Hopp til innhold

Skar mener han bør få gå VM: – Ikke noe å diskutere

DRESDEN/OSLO (NRK): Det ble en finale preget av uhell, men den som taklet det best var Sindre Bjørnestad Skar. Han tok sin andre verdenscupseier på sprinten i Dresden, og nå mener han at han har fortjent VM-plass.

Tour de ski 2018/19

VANT: Sindre Bjørnestad Skar satte de andre på plass, og vant sprinten i Dresden.

Laster innhold, vennligst vent..

Sindre Bjørnestad Skar var først inn i siste sving, og var sterk når det gjaldt. Gleb Retivykh kom i stor fart bakfra, men Skar holdt unna og tok sin andre verdenscupseier. Den første siden sprinten i Toblach i 2017.

Skar har prestert bra på sprint, hele denne sesongen. Nå mener han at det ikke lenger er noen tvil.

– Nå skal jeg gå VM. Sånn er det bare. Ikke mer å diskutere, sier Skar til NRK.

Har Monsen sagt det til deg, eller har du sagt det til Monsen?

– Jeg sier det til deg nå, også får vi høre hva han sier. Men nå har jeg gått fire gode sprinter. Jeg kan godt gå to gode til, men jeg føler ikke jeg trenger det, sier han.

Verdenscuprenn i Ruka

ROLIG: Arild Monsen sitter rolig i båten, og vil ikke dele ut noen VM-billett i dag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er fortsatt noe uttakning igjen. Det var fint for han å gå bra i dag. Men det var ikke noe avgjørende VM-uttak som skjedde i Dresden. Det er fortsatt NM og Lahti igjen,og Sindre har gjort det bra, og det ser bra ut, sier sprinttrener Arild Monsen, som ikke vil dele ut noen VM-billett i dag.

Gullkandidat i VM

Skar, som står med to verdenscupseiere i karrieren har virkelig fått fart på skia denne sesongen, og med det kommer selvtillit.

Nå mener han at i en potensiell VM-sprint kan han utfordre om gullet.

– Jeg synes jeg viser i dag at selv om dette ikke er favorittløypa mi, så behersker jeg taktikk og har høy fart, og det er jo det vi møter i Seefeld. Så jeg mener at dette gir meg god selvtillit på å møte litt luregåing i Seefeld også, selv om der blir det enda litt tøffere konkurranse enn her, sier 26 år gamle Skar.

En annen gullkandidat er Federico Pellegrino. Han ble disket i dag, etter en manøver der han presset seg inn foran Richard Jouve i kvartfinalen.

– Jeg synes ofte han lever litt på kanten. At han ble disket i dag synes jeg var helt greit, og kanskje han skjerper seg litt til heat senere. Han slipper ofte unna med det, sier Skar om motstanderen.

Valnes på pallen

Erik Valnes imponerte også fryktelig. Han har aldri vært i en semifinale i verdenscupsprint før, men når alle de tre franskmennene falt eller hadde uhell, så kunne 22-åringen juble for sin første pallplass i verdenscupen.

– Det var noen franskmenn som skulle sleike snøen borte i svingen her. Jeg ble litt stressa først når de tryna foran meg. Da var det litt kritisk med luka opp, og det kostet litt å komme seg opp igjen, sier Valnes.

Men anstrengelsen var nok verdt det. I sitt fjerde verdenscuprenn står han igjen som en av de tre beste. Han vant også i skandinavisk cup forrige helg, og nå kan han bli en å regne med i diskusjonen rundt et VM-sprintuttak.

 Jan Thomas Jenssen, Erik Valnes og Even Northug

PALLEN: Valnes (i midten) var på pallen i verdenscupen for første gang i dag, Her fra da han vant Junior-VM i sprint, med Even Northug (t.h.) og Jan Thomas Jenssen (t.v.).

Foto: @jwsc2018

– Det er skikkelig artig å få det til å klaffe når man først får sjansen. De andre guttene har prestert i noen uttaksrenn før jul også.

På spørsmål om han føler at VM har gått fra en fjern drøm til et realistisk mål svarer han slik:

– Det er fortsatt en litt fjern drøm tror jeg. Men jeg skal gi alt i skirennene jeg skal gå, sier Valnes.

Ingen norske kvinner til finalen – trippel svensk

Det ble ingen stor dag for de norske kvinnene i Dresden. Maiken Caspersen Falla var den eneste som klarte å ta seg til en semifinale, men der sa det stopp. Hun ble nummer fem i det første semifinaleheatet.

– Det positive å ta med seg er at kroppen svarer på en mye bedre måte enn den har gjort før i år. Jeg føler at jeg har litt å gå med og får ikke den tunge følelsen i beina som jeg har hatt de siste helgene.

– Jeg tror det kan bli gøy utover, men jeg begynner å bli klar for at det skal løsne nå, innrømmer hun.

Stina Nilsson kunne juble for nok en verdenscupseier. Hun vant foran lagvenninnene Maja Dahlqvist og Jonna Sundling.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal