NRK Meny
Normal

Skattedirektoratet vil granske to Brann-overganger

Klubben mistenkes for skattesnusk ved spilleroverganger. – Vi mener alt er gjort riktig, sier Roald Bruun-Hanssen til Finansavisen.

Roald Bruun-Hanssen og Lars Moldestad

FRYKTER IKKE GRANSKNING: Daglig leder Roald Bruun-Hanssen, her med styreleder Lars Moldestad.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Advokatselskapet Lynx har på oppdrag fra Norges Fotballforbund sett nærmere på overgangssaker i norsk fotball i perioden 2007 til 2008. Finansavisen meldte i går at det i rapporten fra Lynx pekes på forhold hos Lyn og Brann som bør granskes.

Har gjennomgått egne overganger

– Vi mener vi har alt på det tørre. Vi har sagt at de (Skattedirektoratet, journ.anm.) skal få innsyn i absolutt alt de vil av papirer og opplysninger. Vi har ingenting å skjule, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Bergensavisen søndag.

Bruun-Hanssen sier Brann på eget initiativ har gjennomgått alle sine overganger, uten å finne noe som klubben mener bryter reglene. Overfor Finansavisen sier han likevel at han er åpen for at myndighetene kan se på sakene med litt andre øyne.

I rapporten er begge de to spillerne anonymisert. Det er derfor ikke kjent hvilke to overganger det er snakk om.

Problematisk agenthonorar

Ifølge BA skjer det iblant ved overgangssaker at klubbet betaler agenthonorar direkte til agenten, i stedet for via spilleren, slik regelverket krever. En slik snarvei sparer blant annet spilleren for skatt og klubben for arbeidsgiveravgift, men er altså ikke lov.

Det er ikke kjent om det er slike forhold Brann mistenkes for.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal