Skarsfjord gir seg i Brann

Rune Skarsfjord gir seg som Brann-trener. - En heldig avgjørelse, mener supporterleder.

Skuffet Skarsfjord

FERDIG I BRANN: – Slik bildet er nå føles det likevel at det er riktigst for alle at jeg trer til side, sier han.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Spillere, trenere og ansatte i Brann ble onsdag formiddag informert om at Rune Skarsfjord gir seg som hovedtrener i Brann.

Årsaken skal være hensynet til klubbens situasjon.

– Jeg er både ydmyk og stolt over å ha stått med rak rygg i jobben som hovedtrener de siste tre og et halvt årene, skriver Skarsfjord selv i en pressemelding.

Men etter kollapsen i høst ser han ingen annen mulighet enn å trekke seg.

– Dette har nå gått så langt at jeg føler at jeg står i veien for en klubb jeg har blitt svært glad i, skriver Skarsfjord.

NRK har møtt Skarsfjord i dag onsdag. Han ønsker ikke å kommentere avgangen i dag, utover pressemeldingen han har sendt ut.

LES SKARSFJORD EGNE ORD OM AVGANGEN HER!

Roger Lillebøe-Hansen

RIKTIG LØSNING: Nå må vi se fremover og bygge klubben på nytt, sier leder av Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen.

Foto: Privat

Å trekke seg mener lederen av supporterklubben Bataljonen er en stor gjerning av Skarsfjord.

– Han viser at han setter klubben fremfor seg selv i en kritisk og fastlåst situasjon for klubben og dens støttespillere, skriver Roger Lillebøe-Hansen i en sms til nrk.no.

Bygge klubb på nytt

Supporterlederen var senest i går i møte med klubben, for å høre hvilke løsninger de så for seg for å komme ut av det sportslige uføret klubben er inne i.

– Dette er en dialog vi har hatt sammen med Brann og andre av deres samarbeidspartnere. Uavhengig av hva vi måtte mene om Rune Skarsfjord er nok dette en heldig avgjørelse for klubben. Nå må vi se fremover og være med på å bygge klubben på nytt, uttaler Lillebøe-Hansen.

– Har gjort en god jobb

Styret i Brann gir følgende uttalelse til klubbens nettsted:

Brann-trener Kenneth Mikkelsen

TAR OVER: Assistenttrener Kenneth Mikkelsen, leder laget ut sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

«Vi respekterer Skarsfjord sitt valg. Han har gjort en god jobb i fem år og har utviklet klubben innenfor det sportslige i forhold til organisering, struktur og faglig innhold. Han har måttet jobbe under en stram ressursmessig situasjon og har vært lojal overfor de rammer han har fått tildelt og løst oppgavene på en god måte for klubben. Nå gir han seg av hensyn til klubbens situasjon.»

Assistenttrener Kenneth Mikkelsen overtar som sjef resten av sesongen.

Arne Scheie er gjest i nyhetssendingen for å kommentere Rune Skarsfjords avgang i Brann. Nyhetsanker: Ingvild Bryn.

Scheie: - 2013-sesongen har vært en skandale når man vet hvilke ressurser som befinner seg i Bergen

Kom som assistent

Rune Skarsfjord ble hentet til Brann da Steinar Nilsen ble hovedtrener før 2009-sesongen, og overtok jobben som hovedtrener sommeren 2010 da Brann og Nilsen ble enige om å avslutte samarbeidet.

Etter at 2010-sesongen var overstått og Brann hadde berget plassen i Tippeligaen, signerte Skarsfjord en treårskontrakt med klubben for perioden 2011-2013. Så sent som i oktober 2011 ble denne avtalen forlenget til å gjelde ut 2014-sesongen, og i august ble den forlenget med ytterligere to år.

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal