Slik reagerte Johaug da comebacket ble avlyst

Marit Bjørgen har gått sitt siste skirenn, og Therese Johaug må vente til neste vinter før hun er tilbake med startnummer på brystet. Skarverennet er avlyst.

Therese Johaug

NEDTUR: Therese Johaug rakk å gjøre seg klar til start før beskjeden kom om at det ikke blir renn.

Foto: Privat

Lørdag morgen har arrangørene for det meget populære turrennet fra Finse til Ustaoset lagt ut følgende melding på sin hjemmeside:

«Skarverennet 2018 er avlyst. Værforholdene i fjellet og videre utover dagen er slik at det ikke er forsvarlig å igangsette Skarverennet. Dette medfører at alle avganger for Skarverennets tog er innstilt. Tog som allerede er på vei, returnerer til startsted.»

«Årets comeback», skriver Therese Johaug i en sms til NRK – og legger ved et bilde som viser ansiktsuttrykket da avlysningen kom.

Skarverennet

VIND: Ifølge arrangøren var det vindkast på mellom 17 og 19 meter i sekunder. Her er forholdene på Finse i dag tidlig. Foto: Reidar Brusletto

Ingen avslutning for Bjørgen

Johaug skulle ha gått sitt første skirenn siden den 18 måneder lange dopingdommen var ferdigsonet tidligere denne uka. Hun skulle riktig nok gå i turklassen, sammen med en sponsor.

Marit Bjørgen skulle derimot ha gått i eliteklassen. Der skulle hun ha gjort sin aller siste start som aktiv skiløper. Avlysningen betyr at Bjørgens karriere nå definitivt er over.

Likevel kan Bjørgen bli å se i nettopp Skarverennet ved en senere anledning. Fredag kveld ble hun nemlig utropt til æresdeltaker i rennet. Arrangørene gir henne med det gratis deltakelse resten av livet og gratis overnatting for seg og familien i ti år.

Folkefest

Også i herrenes eliteklasse var det et stjernespekket felt som skulle ha vært i aksjon, med Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby i spissen.

Skarverennet er imidlertid mye mer enn et skirenn for eliten. Med over 10.000 deltakere hvert år er det et av verdens mest populære skirenn og en fantastisk folkefest.

– Det er synd både for arrangøren og alle de over 12.200 som hadde tenkt å ta turen over fjellet, og ikke får muligheten. Det er et fantastisk turrenn. Men arrangørene må selvfølgelig tenke på sikkerheten til alle som skal over fjellet, og juryen hadde neppe noe annet valg da værprognosen var som den var, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Marit Bjørgen

NÅ ER DET SLUTT: Det ble ingen start i Skarverennet for Marit Bjørgen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Juryen var aldri i tvil om det skulle bli renn. Sikkerheten ble avgjørende, og Skarverennet ble dermed avlyst for fjerde gang siden 1974.

Jarle Uthus

ALDRI I TVIL: Jarle Uthus, leder i organisasjonskomiteen.

Foto: John Storhaug / NRK

– I fjellet er det mellom en og halvannen meter snøføyk. Det er 50 meter sikt. Vi har hatt politi, Røde Kors og rennleder i fjellet, og juryen var enstemmig. Når alle er enige om at det ikke er renn, blir det ikke renn, forteller Jarle Uthus, leder i organisasjonskomiteen.

– Er folk skuffet?

– Jeg tror de fleste skjønner det. Du har noen som er klin sprø, og går uansett. Men det er litt surt i fjellet, sier han.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal