeg er egentlig greit fornøyd med dagen i dag, sier Northug til NRK.

– Du lagde litt show også på de første rundene?

– Jada, jeg prøvde å vise meg. Men det kostet. Jeg kjente at fartsøkninger på mellomhøyde, det skal man ikke drive med. Det føltes egentlig greit, så jeg tar med meg en god gjennomkjøring videre, sier Northug.

Tour de Ski 2021/2022 fridag

• Zuccarello-scoring i Wild-tap

Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

pa39-a-fBGA
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.