Slik reagerte Johaug da comebacket ble avlyst

Marit Bjørgen har gått sitt siste skirenn, og Therese Johaug må vente til neste vinter før hun er tilbake med startnummer på brystet. Skarverennet er avlyst.

Therese Johaug

NEDTUR: Therese Johaug rakk å gjøre seg klar til start før beskjeden kom om at det ikke blir renn.

Foto: Privat

Lørdag morgen har arrangørene for det meget populære turrennet fra Finse til Ustaoset lagt ut følgende melding på sin hjemmeside:

«Skarverennet 2018 er avlyst. Værforholdene i fjellet og videre utover dagen er slik at det ikke er forsvarlig å igangsette Skarverennet. Dette medfører at alle avganger for Skarverennets tog er innstilt. Tog som allerede er på vei, returnerer til startsted.»

«Årets comeback», skriver Therese Johaug i en sms til NRK – og legger ved et bilde som viser ansiktsuttrykket da avlysningen kom.

Skarverennet

VIND: Ifølge arrangøren var det vindkast på mellom 17 og 19 meter i sekunder. Her er forholdene på Finse i dag tidlig. Foto: Reidar Brusletto

Ingen avslutning for Bjørgen

Johaug skulle ha gått sitt første skirenn siden den 18 måneder lange dopingdommen var ferdigsonet tidligere denne uka. Hun skulle riktig nok gå i turklassen, sammen med en sponsor.

Marit Bjørgen skulle derimot ha gått i eliteklassen. Der skulle hun ha gjort sin aller siste start som aktiv skiløper. Avlysningen betyr at Bjørgens karriere nå definitivt er over.

Likevel kan Bjørgen bli å se i nettopp Skarverennet ved en senere anledning. Fredag kveld ble hun nemlig utropt til æresdeltaker i rennet. Arrangørene gir henne med det gratis deltakelse resten av livet og gratis overnatting for seg og familien i ti år.

Folkefest

Også i herrenes eliteklasse var det et stjernespekket felt som skulle ha vært i aksjon, med Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby i spissen.

Skarverennet er imidlertid mye mer enn et skirenn for eliten. Med over 10.000 deltakere hvert år er det et av verdens mest populære skirenn og en fantastisk folkefest.

– Det er synd både for arrangøren og alle de over 12.200 som hadde tenkt å ta turen over fjellet, og ikke får muligheten. Det er et fantastisk turrenn. Men arrangørene må selvfølgelig tenke på sikkerheten til alle som skal over fjellet, og juryen hadde neppe noe annet valg da værprognosen var som den var, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Marit Bjørgen

NÅ ER DET SLUTT: Det ble ingen start i Skarverennet for Marit Bjørgen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Juryen var aldri i tvil om det skulle bli renn. Sikkerheten ble avgjørende, og Skarverennet ble dermed avlyst for fjerde gang siden 1974.

Jarle Uthus

ALDRI I TVIL: Jarle Uthus, leder i organisasjonskomiteen.

Foto: John Storhaug / NRK

– I fjellet er det mellom en og halvannen meter snøføyk. Det er 50 meter sikt. Vi har hatt politi, Røde Kors og rennleder i fjellet, og juryen var enstemmig. Når alle er enige om at det ikke er renn, blir det ikke renn, forteller Jarle Uthus, leder i organisasjonskomiteen.

– Er folk skuffet?

– Jeg tror de fleste skjønner det. Du har noen som er klin sprø, og går uansett. Men det er litt surt i fjellet, sier han.

Siste nytt

 • Tønnesen med nytt brudd

  Kent Robin Tønnesen, som sto over VM i håndball med brukket finger tidligere i år, har fått et nytt brudd. Denne gangen i høyrehånden. Skaden fikk han på trening.

  – Jeg har aldri brukket noe før i mitt liv. Nå skjer det to ganger på tre måneder, det er ganske spesielt, sier han.

  Tønnesen håper å være klar til å spille igjen i løpet av et par måneder.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal