Skåret mot gamle lagkamerater: – Jeg ville ikke gjøre for mye ut av det

For Molde-spiller Ohi Omoijuanfo ble debuten på hjemmebane ekstra spesiell. I Eliteseriens andre serierunde møtte han gamle lagkamerater for første gang etter overgangen.

Ohi Omoijuanfo
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er glad i gutta og ville ikke gjøre for mye ut av det.

Det ble et helt spesielt møte i tippeligaens andre runde mellom Molde og Stabæk søndag.

I sin aller første hjemmekamp for Molde satte Omoijuanfo inn sin første skåring for sesongen, og det mot gamle lagkamerater.

Planlagt feiring

Omoijuanfo har spilt 85 kamper for Stabæk og skåret 29 mål fra 2016 - 2019. I bærumsklubben var han et stort offensivt bidrag. I 2017 skåret han 17 mål for gamleklubben.

Før kampen mot sine gamle lagkamerater hadde Omoijuanfo allerede sett for seg hva han kom til å gjøre hvis han skåret.

– Jeg tenkte på det, og jeg kommer ikke til å feire mot gamle lagkamerater, sa Omoijuanfo i pausen.

Allerede etter fire minutter viste den nysignerte Moldespilleren seg frem mot tidligere lagkamerater med en markkryper i lengste hjørnet som trillet et par meter til side for stolperoten. Dette ble bare starten.

Etter drøye halvtimen kom spissen alene mot en våken Sandberg, som stormet ut i duell med Omoijuanfo. Keeperen fikk blokkert avslutningen men returen havnet i beina på Magnus Wolff Ekrem som banket inn 1-0 via foten til Vihmann.

Men like før pause kom scenarioet den tidligere Stabæk spilleren allerede hadde sett for seg før kampen.

Etter 38 minutter benyttet Molde seg av et høyt Stabæk-lag og stormet fremover. Deretter ble Hestad spilt igjennom på høyrekanten, og tar seg god tid før han trillet ballen ut til Omoijuanfo på 16-meteren. Spissen viste ingen svakheter og banket ballen til side for Sandberg.

– Det er foran boksen jeg er god og gutta setter meg opp fantastisk.

Hvordan var det å vinne mot gamle lagkamerater?

– Man vil jo ikke tape for det laget man har forlatt. Det er uasnett viktig å vinne på hjemmebane. Vi er et tøfft lag å møte, og vi skal kjempe i toppen i år, vi skal ta gull rett og slett, sa Omoijuanfo til NRK.

– Vi viser klasse i dag

Stabæk hadde bare en sjanse i første omgang og Molde vant overlegent 3 - 0 i rosenes by. Og Omoijuanfo mener Molde fikk vist frem favorittstempelet de fikk før sesongstart.

– Vi har mye ball, vi har mange sjanser og vi spiller underholdende fotball. Vi holder nullen og vi viser klasse idag.

Det var veteran Mattias Moström som satte inn det siste målet på Aker Stadion og Moldes midtbanespiller, Magnus Wolffs Eikrem noterte i dag sitt andre mål for sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med å starte sesongen med to mål og jeg håper det fortsetter. I år har jeg fått med meg hele oppkjøringen og det har vært veldig bra. Og fortsetter vi slik som idag så skal vi bli tøffe å slå i år, sa Eikrem til NRK etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uavklart skadesituasjon

  Det er fortsatt usikkert om Caroline Graham Hansen spiller lørdagens åttedelsfinale i VM mot Australia. Torsdag opplyste landslagslege Said Tutunchian at 23-åringen har respondert veldig bra på behandlingen.

  – Utviklingen er veldig positiv, sier Tutunchian. Videre sier landslagslegen at det vurderes fortløpende om Graham Hansen spiller lørdagens kamp.

  Verdensmesterskapet i fotball for kvinner 2019 Sør-Korea - Norge (1-2)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • 110.000 filer fra russisk lab

  Verdens Antidopingbyrå (WADA) har gitt videre mer enn 110.000 datafiler til friidrettens disiplinærkomite. Filene stammer fra det russiske dopinglaboratoriet i Moskva som WADA fikk adgang til januar.

  Der ble det gjort beslag av blant annet datafiler og lagrede dopingprøver. Russland er utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet.

  Wada og Russland
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Berntsen forlenger med Viking

  Bjarne Berntsen har vært trener for Viking i tre perioder. Nå er han klar for to nye år som hovedtrener for Stavanger-laget. Det bekrefter klubben på egne nettsider.

  Bjarne Berntsen
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal