NRK Meny
Normal

Cavendish setter sin lit til Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen blir Mark Cavendish sin viktigste hjelper når det står om etappeseier mandag. Spurtkanonen har full tillit til sin norske lagkamerat.

Boasson Hagen og Cavendish

Edvald Boasson Hagen blir siste opptreker for Mark Cavendish når spurtkanoen kjemper om sin 21. etappeseier i Tour de France.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Mark Cavendish

Mark Cavendish tok det særdeles rolig i spurten søndagen. Mandag skal han forsøke å sikre Team Skys første etappeseier i Tour de France for året - med hjelp av Edvald Boasson Hagen.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen fikk frie tøyler fra Team Sky-ledelsen søndag. I dag er han hjelperytter.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Bernhard Eisel

Bernhard Eisel, her under prologen, skal være i opptrekkstoget med Boasson Hagen, forteller Team Skys sportsdirektør.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
Peter Sagan

Peter Sagan vant første fellesstart etappe i Tour de France. I dag er det nye seiersmuligheter for unggutten.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp
– Edvald har vist kanonform. Jeg er ikke bekymret for ham i det hele tatt og har stor tillit til ham, sier Mark Cavendish til NRK før mandagens etappe i Tour de France.

Boasson Hagen gleder seg

Cavendish jakter sin 21. etappeseier i Tour de France. For å klare det, skal 27-åringen få god hjelp av Edvald Boasson Hagen.

– Jeg gleder meg. Jeg har fått gårsdagens etappe ut av kroppen og regner ikke med at det blir så tøft i dag, sier Boasson Hagen til NRK før start.

– Jeg skal sitte rolig i feltet til det er igjen noe kilometer, da starter jobben for meg, sier nordmannen.

Morgendagens etappe passer Boasson Hagen godt, men han har ingen planer om å spare seg til en eventuell sluttspurt i morgen.

– Nei, det blir ikke så mye stress i dag uansett, sier han.

Siste opptrekker

– 207 kilometer flat etappe i dag. Det bør bli den første massespurten i årets Tour. La oss se hva vi kan gjøre, skrev Cavendish på sin Twitter-konto tidligere i dag.

Cavendish er mannen som skal kapre den grønne trøya for Team Sky i årets Tour de France. Jakten på den starter i dag, ved hjelp av opptrekket til Bernhard Eisel og Boasson Hagen.

– I dag er det all-in for Mark. Det er Bernhard Eisel og Edvald som skal gjøre jobben for ham. Edvald er sisteopptrekker, forteller Team Skys sportsdirektør Sean Yates til NRK.

Dermed skal Boasson Hagen bane vei og stå for drahjelpen de siste metrene før Canvendish selv skyter fart i forsøket på å sikre sin 21. etappeseier i rittet.

Flere utfordrere

Cavendish sikret seg den grønne trøya under fjorårets ritt, og står med imponerende 20 etappeseier i det presitsjefylte rittet.

Men det er nok av utfordrere som vil hindre Team Sky-rytteren i å komme en seier nærmere rekordmannen Eddy Merckx.

André Greipel, Matthews Goss og Marcel Kittel er det fremste utfordrerne – ved siden av det friskeste pustet av alle: Peter Sagan.

Slovaken vant overbevisende søndagens melkesyrefest opp til Seraing og ble den yngste rytteren med etappeseier i det franske treukersrittet på 28 år.

Merittene tidligere i sesongen taler for seg: Fire etappeseirer i Tour de Suisse og fire på rad i Tour of California er noe av den imponerende fangsten.

Andre utfordrere er blant andre Alessandro Petacchi, Tyler Farrar, Mark Renshaw og José Joaquín Rojas.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal