Hopp til innhold

– Jo flere måneder du sitter som trener i Brann, jo mer idiot blir du i Bergen

Rune Skarsfjord mener trenere sakte, men sikkert, blir klippet i stykker av det kravstore Brann-publikummet. – Det er en del av gamet og noe man vet om når man går inn i denne jobben, sier 43-åringen.

Rune Skarsfjord

FORBEREDT PÅ BRÅK: Brann-trener Rune Skarsfjord overtok roret etter Steinar Nilsen midtveis i 2010-sesongen. Ikke siden Nilsens avgang har det stormet så kraftig rundt Brann-treneren som nå.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Song ut mot styret i Brann

MISNØYE: En rekke supportere har sagt tydelig fra at de ikke er fornøyd med verken Skarsfjord eller Brann-ledelsen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Narvikingen er inne i sin tredje hele sesong som hovedtrener i Brann, og ikke siden Steinar Nilsens mye omtalte exit fra samme jobb sommeren 2010 har det vært like mye rabalder i Bergen.

– Kontinuerlig støy

Skarsfjord har måttet tåle krass kritikk fra både supportere og fotballeksperter på grunn av Branns elendige bortestatistikk , eks-kapteins Erik Mjeldes overgang til Lillestrøm , det lokale spisstalentet Bård Finnes overgang til tyske FC Köln og også i lys av klubbens nylige beslutning om å forlenge kontrakten med treneren.

Selv hevder han at mye av kritikken preller av.

– Når du er trener i Brann, er det konstant et stort press og mye støy. Sånn er det generelt i treneryrket, men det er spesielt i Bergen. Der blir ting ekstra store og støyen er der kontinuerlig, sier Skarsfjord til NRK.

Mange Brann-fans reagerte med sinne og spontane demonstrasjoner da det ble kjent at Brann forlenget kontrakten med Skarsfjord etter å ha blitt lovet en gave på ti millioner kroner fra Bergens rikeste mann, Trond Mohn.

LES OGSÅ: Refsar eigne supporterar: – Uansvarleg oppførsel

Mener penger og gull er eneste som blidgjør

Bård Finne jubler

OMSTRIDT: Det unge lokale talentet Bård Finne var ikke fornøyd med situasjonen i Brann og drar til Tyskland ved sesongslutt.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Selv om kritikken i stor grad har gått på Brann-ledelsens vurderinger i trenerspørsmålet, har den også stilt spørsmål ved Skarsfjords kvaliteter og om han er rett mann til å lede Brann tilbake til toppen, der klubbledelsen har sagt at laget skal være - men først i 2017.

– Hvordan føles det når kritikken går på deg personlig?

– Det spørs hvem som kommer med kritikken. Noe kritikk tar jeg mer til meg enn annen. Det er også helt naturlig at det er delte meninger om treneren i Brann, sier Skarsfjord, før han utdyper:

– Jo flere måneder du sitter som trener i Brann, jo mer idiot blir du i Bergen. Har du voldsomt mye penger og tar gull, kan du kanskje overleve. Uten det, blir du sakte, men sikkert, klippet i stykker. Det er en del av gamet, og det vet man når man går inn i den jobben, sier Skarsfjord.

– Sydlandsk lidenskap

Selv om det stilles strenge krav til resultater for alle fotballtrenere på høyt nivå, mener han at Bergen og Brann skiller seg ut.

Erik Mjelde

OMSTRIDT: Erik Mjelde var en av Skarsfjords største kritikere i fjor. Kort etter fikk han ikke spilletid. Før sesongen forsvant han til LSK.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– En del av den lidenskapen som er her er spesiell. Den er nesten sydlandsk, og det ser jeg på som et veldig pluss. Det er stor interesse for klubben, og da må vi tåle at noen ser på ting med minus, mens andre ser på det med pluss, sier 43-åringen.

Leder for supporterklubben Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, blir ikke opprørt av uttalelsene fra Brann-treneren.

Supportersjef: – Alle idiotforklart uten gull

– Han har dekning for sine ord. Samtlige Brann-trenere som ikke tar gull, blir jo på et eller annet tidspunkt idiotforklart. Det er alltid mange her som vil sparke en trener som ikke fører Brann til toppen, sier supporterlederen.

– Er Brann et umulig lag å lede for en trener?

Roger Lillebøe-Hansen

FORNØYD: Supporterleder Roger Lillebøe-Hansen sier forholdet mellom Skarsfjord og supporterne er fint.

Foto: Privat

– Nei, det tror jeg ikke, men Brann er nok den største utfordringen en trener kan finne i Norge. Da vil vi etterlyse den som tar dette som en positiv utfordring. Selv om Skarsfjord er litt kritisk innimellom, opplever vi at det er derfor han er her, sier Lillebøe-Hansen, som samtidig presiserer at Bataljonen og Skarsfjord har et utmerket forhold.

Vestlandsoppgjør i Bergen fredag

I forrige serierunde klarte Brann endelig å ta livet av bortespøkelset . Nå venter et prestisjefylt lokaloppgjør hjemme i Bergen. Foran fredagens kamp mot vestlandsrival Sogndal, ligger Brann på sjetteplass på tabellen med 30 poeng.

De røde har en fantastisk hjemmestatistikk så langt i sesongen, med full pott i alle kamper, med unntak av oppgjøret mot Rosenborg (0-4).

Gjestene fra saftbygden ligger bare ett poeng bak og vil gå forbi storebror, dersom det blir borteseier på Brann Stadion.

– Vi hadde en fæl opplevelse mot Sogndal sist, og har voldsom lyst til å revansjere det. Det blir en tett kamp. Sogndal kan slå alle, men det kan vi også, sier Skarsfjord.

Det skal eigentleg ikkje vere mulig. Men det har skjedd før - og i morgon kan det skje igjen. Vesle Sogndal kan slå Brann, og passera storebror på tabellen.

MOTIVERT: Når Sogndal drar til Bergen for å møte Brann, er motivasjon aldri mangelvare.

Sportsnyheter

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Ekspert bekymret tross seier: – Ser svimmel ut

  Det ble til slutt seier for Mol/Sørum mot isrealerne Elazar/Ohana, men den kan ha kostet litt for duoen.

  For før kampen var det kjent at Anders Mol har slitt med sykdom, og fortsatt har trøbbel med vond hals og slimhoste.

  – Det er tydelig at Anders sliter. Han ser svimmel ut, kommenterte NRKs ekspert Vegard Høidalen underveis.

  Også Mols far og trener, Kåre Mol, var bekymret etter første sett.

  – Jeg ser han sliter og prøver å spare krefter. Jeg er bekymret, for de ser ikke bra ut. Jeg håper inderlig vi bare får to sett her, sa han før andre sett.

  Mol innrømmer etter kampen at det har blitt lite mat den siste tiden.

  – Batteriet er ganske lavt. Det har vært stor mobilisering, men jeg er glad for at vi landet seieren. Israelerne spilte bra, og det er også litt frustrerende, sier Mol til NRK.

  Neste runde møter Mol/Sørum den svenske duoen David Åhman og Jonathan Hellvig.

  2022 European Championships - Beach Volleyball
  Foto: MICHAELA REHLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste