NRK Meny
Normal

Hergeirsson reiste landet rundt for å evaluere etter VM-fadesen

Thorir Hergeirsson har besøkt et titalls klubber og snakket med over 30 spillere etter den skuffende fjorårssesongen til landslaget. Nå vil han ta i bruk en gammel suksessoppskrift for å gjenerobre håndballtronen.

Stavanger 20140324.Tonje Nøstvold diskuterer teknik med trener Thorir Hergeirsson og Camilla HerremPressetreff, Håndballjentene. Rica forum Hotel StavangerFoto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Tonje Nøstvold, Thorir Hergeirsson og Camilla Herrem diskuterer etter pressetreff i Stavanger.

– Det er alltid slik at du blir kritisk når du ikke når målene dine, sier Thorir Hergeirsson.

Landslagstreneren har brukt tiden etter håndball-VM, hvor Norge røk ut allerede i kvartfinalen, blant annet til grundige evalueringer av hva som gikk galt.

herrem

Hergeirsson ønsker å utnytte hurtigheten til blant andre lynvingen Camilla Herrem enda bedre.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

nora

Nora Mørk og flere av håndballjentene tok til tårene etter å ha røket ut etter VM-kvarfinalen i desember.

– Det har vært gode prosesser. Vi har snakket med rundt 30 spillere og besøkt 12-13 klubber. Vi har tatt evalueringen seriøst, forteller han.

Justerer angrepsspillet

Landslaget måtte tåle en del kritikk etter VM, som de norske damene forlot i tårer etter forsmedelige 28-25 mot det antatt svakere Serbia i kvartfinalen.

Norske håndballfans er blitt vant til at håndballdamene sikrer edle medaljer i mesterskap. Hergeirsson har forståelse for at mange lurer på hva som skjedde.

– Det har en tendens til å være sort/hvitt. Alt er bra når man vinner, selv om det kanskje ikke er det. Så er alt ditto dårlig når man ikke når de høye målene man har, sier han.

Denne uken spiller håndballdamene to EM-kvalifiseringskamper mot Hviterussland. Den første spiller de i Stavanger førstkommende torsdag.

Hergeirsson har i evalueringen kommet frem til flere ting han ønsker å justere i Norges spill fremover. Noe vil ta tid å endre, mens andre forandringer setter han i gang allerede på første trening.

– Det enkleste å ta tak i er enkelte justeringer av spillet, som å få løftet kontringsspillet vårt igjen. Med den kompetansen vi har og til tider det gode forsvarsspillet, bør vi klare å utnytte farten vår bedre, sier han.

– Spennende lag på gang

Kontringsspillet utgjorde som regel den store forskjellen da håndballandslaget hadde sin virkelige storhetstid fra midten 2000-tallet. Mellom 2004 og 2012 tok Norge fire EM-gull, ett VM-gull og to OL-gull.

Senere har flere andre nasjoner også satset mer på hurtighet, men Hergeirsson mener Norge fortsatt kan ha et fortrinn når det gjelder fart.

– Så er det dyperegående, større ting, men det tar vi når vi er ferdig med kvalifiseringen, sier Hergeirsson, uten å utdype dette.

Treneren har kalt inn noen nye fjes til samlingen i Stavanger. Profiler som Isabel Blanco og Anja Hammerseng-Edin har valgt å gi seg og ta pause fra landslaget etter VM.

– Vi har et spennende lag på gang nå. Det er en blanding av unge, friske og ambisiøse spillere og noen etablerte ringrever som ønsker å tilhøre laget i noen år til. Om vi får til den miksen kan det bli veldig bra, sier Hergeirsson.

Siste nytt

 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Hegazi til WBA på permanent basis

  Midtstopperen Ahmed Hegazi har imponert såpass mye i WBA-trøya at klubben har valgt å gjøre om låneavtalen med Al Ahly til en permanent overgang, skriver NTB. Hegazi har spilt samtlige 18 kamper for WBA denne sesongen.

  Hegazi
  Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn