Skattedirektoratet vil granske to Brann-overganger

Klubben mistenkes for skattesnusk ved spilleroverganger. – Vi mener alt er gjort riktig, sier Roald Bruun-Hanssen til Finansavisen.

Roald Bruun-Hanssen og Lars Moldestad

FRYKTER IKKE GRANSKNING: Daglig leder Roald Bruun-Hanssen, her med styreleder Lars Moldestad.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Advokatselskapet Lynx har på oppdrag fra Norges Fotballforbund sett nærmere på overgangssaker i norsk fotball i perioden 2007 til 2008. Finansavisen meldte i går at det i rapporten fra Lynx pekes på forhold hos Lyn og Brann som bør granskes.

Har gjennomgått egne overganger

– Vi mener vi har alt på det tørre. Vi har sagt at de (Skattedirektoratet, journ.anm.) skal få innsyn i absolutt alt de vil av papirer og opplysninger. Vi har ingenting å skjule, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til Bergensavisen søndag.

Bruun-Hanssen sier Brann på eget initiativ har gjennomgått alle sine overganger, uten å finne noe som klubben mener bryter reglene. Overfor Finansavisen sier han likevel at han er åpen for at myndighetene kan se på sakene med litt andre øyne.

I rapporten er begge de to spillerne anonymisert. Det er derfor ikke kjent hvilke to overganger det er snakk om.

Problematisk agenthonorar

Ifølge BA skjer det iblant ved overgangssaker at klubbet betaler agenthonorar direkte til agenten, i stedet for via spilleren, slik regelverket krever. En slik snarvei sparer blant annet spilleren for skatt og klubben for arbeidsgiveravgift, men er altså ikke lov.

Det er ikke kjent om det er slike forhold Brann mistenkes for.

Siste nytt

 • Trippel svensk i åpningen

  I kvinnenes sprintfinale i finske Ruka var det fire svensker mot Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng.

  Og der var de to norske løperne sjanseløse. Fjorårets vinner av verdenscupen i sprint, Linn Svahn, klinte til i den siste knekkeren før oppløpet og distanserte rester.

  Bak sikret Maja Dahlqvist andreplassen foran landsvenninnen Jonna Sundling. Best av de norske ble Lotta Udnes Weng på en fjerdeplass.

  – Jeg tar med meg at det er karrierebeste, jeg er fornøyd med det. Det er en liten bismak med at én plass opp så er det en vill jubeldag, men jeg er egentlig fornøyd, sa Weng etter finalen og fortsatte.

  Om den svenske dominansen hadde Weng følgende å si:

  – Det er ikke noe gøy å se på det. Det er like kjipt for oss som for dere som ser på, at Sverige vinner så mye. Vi må bare prøve å slå dem nese gang.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal