Hopp til innhold

Ski Classics

Oppsummert

 • 07.25: Ski Classics. Ylläs-Levi
 • 70 km langt skirenn i Ylläs i Finland.
 • Nyenget vant Reistadløpet

  Martin Løwstrøm Nyenget fra Lillehammer skiklubb, forsvarte seieren fra i fjor da han vant Reistadløpet i Ski Classics lørdag. Han klokket inn på 1 time, 56 minutter og 55 sekunder.

  – Jeg tenker at det skal bli en spurt og plutselig begynner de andre å slippe. Det er veldig gøy å gå alene i mål, så det nøt jeg, sa Nyenget.

  Eirik Sverdrup Augdal ble nummer to, mens Andrew Musgrave tok 3.-plassen.

  Martin Løwstrøm Nyenget
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Northug nummer fem i Ski Classics

  Petter Northug var med hele veien inn til spurten på 50 km i Grönklitt Criterium.

  Men i spirten med svenske Emil Persson for sterk, og tok seieren. Northug klarte aldri å komme seg helt opp, og blir til slutt nummer fem.

  Sist helg ble Northug diskvalifisert for ulovlig skøytetak. Sånn sett var dagens resultat en opptur for trønderen.

  Petter Northug
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skilandslaget tar grep for å forhindre sykdom under Tour de Ski

  Skilandslaget strammer ytterligere inn på restriksjonene i et forsøk på å unngå store sykdomsutbrudd i troppen under Tour de Ski.

  – Alle som har reist til Tour de Ski har testet negativt for korona og er friske. De har vært ekstremt forsiktige i jula, sier landslagslege Ove Feragen til Adresseavisen.

  Feragen forklarer at de gjør spesielt to grep i et forsøk på å oppdage mulig koronasmitte eller annen sykdom så raskt som mulig.

  Dermed vil alle i det norske skilandslaget testes flere ganger under touren og utøverne skal deles inn i kohorter.

  Adresseavisen skriver også at utøverne vil bruke munnbind innendørs og når de er ute og reiser i verdenscupen.

  Tour de Ski starter lørdag 31. desember og varer til søndag 8. januar. Det vil bli arrangert i Val Müstair (Sveits), Oberstdorf (Tyskland) og Val di Fiemme (Italia).

  (©NTB)

  ski classics
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Northug på 26. plass i comebacket: – Trenger slike løp for å komme i form

  Petter Northug gikk et par langløp forrige sesong og foran denne vintersesongen har han startet eget langløpslag for å gjøre et skikkelig comeback i internasjonalt langrenn.

  Søndag endte det med 26. plass i det 33 kilometer lange Bad Gastein Criterium.

  Løpet ble vunnet av Emil Persson, foran Johan Hoel og Thomas Bing.

  Northug kom inn til en 26. plass, litt over to minutter bak Persson. Løpet ble preget av mye snøvær.

  – Med lavtrykk oppe her på 1500 meter, så kjennes det når man går. Det var tøft, men jeg trenger slike løp for å komme i form. Så jeg er egentlig greit fornøyd med dagen i dag, sier Northug til NRK.

  – Du lagde litt show også på de første rundene?

  – Jada, jeg prøvde å vise meg. Men det kostet. Jeg kjente at fartsøkninger på mellomhøyde, det skal man ikke drive med. Det føltes egentlig greit, så jeg tar med meg en god gjennomkjøring videre, sier Northug.

  Tour de Ski 2021/2022 fridag
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ski Classics forlenger utestenging av Russland

  Langløpsserien Ski Classics held oppe utestenginga av russiske og belsrussiske utøvarar også i sesongen 2022/23 på grunn av krigen i Ukraina. Det melder organisasjonen sjølv på si nettside.

  Ski Classics vil ikkje sleppe til utøvarar frå Russland og Belarus, og vil heller ikkje la Pro Tour-lag frå disse landa delta i vinterens langløpsserie.

  Vidare gjeld inneber utestenginga at arrangement i Russland som tidlegare hadde status som Ski Classics Challenger eventyr ikkje lenger har denne statusen.

  Vasaloppet
  Foto: Ulf Palm / AP

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Nytt Chelsea-tap - fansen ropte på sparken for Potter

  «Du får sparken i morgen!» sang deler av Chelsea-fansen mot klubbens manager, Graham Potter, etter et sviende 2-0-nederlag på hjemmebane lørdag kveld.

  London-klubben er inne i en marerittsesong, og ligger på 11. plass etter tapet mot Aston Villa. De er nå elleve poeng bak en plass som sikrer Champions League, en turnering Chelsea nærmest har for vane å delta i.

  Ollie Watkins sendte Villa i ledelsen på Stamford Bridge med en strøken lobb. Han kom alene med keeper etter forsvarskrøll av Marc Cucarella.

  John McGinn scoret 2-0 i andre omgang med et velplassert skudd fra utenfor 16-meteren. Potter har lenge vært under press, men sitter enn så lenge i managerstolen.

  Premier League - Chelsea v Aston Villa
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters
 • Ryersons Dortmund smadret etter keeperblemme: – Det er tidenes tabbe

  Kampen var bygget opp som et møte mellom giganter, som kjemper om Bundesliga-troféet.

  Bare ett poeng skilte fra Dortmund ned til Bayern München, i det som var Thomas Tuchels første kamp som manager.

  Allerede etter 23 minutter var omtrent all spenning borte vekk. På eget gress ydmyket Bayern rivalene, og etter halvspilt første omgang sto det 3-0.

  Det første etter en enorm keepertabbe, som startet med en lang gjennombruddspasning fra midtstopper Dayot Upamecano

  Ballen nådde ikke en lagkamerat, men da Gregor Kobel skulle klarere forsvant ballen under beinet hans og inn i nettet.

  Dermed endte det med en scoring fra 60 meteres hold for Upamecano.

  – Det er tidenes tabbe. Det er helt forferdelig, kommenterte Eivind Bisgaard Sundet for Viaplay.

  Senere økte Thomas Müller ledelsen to ganger før pause. Etter sidebytte la Kingsley Coman på til 4-0, før et straffespark fra Emre Can pyntet på resultatet før slutt.

  Et brutalt nederlag for Julian Ryersons Dortmund. Nordmannen ble byttet ut i pausen.

  Gregor Kobel
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wikheim scoret i Allsvenskan-premieren

  Gustav Wikheim ble viktig da Djurgården startet gulljakten i Allsvenskan med 3–1 hjemme mot Brommapojkarna. Han sto for både mål og assist i lørdagskampen.

  Hokksund-mannen var innblandet i alle Djurgårdens scoringer i serieåpningen. Han bidro i offensiven som ga ledelse etter et drøyt kvarter, og like før pause doblet han til 2–0.

  Wikheim kunne enkelt trille ballen i mål etter at Brommapojkarna aldri fikk kontroll på et innlegg. Tidlig i andre omgang la han opp til 3-0-målet ved å slå ballen inn i straffefeltet, og der sto Hampus Finndell klar til å trykke inn sin andre scoring for kvelden.

  Det var også en annen nordmann som bemerket seg for hjemmelaget. Oliver Berg hadde den målgivende pasningen på Finndells 1-0-scoring. Han ble hentet fra Kalmar etter fjorårets sesong.

  Før seriestarten har mange aviser og fotballeksperter i Sverige pekt ut Djurgården som gullfavoritt. I fjor ble Häcken mester for første gang, og Per-Mathias Høgmos lag starter tittelforsvaret borte mot Elfsborg mandag.

  (©NTB)

   Djurgårdens Gustav Wikheim
  Foto: Stefan Jerrevång/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste